zondag 19 juli 2015

Pieker-mama

De laatste tijd slaapt Tobias niet meer zo best. Hij sliep al een hele poos door, maar de afgelopen maand zijn de keren dat hij doorslaapt op één hand te tellen. Meestal wordt hij dan wakker rond 1 uur en 4 uur en ben ik nog moe genoeg om weer door te slapen, maar vandaag was het half 6. Ik ben nog wel moe, maar niet moe genoeg om mijn hersens koest te houden. Nee, om half 6 wakker worden is perfect om te gaan piekeren, helaas.... Piekeren over dit boefje: • Het begint met de vraag: doen we iets fout waardoor hij nu zo vaak wakker wordt?
 • Vervolgens ga ik in mijn hoofd alle dingen af die we fout zouden kunnen doen....
 • Zouden we hem verwennen door te snel naar hem toe te gaan?
 • Misschien moeten we in elk geval een speenkoord voor hem kopen... Dan wordt ie tenminste niet wakker als hij zijn speen kwijt is....
 • Oei, ik ben aan het piekeren... Laat ik maar weer gaan slapen... 
 • Die fles 's avonds, daar moeten we echt een keer vanaf....
 • Maar hoe zal dat straks gaan als hij geen Nutramigen meer vergoed krijgt?! Zo'n pak kost €18!
 • Misschien alvast over te stappen op soya of rijstemelk? 
 • Misschien moet ik daar eens een blogje over schrijven.... 
 • Oei, het regent.... Niet echt lekker weer om naar Plaswijck te gaan!
 • We hadden beter gister naar Plaswijck kunnen gaan en vandaag naar de binnenspeeltuin...
 • Aaargh, stomme hersens, stop met piekeren! Ik wil slapen!
 • Zou die ene persoon die op mijn trouwjurk heeft geboden nog contact hebben opgenomen?
 • Wat zal ik doen als de trouwjurk toch niet verkocht word? Hij ligt wel in de weg.....
 • Pffh, ik geef het op. Ik ga er maar uit :(
Zo ging dat dus vanmorgen. Nu zit ik voor dag en dauw beneden. Ik vind het maar stom :(

Kunnen jullie ook wel eens niet (verder) slapen door gepieker? 

12 opmerkingen:

 1. Ja dat kan ik ook hoor....bijna dagelijks ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend dat gepieker, niet herkenbaar trouwens. Met baby van 11 weken zitten we ook weer middenin de gebroken nachten, maar als zij weer slaapt slaap ik ook gelijk.
  Ik zou Tobias ' s nachts geen speenkoord geven! 'Touwachtige' dingen 's nachts in bed vind ik erg eng! Zeker bij grotere kindjes die zelf draaien enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij heeft eigenlijk altijd een speenkoord gehad (wel een korte, want die lange vind ik ook eng inderdaad!), alleen zijn we hem kwijtgeraakt onderweg en sindsdien is het elke keer huilen...

   Verwijderen
 3. Ik ben blij dat mijn kinderen geen speen oid hebben gehad. Maar ook onze dochter heeft een periode gehad dat ze elke avond en nacht een keer wakker was. Ze zat dan rechtop in bed en meestal was het op te lossen door haar weer recht te leggen en te strelen. En soms namen we haar ook wel bij ons in bed, ontroostbaar was ze dan op zo'n moment en aangezien mijn rust mij heilig is. En meestal was er dan ook wat met haar aan de hand, 9 van de 10 keer werd ze ook ziek of verkouden. En nu heeft ze het nog wel na een drukke dag dat ze hysterisch rechtop in bed staat.
  Helaas val ik niet meteen weer in slaap, niet dat ik ga piekeren maar ik word gek van het gesnurk van manlief. Ook toen ze 's nachts nog een fles kregen lag ik minimaal een uur wakker. Dus ik heb vaak al om vier uur 's nachts beneden gezeten, serie's kijken of Hart van NL. En dan 's avonds er maar wat vroeger in.
  Maar vervelend dat je dan zo piekert, makkelijk praten vanaf hier maar het helpt niks hoor :-) En voor dat afbouwen van de fles moet je mss even overleggen met CB of je huisarts. Ik ben gewoon cold turkey gestopt na hun eerste maar hier dan ook geen allergieën; gewoon een glaasje water voor het slapen gaan als ze nog dorst hadden. Als ze gewoon met de pot mee eten hebben ze die fles toch ook helemaal niet nodig of wel?
  In elk geval sterkte vandaag om de dag door te komen, want als je het niet gewend bent kunnen het lange dagen worden.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janneke,

   Tobias krijgt overdag geen flessen meer, maar 's avonds wel. Het CB raadt ongeveer 300ml melk per dag aan voor zijn leeftijd. Gezien de koemelk-allergie krijgt hij dat nog in een flesje, want het stinkt enorm en is erg vies. Uit een beker vindt hij het niet lekker...

   Verwijderen
 4. zeker geen touwtje aan de speen doen levensgevaarlijk.vermoeiend als ze zoveel wakker worden heb zo bijna twee jaar bezig geweest,kindjes beleven s'nachts hun dag nog al eens en het één kindje sis er meer mee bezig dan het andere ,ik hoop dat deze periode voor jullie snel over gaat (en voor het touwtje aan de speen zoek maar eens op hoeveel kindjes erdoor gestorven zijn jammer genoeg)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil je niet ontmoedigen, maar mijn zoontje slaapt al jaren niet goed door en hij is vaak om 5 uur al klaarwakker (en dus ik ook). De laatste maanden is het wat beter, maar hij is inmiddels al vier en half. Mijn kids zijn alle drie gewoon kleine slapers, maar nu de twee oudsten pubers zijn gaat het prima met (uit)slapen. Iets te goed zelfs ;-)
  Maar ik begrijp wel dat je op den duur doodmoe bent. Ik sta vroeg op en ga vroeg slapen. Ik heb mijn ritme gewoon wat aangepast aan dat van mijn zoontje. En toegeven,als hij 's nachts wakker wordt komt hij vaak gewoon tussen ons inloggen en dan slaapt hij weer verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ons oudste kind kon nooit slapen toen hij klein was, wij moesten er uren bij gaan liggen en het handje vasthouden voor hij insliep. Als puber bleek hij een slaapstoornis te hebben en heeft hij zijn opleiding om die reden een paar jaar moeten onderbreken wegens oververmoeidheid/uitputting. Achteraf gezien was deze stoornis altijd al aanwezig, als Tobias niet binnen een half jaar weer goed doorslaapt, ging ik met hem naar de huisarts voor een gedegen onderzoek. Zonder een goede nachtrust raken jullie alle drie uitgeput na een tijdje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat voor slaapstoornis precies??? herken t namelijk van mezelf en mn dochter.. wij nemen er melatonine voor.. (15 jr geleden kwam ik al bij de huisarts.. bloedonderzoeken kwam niets uit dus ben niet zo van de huisarts... heb t idee dat ze vaak niet weten wat t is bij vermoeidheid)

   Verwijderen
 7. onze zoon is nu 6 en is standaard om half 6 smorgens wakker, is hij later, dan is hij ziek. Het maakt niet uit hoe laat hij naar bed gaat, of hij nu om 7 uur in bed ligt of om 10 uur, hij is altijd om half 6 wakker. Dus gaat hij ook altijd om 7 uur naar bed en slaapt dan ook. Toen hij nog een baby was tot zijn 4de lag hij rustig vanaf 7 uur s'avonds tot half 10 smorgens in zijn bed. Voor de andere moeders was dit altijd jaloers makend. Sinds hij naar school gaat is alles anders en is hij steeds zo vroeg. We hebben ons er maar bij neergelegd....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Misschien een tutdoekje aan zijn speentje?
  Zo kan hij hem makkelijker vinden en jullie ook ;-)
  Zoontje heeft het Nestlé beertje aan zijn speentje.
  Dat pootje past precies doorvde ring van zijn speentje

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...