zondag 16 augustus 2015

Het onmogelijke gedaan....

Vandaag zijn we naar de Ikea geweest en hebben we het voor elkaar gekregen om niks te kopen! Volgens mij is dit een hele prestatie ;)

Natuurlijk waren we wel heel erg in de verleiding om iets te kopen. Maar elke keer als ik zwak was, was Sander sterk en andersom. Slechts één keer waren we écht beide in de verleiding, namelijk over dit tafeltje met twee stoeltjes:

Het allermeeste hielp het dat we gewoon weten dat we straks een hoop geld kwijt zijn aan het laminaat, dus we gaan nu niet teveel geld uitgeven aan andere dingen tot we weten hoeveel dat precies heeft gekost. Dit was overigens ook de reden van ons bezoekje aan de Ikea: even wat staaltjes van de bank en van laminaat ophalen... Als het aan mij ligt kunnen we €900 minder uitgeven aan het laminaat dan wat de laminaat-boer zei, maargoed, even afwachten of Sander zich hier uiteindelijk ook in kan vinden, hij twijfelt nog. 

Jullie begrijpen natuurlijk wel dat we nu enorm moe zijn van zoveel discipline opbrengen. ;P  Vandaag dus maar extra vroeg naar bed!

9 opmerkingen:

 1. Goed hoor! Heb zelf een IKEA-laminaat vloer (Tundra eiken), tweedehands gekocht via marktplaats, die er nu 6 jaar ligt. Blijft goed, alleen enige schade in keuken als gevolg van lekkende afvoer. Totale kosten inclusief leggen voor 40 m2 waren destijds 400,-.
  Als ik het overnieuw zou moeten doen, dan zou ik alleen een dikkere ondervloer laten leggen, om zo een betere isolatie te krijgen.
  groet anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap hoor...wij zijn zaterdag geweest en voor jongste een dekbedovertrek, hoeslaken (beide noodzakelijk) en twee stoere kussens voor op zijn bed (niet noodzakelijk) gekocht. Totale kosten 35,00 euro. Wij hebben ons op dezelfde manier ingehouden...WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ikea laminaat is gewoon heel erg goed, het ligt bij hun ook in de winkel. Ik heb het in dit huis bijna 9 jaar liggen en behalve die dikke put omdat iemand het nodig vond om er een spijker in te trappen zie je er niets op.
  In mijn vorige huis hadden we het ook, en in het huis daarvoor ligt het er nog steeds. Wij kochten dat huis 15 jaar geleden en toen lag het er al een jaar of 4 in.
  Je kunt het heel makkelijk zelf leggen. Wij hebben mijn appartement zo'n 40 m2 in 1 dag gedaan. (4 kamers, waarvan bij 1 een muur nog geplaatst moest worden en in een andere onder een moederhaard door gelegd moest worden)

  Lekker Ikea materiaal nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben over de hele bovenverdieping laminaat van Ikea.. Het ziet er mooi uit en is erg sterk. Je hoeft niet te twijfelen hoor. Naar mijn mening betaal je bij een parketwinkel onnodig veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind Tundra en Prairie een stuk beter dan type 'golv'. Wij hebben alle 3 gehad en zeker de duurste is ook echt de beste op alle fronten. Maar Tundra een goede tweede :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zaten nog te twijfelen tussen Tundra en Golv. Qua kleur vond ik de Golv mooier.... Wat viel er zo aan tegen??

   Verwijderen
 6. Wij kochten een restpartij bij een outlet winkel. Dure kwaliteit voor de prijs van het goedkoopste vloertje. We hebben het zelfs mee kunnen nemen toen we gingen verhuizen. Het klikte makkelijk in elkaar en kwam er prachtig weer uit. Kortom, laminaat hoeft echt niet duur te zijn hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn!! Hoeveel vierkante meter was dat dan? Want wij hebben 50 vierkant meter nodig :o

   Verwijderen
 7. Ik heb ook al 15 jaar laminaat liggen van ikea en het blijft mooi. Alleen natuurlijk uitkijken met water morsen en niet snel genoeg opruimen, dan zwelt het op bij de naden en dat komt niet meer goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...