dinsdag 18 augustus 2015

Tussentijdse toets

Vanmiddag heeft Sander zijn tussentijdse toets. Eerst gaat hij een uurtje rijden om er weer even in te komen, want zijn instructeur was op vakantie geweest. Daarna komt er iemand van het CBR meekijken en kan hij vrijstelling halen voor zijn speciale verrichtingen. Dat schijnt best wel te schelen tijdens het echte examen. Daarnaast is het ook gelijk een manier om erachter te komen hoe iemand reageert op de spanning rondom een toets. Dat is dan weer handig omdat je daar dan aan kunt werken als dat nodig is.

Vanmiddag is hij dan de rest van de middag vrij en dus van mij :P We gaan even naar de CarpetRight, want ik ben er inmiddels wel achter dat we afgelopen week een vrij dure laminaat-boer over de vloer hebben gehad. De prijsverschillen lopen flink op. Natuurlijk zal je dat ook wel in de afwerking en de kwaliteit merken, maar mijn ouders hebben ook laminaat van de CarpetRight en zijn daar erg tevreden over! En het zou 5 tot 10 euro per vierkante meter schelen. Als je bedenkt dat we 50 vierkante meter nodig hebben dan is dat nogal een verschil!

Hetzelfde geldt voor de legkosten. Dit scheelt €5 per vierkante meter. Dus ook weer €250!

Enige nadeeltje: ik had in mijn enthousiasme al een afspraak ingepland met de laminaat-boer.... Maar ik wil dat toch maar gaan afzeggen denk ik. Alleen vind ik dat superlastig. Maargoed, mijn moeder zei het heel mooi: wil je liever vrienden zijn met de laminaatboer of met je portemonnee? Ik denk dat ik dan toch maar voor mijn portemonnee kies....

15 opmerkingen:

 1. Je kunt dat toch eenvoudig zelf leggen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook nog een optie, maar wij kiezen ervoor om het te laten leggen. Of bied jij je aan als vrijwilliger? ;)

   Verwijderen
 2. Zeg niet dat je het zelf moet leggen maar het is zoals anoniem al zegt heel eenvoudig zelf te doen. Van het jaar ook 'blanco'er in gestapt. Verschillende youtube filmpjes gekeken. Nog advies gevraagd voor een hele goede ondervloer , het meest geluidsisolerend ( bij p. raxis alles gehaald). Het laminaat daar ook gehaald in de aanbieding. Het enige wat ik niet op youtube tegen kwam is dat er soms nog schaafsels aan de aanleg/in elkaar schuif zijde zit. Hierdoor sluit het laminaat niet goed aan wat je er ook tegen aan tikt om het sluitend te maken. Als je eenmaal weet dat je de resten schaafsel er af moet halen is het een fluitje van een cent
  Im ieder geval succes met wat je doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verstandige moeder!!

  Als je het nog nooit eerder zelf hebt gedaan is het zonde van tijd en geld bij zo'n grote kamer als je bij zelf leggen niet 100% tevreden bent.
  Als je het laat doen wel aangeven hoor als je ergens niet tevreden mee bent.

  Misschien komt er nog een klein kamertje wat je later zelf eens kunt doen om te oefenen.

  Waarom kan Sander geen gewoon examen doen? Ik weet niets van dit soort mogelijkheden en waarom daar voor gekozen kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo denken wij er dus ook over. Het is een flinke kamer en de muren zijn niet 100% recht + nog een aantal gekke hoekjes. Daar waag ik me niet aan als eerste project...

   Verwijderen
  2. O en over het rij-examen: ik heb er ook weinig kaas van gegeten... Het wordt tegenwoordig aangeraden om het in 2 keer te doen. Geen idee waarom eigenlijk...

   Verwijderen
 4. Ik heb in de slaapkamer laminaat van Carpet Right. Daar dan niet weer de allergoedkoopste van, maar ik ben er verder wel tevreden over. Het ligt er nog geen jaar in, dus kan er misschien nog niet heel veel over zeggen, maar toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ideaal zo'n moeder die meedenkt!

  Maar als je al een afspraak hebt staan bij delaminaatboer is je laminaat dan nog niet besteld??
  Dat je daar acheraf geen rekening van krijgt.
  Zou zonde zijn van het geld

  Succes met je laminaat

  Enne lekker laten legen hoor als je erniet zeker van bent of je het zelf wilt leggen.

  Groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, we zouden komende vrijdag naar de groothandel gaan om een kleur uit te zoeken.... Dus er is nog niks afgesproken verder...

   Verwijderen
 6. Succes Sander! Ik heb ook de tussentijdse toets gedaan en de vrijstelling gekregen. Dat was easy-peasy. Alleen toen zakte ik voor het echte examen waardoor je het herexamen weer alles moet doen. Dus de tussentijdse toets is niet altijd handig - je moet er wel verdraaid zeker van zijn dat je het echte examen in één keer haalt, anders is het weggegooid geld. Bij mij was het dus ook echt weggegooid geld en ik raad het niemand aan om te doen. Het slaat eigenlijk helemaal nergens op; in plaats van 3 stressmomenten omdat het je meer dan 150 euro kost (tussentijdse toets, eerste praktijkexamen - en als je dan zakt het tweede praktijkexamen) in plaats van het normale examen waar je dat stressmoment hebt. Zoooo geen toegevoegde waarde!

  Maar ik hoop wel dat hij het haalt :-) Ik duim voor hem. Ik hoop dat hij het sowieso in 1x haalt, scheelt centjes. Hij heeft wel de beste tijd gekozen om af te rijden. In het najaar - in het voorjaar slaag je niet zo snel. Ik moest de eerste keer afrijden begin juli; dan laten ze je sneller zakken in verband met de vakantieperiode. Ze willen je niet de weg op sturen. De cashcow van het CBR :-p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het juist erg fijn dat ik die tussentijdse toets had gehad, scheelde me mooi al die extra dingen in het examen! Dus bij het echte examen kwam het nog neer op veilig van a naar b met navigatie en een keer via de borden. Wat ook scheelde was dat ik een faalangst examen kreeg. Waardoor de sfeer erg ontspannen was en ik de hele weg de radio aan mocht hebben.

   Sander succes vanmiddag! Ik duim voor je!

   Verwijderen
 7. Veel succes, Sander!

  Ik wilde ook opperen om het laminaat zelf te leggen, het zou je een hoop geld schelen, maar toen dacht ik even terug aan ons eigen laminaat avontuur. Daarbij ben ik snel afgehaakt omdat ik per plankje 20 minuten zat te twijfelen of het nu wel goed lag (hiep hoi perfectionisme). Met twee man die alleen 's avonds tijd hadden om te klussen, duurde het vier dagen voor de vloer er in lag.
  Zelf klussen is super leuk maar je moet wel je handen vrij hebben en even in de rommel kunnen/willen leven. Zo niet, dan is een professional het geld zeker waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou ook gewoon zeggen dat het te duur is anders. Wij hebben laminaat van de Praxis in de uitverkoop gekocht, en dat is best prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben het bij een vloerenboer bekeken en toen het type laminaat gegoogled en online besteld en gratis thuis laten bezorgen..;)

  Zelf doen kan je echt makkelijk. Als je het nu een keer zelf probeert kan je je hele leven het zelf doen én krijg je meer vertrouwen om andere klussen ook zelf te gaan proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hebben onze laminaat ook zelf gelegd. Het is helemaal niet zo moeilijk, maar ik moet wel toegeven dat mijn man erg handig is.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...