woensdag 12 augustus 2015

Alwéér risotto?? - 5 redenen waarom risotto awesome is!

Als mijn moeder en ik elkaar zien is er één vraag die al-tijd gesteld word: wat ga jij eten? Waarom we dat aan elkaar vragen weet ik eigenlijk niet zo goed, want eigenlijk is het helemaal niet zo boeiend, maar toch willen we het altijd graag van elkaar weten..... En ook vaste prik: als ik risotto eet, dan zegt mijn moeder altijd: ALWEER RISOTTO?! Want ja, wij eten vrij regelmatig risotto.... Toch wel eens per week, denk ik! Ik vind het écht heel erg lekker, het liefst zou ik het elke dag eten! Maargoed.... ;)

Speciaal voor mijn moeder én voor ieder ander persoon die nog niet overtuigd is hoe lekker risotto is, heb ik 5 redenen op een rijtje gezet waarom risotto zo geweldig is!

1. Gesmolten Kaas!!

O, wat ben ik dol op gesmolten kaas! En de meeste recepten met risotto bevatten dit in grote getale. Dus ja, dat is al een héél belangrijke reden voor mij om risotto te eten. (En tegelijk ook direct de reden waarom ik het niet elke dag eet, trouwens ;) )

2. Variatie!

Mensen denken bij risotto vaak aan romige rijst met champignons, maar er is zó ontzettend veel afwisseling mogelijk met risotto. Wij hebben recepten met zoete aardappel, maar ook met rode bietjes, paprika, spinazie.... Er is echt héél veel variatie mogelijk. Dat vind ik juist zo ontzettend leuk aan risotto!

3. Lekker kokkerellen

Ik heb er niet elke dag zin in, maar als ik eens wat langer in de keuken wil staan dan is risotto voor mij toch wel mijn top-recept. Het is niet hap snap snel klaar, maar je staat ook weer geen uren in de keuken. Je bent er nét lang genoeg mee bezig om wel echt het gevoel te hebben dat je wat uitgebreider hebt gekookt, vind ik.

4. Het kan niet mislukken!

Ik heb nog nooit een recept met risotto gegeten wat ik niet lekker vond! En dat moedigt juist weer aan om nog meer te experimenteren, zoals Sander bijvoorbeeld deed met mango chutney en ananas.... - Recept. Als je eenmaal een beetje weet wat lekker met elkaar combineert kun je allerlei restjes verwerken in de risotto. Bijvoorbeeld ricotta of andere soorten kaas.... 

5. Tobias vindt het heerlijk

Als we risotto eten weet ik bijna 100% zeker dat Tobias ook lekker mee-eet en dus goed groente binnenkrijgt. En dat vind ik erg belangrijk.


Enne.... wat eten jullie vanavond? ;)

10 opmerkingen:

  1. Wij vinden risotto ook heel lekker en dan inderdaad vooral de champignons variant, maar aten ook al veel variaties.
    Vanavond eten we kiptandoori. Ik doe daar naast de kipfilet in blokjes een extra paprika, stukjes ananas en een beetje yoghurt. Lekker met notenrijst en plakjes komkommer.
    Nic

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij aten courgette soep met stokbrood.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind risotto ook superlekker, maar maak het zelf nooit. In Spanje heb ik het gegeten met champignons. 'Als een engeltje op je tong pist!' zeggen ze hier.
    Wij hebben vandaag aardappel/basilicumpuree met gegrilde zalm en mosterdsaus gegeten en daar nog een salade bij met komkommer, tomaat, wortel en sla.
    Ook lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bruine bonensoep (satésaus, groente en bruine bonen)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik at risotto-rendang. Als in: rendang met de laatste 20 minuten risottorijst erdoorheen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb nog nooit risotto gegeten, wordt dus de hoogste tijd, versies met kaas lijken mij ook heel lekker. Ik ben gek op kaas, maar ik verdraag het net zo slecht als gluten.
    Ik maak wel een soort plantaardige kaas van edelgistvlokken, cashewnoten en zout. Is heel lekker, maar echte kaas vind ik lekkerder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zat even door mijn oude berichtjes heen te kijken en zag dit staan... Heb je het inmiddels al geprobeerd? ;)

      Verwijderen
  7. Ik heb het nog niet weer zelf gekocht, maar ik moet wel eerlijk zeggen: sinds ik met zo'n gratis actie die makkelijke (roerbak?)risotto geprobeerd heb, ben ik wel om. Makkelijk, als je alleen eet kun je er zo'n 4 keer van eten, het is relatief gezond en je kunt er alles in mikken. Maar goed, ik vind het ook nog wel duur. Als het echter een keer in de aanbieding voorbij komt, zal ik het zeker weer met plezier kopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bosbessenrisotto ken je die? Uit de zilveren lepel..
    Breng 1,5 liter bouillon aan de kook. Smelt 40 het boter. Fruit een uitje voeg 350 gr risottorijst toe, roeren tot ze glimmen, giet er 150 nl wijn bij ( indien kids mee-eten kun je dit ook vervangen voor water) als verdampt de bosbessen toevoegen ( 2 El apart houden van de 200gr) bouillon langzaam toevoegen tot alles is opgenomen. 100ml koffieboon erdoor roeren.Garneren met achter gehouden bosbessen en wat vers geraspte parmezaan.. Zo lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)