dinsdag 25 augustus 2015

Eerste (en laatste?) keer contactloos pinnen

Vandaag heb ik voor het eerst contactloos gepind! Sander is nu helemaal jaloers, want die heeft het er al weken over, maar zijn nieuwe pinpas is nog niet binnen. ;) Dus ik was lekker eerder!! Het ging wel heel snel. Pasje tegen het pin-apparaat houden en het was al gebeurt!

Toch denk ik erover om de optie tot contactloos pinnen uit te zetten op mijn pas / rekening. Ik heb hier eigenlijk maar twee redenen voor:

 • Als eerste vind ik het geen prettig idee dat iemand mijn pinpas kan gebruiken zonder mijn pincode te hoeven te weten. Dit maakt het nog een stukje makkelijker om geld te stelen van iemands rekening. En ja, er zit een maximum aan hoeveel je contactloos kan pinnen, maar ik vind €50 ook al een hoog bedrag als dat gestolen word. Waarom zou je het dieven zo gemakkelijk maken?! 
 • Contactloos betalen zorgt voor nog minder betaalpijn dan pinnen. En die betaalpijn heeft toch wel een functie, namelijk dat het de kooplust remt. 
Wat vinden jullie? Is contactloos pinnen een verbetering, of hoeft het van jou ook niet zo nodig?? 

14 opmerkingen:

 1. Ik heb het ook uitgezet. Ik vind even die pincode indrukken geen moeite en verder heb ik dezelfde bezwaren als jij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van mij hoeft het inderdaad ook niet zo nodig. Het betalen zelf wordt steeds makkelijker, maar zolang het geld er niet net zo hard makkelijker bijkomt doe ik liever wat meer moeite. Dat houdt me bij de les ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zou het zelf niet gebruiken en het liefst uitzetten indien mogelijk (mijn bank in belgie heeft het niet beschikbaar ) maar ik vind 50 euro ook veel en de bank kan dan snel zeggen dat ze niet terug betalen omdat je slordig bent geweest enz ... dus voor mij neen merci

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb direct bij de bank aangegeven dat ik het niet wil, en het is er afgehaald. Even je pincode intoetsen is toch geen probleem. Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik denk er altijd te laat aan ;) heb t dus nog steeds niet geprobeerd.. zie vaak pas als mn pas er al in zit dat t ook contactloos kan haha. van mij hoeft t ook niet perse idd. ik zou er niet meer door gaan uitgeven, want de producten pak je al voordat je gaat afrekenen, daar verandert de manier van betalen voor mij niets aan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik leef onder een steen - ik dacht dat het er nog niet door was. Ik heb ook nog geen nieuwe bankpas, dus het zal ongetwijfeld nog wel niet wat voor mij zijn. En dat vind ik helemaal prima. Ik stap altijd pas als één van de laatste personen over op een nieuw systeem zodat alle kinderziektes eruit zijn, zeg maar. Why change a winning formula? Wat is er het praktisch nut van? Hoe veilig is het en waarom is dit? Ik heb de Chipknip ook nooit gebruikt... Nutteloze systemen soms ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, meer geld geef ik er echt niet door uit. Of ik nu pin, contactloos betaal of contant betaal, het doet me allemaal even pijn, haha. Ik had het niet nodig gevonden, vind het een veredelde chipknip, en dat heeft het ook niet gered. Maar heb het een enkele keer wel al gebruikt, maar meer omdat de winkelier er mij op attent maakte dat het kon. Pinnen zit er zo ingebakken dat ik er gewoon niet aan denk. Wist ook niet dat je het uit kon zetten trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet het denk wel aan laten staan anders kan ik niet meer parkeren in het centrum. Tegenwoordig moet je je kenteken invoeren en invoeren Hoe lang je blijft en dan wordt het bedrag van je rekening geschreven.

  En handig joh... De rijen voor die automaten zijn nog nooit zo lang geweest. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind die pasjes eng. Er zijn nu al apparaatjes die ze uit lezen! Als iemand dat apparaat langs je tas haalt krijgen ze je gegevens naar boven. Naam, rekening nummer, adres gegevens en al. Nee ik bedankt zolang ik die pas kan weren doe ik het. Manlief heeft er al wel 1. Er zat een begeleidende brief bij dat hij een speciale houder kan op halen bij de bank om het pasje in te doen tegen het uitlezen. Ik vraag me af hoe veel mensen hier bewust van zijn? En of elke bank zijn klanten hier op wijst?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Betaalpijn? Ik geloof niet dat de betaalwijze effect heeft op het bedrag wat je uitgeeft.

  Het scheelt soms toch wel in tijd. Het chippen vond ik destijds wel praktisch met parkeren. En het is een gelimiteerd bedrag, dus te overzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb het uitgezet. Pincode intoetsen is zo gebeurd en veiliger. Criminelen slapen niet en bedenken steeds nieuwe dingen om mensen geld afhandig te maken, dus zullen ze ook wel proberen om via contactloos pinnen geld van je rekening te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het heerlijk, gebruik het bijna iedere dag in de bedrijfskantine. Heerlijk snel en zonder gedoe.

  En dat het makkelijk eraf te halen is valt ook wel mee. Dat kan eigenlijk alleen als je absoluut helemaal geen enkel ander pasje in je portemonnee hebt zitten. En de meeste mensen hebben tegenwoordig ook bijvoorbeeld een ov-chipkaart en dan werkt het bijvoorbeeld al niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bij mij is het maximum zonder pincode betalen 20euro, prima bedrag vind ik dat! Zou ook aan mijn bank/land kunnen liggen (Spanje, ING)...

  Het was even wennen, maar ik vind het heel fijn dat contactloos betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik krijg binnenkort een nieuwe pas. Manlief heeft het wel en het is wel handig. Maar niet echt nodig. Ik ga het er niet afhalen, maar ik weet nog niet of ik het echt ga gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...