zondag 9 augustus 2015

Augustus fruitmaand!

Gaat het bij jullie in de tuin ook zo lekker met het fruit?! Hier pluk ik dagelijks wat frambozen uit de voortuin. En gister voor het eerst ook een tros druiven uit de achtertuin!

De buurman heeft bramen in zijn tuin. We hebben net toestemming gekregen om wat te plukken van wat over het hek hangt!

Dat gratis fruit smaakt toch allemaal nog net iets lekkerder dan dat uit de winkel vind ik! En gister hadden we vrienden op visite die zelfs dachten dat onze frambozen nepperds waren!! Tsja vers geplukt zien ze er stukken beter uit dan wanneer ze al een dag in de winkel liggen ;)

Inmiddels zullen we de investering aan een frambozen struik wel terugverdiend hebben denk ik.....

6 opmerkingen:

 1. Mijn braam en frambozen struik hebben geen vruchten. Man had ze in t voorseizoen tot op de grond afgesnoeid %@$^
  We hebben nu wel weer aardbeien courgette en spercie bonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dat zomerfruit.. We hebben diverse fruitbomen, geel en rood, en nu al 2 dagen bezig met jam maken. En dat keten we zelf niet eens is voor familie.

  De vellen gaan er makkelijk af van de laatste pluk een hele grote emmer vol. Die staat nu te pruttelen.
  Gisteren ook zo'n emmer gedaan, sap van gemaakt, geleisuiker erin en ook nog stukjes van andere pruimen, in de snelkookpan wecken we dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn trouwens pruimenbomen.

  Ook al veel bramen geplukt die liggen in de vriezer voor later door de yoghurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fruit uit eigen tuin is zo lekker! Helaas hier nog weinig braam. De oogst van vandaag is 3 bramen en 1 kleine aardbei... Haha. Zag wel 3 pompoenen en 2 courgettes komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De oogst van aardbeien is hier al een tijdje voorbij maar we hadden er heel veel. Momenteel brengen de courgettes enorm veel op : elke dag pluk ik wel minstens vier courgettes. We hebben al veel courgettes gegeten en ik heb er al veel klaargemaakt als moes voor in de diepvriezer. Het teveel wordt uitgedeeld aan buren en familie. De stokboontjes hebben ook goed opgebracht en als het weer een beetje meezit en we geen tomatenplaag krijgen, zullen we massa's tomaten hebben ..... We hebben 100 tomatenplanten staan die allemaal 'dragen'. Afwachten.... liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier ook volop frambozen en de druivenstruik hangt mega vol. Van mijn ouders krijg ik pruimen en eerder rode bessen en straks bramen. In de maanden aug/sept wordt hier nauwelijks fruit gekocht. Ik kan er ook echt van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...