zaterdag 29 augustus 2015

Brr... Spinnen! (Met foto!)

Je kunt al wel merken dat de herfst er weer aankomt! Ik zie de laatste dagen erg veel spinnen in de tuin. Maar gister zat er dus ook weer eens eentje in huis! Echt een grote, dikke, enge kruisspin. Zelf durfde ik hem niet weg te halen en Sander was al naar zijn werk... En mijn vader wilde ook niet langskomen om hem weg te halen. En hij had groot gelijk hoor! Maar no way dat ik die spin zelf ga weghalen met een WC-papiertje, zoals mijn vader zei. Want er is maar één ding dat ik enger vind dan spinnen in huis: namelijk lopende spinnen in huis. Dat risico vermijd ik liever!

Gelukkig is de spin de hele dag op dezelfde plek blijven zitten chillen. Elke keer als ik er langskwam schrok ik toch weer dat ie er zat. Brr, enge beesten! 's Avonds heeft Sander hem heel dapper voor me weggehaald; hij was het met me eens dat het inderdaad wel een erg groot exemplaar was! Volgens hem was het een vrouwtje, want die schijnen beduidend groter te zijn dan de mannetjes. Het zal wel. Ik vind ze eng! :P


14 opmerkingen:

 1. Haha, als je dat al groot vind, raad ik je aan om hier in de herfst niet in de tuin te zitten. Hier zijn de spinnen echt gewoon minimaal een euro munt groot. En het coole is dat je gewoon de insectenlichaampjes ziet - de witte bolletjes vol spinrag waarin hun prooi zit. Ik vind het alleen maar cool om te zien omdat dat betekent dat er een hoop muggen gesneuveld zijn (daar hebben we namelijk dagelijks last van, helaas ook in de winter - stomme sloot hierachter met stilstaand water). Het enige nadeel is dat je 's ochtends vroeg met je hoofd in een spinnenweb kunt lopen. Maar hee, wanneer je 's nachts wakker ligt van muggen die je huis ondanks de horren toch hebben geïnfiltreerd, leer je spinnen pas echt goed waarderen. Ik wilde dat ik ze kon trainen en in huis kon nemen :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een tip voor je Daan, zet een kopje of glaasje over de spin, schuif er een kaart tussen en laat hem buiten vrij. Kaart boven glas natuurlijk wel goed vasthouden. Succes met de volgende spin en goed weekend. Lidy (Nico is er ook panisch van)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo doe ik het ook altijd, glas erover en de spin kan geen kant meer op. Spin naar buiten en iedereen blij ;-)

   Verwijderen
 3. Hier is niemand bang voor spinnen. Sterker nog, wij vinden spinnen lief. Liever 10 spinnen in huis dan 10 muggen of vliegen.
  Maar vogelspinnen als huisdier gaat me wel n stapje te ver 😜

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja zo doe ik het ook. Glas erop en papier erachter. Ik ben ook heen held maar liever uit mijn huis dan dat ze Door mijn huis gaan scharrelen; )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Durf je het met een glas niet pak dan de stofzuiger! Opzuigen en dan met de zuigmond nog ff op de grond vacuüm laten zuigen dan is hij direct "kapot":)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hadden van de week weer eens zown grote zwarte huis spin. Ken je die? Ik vind die dingen zeer akelig, je hoort ze lopen als of ze klompjes aan hebben. Groot dat die dingen zijn! Die passen niet in een glas dan komen de poten er uit... Je snapt dat ik het flink op het gillen zet als ik er 1 zie. De ellende is,.. Deze zijn altijd met zijn 2. We zijn nog altijd opzoek naar die 2e. Andere spinnen pakt oudste altijd voor mij op en zet ze buiten neer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Past niet in een glas? Vaas dan? Hahahahaha

   Verwijderen
  2. Hhaha ja dat zal wel passen, toch laat ik dat liever aan manlief over. Ik weet nog uit mijn jeugd dat mijn moeder zo'n gevaarte probeerde te vangen met een grote groente pot. En dat de poten er dus niet in paste... Hij zat op de muur. En mijn broertje riep dat er een gat in de muur zat. Ik snel m'n bed uit en kijken, het gat was dus de spin, krijg nog kippenvel als ik er aan terug denk brrr.. Zo groot heb ik ze gelukkig niet meer gezien!

   Verwijderen
 7. Heeft niets te maken met dit onderwerp, maar zie net in de vriendin dat je andere website in hun blad wordt genoemd! Leuk zulke reclame!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk!! Ik ben wel heel benieuwd wat ze dan hebben geschreven?? :)

   Verwijderen
  2. Lig inmiddels in bed en blad ligt beneden. Stuur je morgen eff privé bericht via Facebook. Met het stukje. Heb pas geleden gezien dat we in een zelfde groep zitten dus weet je te vinden. ;)

   Verwijderen
  3. Verzonden hoor! Misschien staat hij in overige berichten.

   Verwijderen
 8. Mijn oudste is ook zo bang voor spinnen. Die roept me dan heel hard en dan mag ik de spin met een beker en een papiertje vangen en buiten zetten.
  Maar we hebben een afspraak hier. Die houdt in dat er in elke ruimte 1 spin mag zitten. Voor de andere vervelende insecten zoals muggen enzo. Dus bij oudste op de kamer alleen in de hoek aan de andere kant van de kamer, zo ver mogelijk van haar bed.

  Meestal worden bij mij de spinnen opgegeten of doodgemaakt door onze kat Miep. Die legt ze ook vaak beneden neer als cadeautje voor ons. Het zal binnenkort weer tijd worden om niet meer zonder pantoffels naar beneden te gaan 'snachts. Je weet maar nooit wat er onderaan de trap ligt.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...