zaterdag 22 augustus 2015

Van voorop naar achterop

Nog 1,5 kilo en Tobias moet van voorop de fiets naar achterop. Leuk vind ik het niet, want ik geniet er enorm van om te zien wat hij doet, wat zijn aandacht trekt en natuurlijk af en toe een kusje geven ;) Dat kan allemaal niet als ie achterop zit.

Vandaag heb ik bij mijn schoonmoeder dan even een voorproefje gehad. En inderdaad was het wel enorm wennen. Tobias zat zelf ook met een zwaar chagrijnig hoofd achterop; misschien vond hij het oom maar niks?!

Hoe dan ook: zo lang het nog kan qua gewicht en veiligheid blijft hij nog even voorop! En voorlopig nog maar veel fietsen zodat we er nog zoveel mogelijk van kunnen genieten!!

8 opmerkingen:

 1. Ik snap wat je bedoelt. Ik heb het ook zo lang mogelijk uitgesteld met mijn beide kinderen. Ik heb er ook altijd van genoten.
  Gelukkig went het snel.

  Nog veel fietsritjes toegewenst met een kind voorop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die anderhalve kilo kan lang duren hoor;) ze groeien nu niet zo heel hard meer ;) ons zoontje vindt voorop juist helemaal niets! helemaal panisch! vind t maar niets dat gewiebel aan t stuur, achter is rustiger/stabieler denk ik :p moet dan opvangkindje wat 2 kg zwaarder is voorop zetten, haar maakt t niets uit :p zoontje achterop haha. (heb gelukkig ook een fietskar hoor ;) dus we kunnen nog ff vooruit haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zijn misschien wel fietsen, zoals een (kleine) bakfiets, waar hij wel voorin of voorop zit. Verder natuurlijk kwestie van wennen voor jullie allebei. Succes....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daarom (oke, mede daarom) hebben wij een bakfiets gekocht. Heb je ze gezellig allemaal voor je, en lekker bij elkaar ook.
  Je hoeft niet perse veel kinderen te hebben voor een bakfiets, met 1 kindje erin is het ook heel leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij beide kids moest en moet ik kijken naar lengte. Oudste was echt erg, die was met11maanden echt echt uit maxicosi, maar nog lang geen 9kg geloof ik. Jongste weegt met nu bijna 3 net aan 12kg :-) zij moet nu echt achterop, ze past niet meer voor op

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hopelijk duurt het nog even voordat hij 15 kg is, dochter is 3 en nog lang geen 15 kg. Nog 2,5 te gaan zelfs, ze zit nog gezellig voorin maar het begint wel wat gevaarlijker te worden omdat ze niet stil zit. Maar ik vind het ook zo ongezellig als ze achterop zit, vooral omdat ze nog niet zolang praat dus onderweg hebben we verscheidene gesprekjes die je anders niet hebt.
  Geniet er dus nog maar lekker van.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik weet niet op je precies bij die 15 van voor naar achteren moet gaan. Er zit echt zo n veiligheidsmarge op, dat je gerust een kind een paar kilo langer voorop kan houden. Maar is ieders keus natuurlijk, maar bij mijn vier kids is dat prima gegaan. AN

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Onze jongste van 3,5 zit nog voor, hij is ruim 17 kg, gaat prima. Ach en je moet toch wat als oudste niet zelf kan fietsen. Die dus achter op. Ik begreep wel dat er ook een soort zadels zijn voor voor op je fiets. Maar geen enkele fiets winkel in de buurt verkoopt deze. Eigenlijk wil ik die eerst in het echt zien voor ik er 1 aanschaf dat vind ik via internet toch wat lastig. Ook om te beoordelen of het wat zou zijn voor zoontje.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...