woensdag 9 september 2015

Advertorials en grenzen aangeven

Vorige maand nam een bedrijf contact met mij op of ik ervoor openstond om een paar advertorials te plaatsen op Positief Besparen. Hier heb ik toen ja tegen gezegd, met wel de voorwaarde dat de teksten goed bij de site moeten passen. Uiteindelijk heb ik toen twee advertorials geplaatst: eentje over de loodgieter en eentje over de slotenmaker. Helemaal prima!

Nu werd er vandaag door hetzelfde bedrijf contact met mij opgenomen. Ze wilden nog twee advertorials plaatsen. Eentje was heel leuk, over water besparen. Ik had zelf ook het idee dat ik er nog nieuwe tips uithaalde. Maar de ander ging weer over de slotenmaker. Dus helaas: die ga ik niet plaatsen. Dit heb ik dus ook aangegeven, dat ik het ten eerste te snel achter elkaar vind en ten tweede dat ik eigenlijk bijna nooit twee keer over hetzelfde schrijf op Positief Besparen.

Toch werd er wel een beetje gepusht of ik hem toch niet kon plaatsen. Maar ik heb besloten het niet te doen. Het is leuk om wat bij te verdienen via een site, maar voor mij blijft het belangrijker dat de site ook nieuwswaarde heeft en dat mensen het leuk vinden om hem te lezen! Dat vind ik stukken belangrijker dan geld ermee verdienen.

Hoe zouden jullie hiermee omgaan? :)

PS: Webkim heeft pas een leuke advertorial! Zij mag voor €450 aan cadeautjes weggeven! Waarom heb ik dat nou nooit? :P

PS2: morgen wordt het laminaat geplaatst!! :D

6 opmerkingen:

 1. Ik heb überhaupt nog nooit een aanvraag voor een advertorial gehad, dus leuk toch? Als je er wat mee kunt verdienen.

  Dingen weggeven lijkt me ook leuk ja! Dat vinden lezers altijd zo leuk. Maarja, wie weet ooit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou dat ook niet doen. Je website onderscheidt zich juist van alle anderen doordat je er je eigen draai aan geeft en vanuit jezelf schrijft. Anders wordt je net zo'n commerciële sellout zoals er zoveel websites zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja het is jou blog en jij bepaald ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slim dat je het zo gedaan hebt. Met mate is het toch prima? Ik erger me groen en geel aan blogs die je te pas en te onpas reclame door je strot duwen en dan vaak ook nog zonder het aan te geven. Veel foodblogs hebben er een handje van en ook een bepaald huishoudblog en die lees ik dan ook niet meer. Zooooo ongeinspireerd en niet minder dan reclamezuilen zij net het dan geworden. Zo af en toe wat ertussen door (waar het ook duidelijk is), zoals bijvoorbeeld bij Teunie van simpel leven, stoort het niet en kan ik het ook gemakkelijk overslaan als ik wil omdat ze er duidelijk over is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik probeer er wel wat op te letten, om de redenen die jij aangeeft. Aan de andere kant; ik heb vorig jaar wel besloten om tóch te gaan werken met advertorials en te kijken in welke mate ik daar wat mee kan verdienen (zie ook: http://www.lekkerlevenmetminder.nl/2014/02/advertorials.html) Ik zou het ontzettend jammer vinden als mensen afhaken om één of twee advertorials in de maand, maar aan de andere kant denk ik ook: ik moet elke maand weer mijn hypotheek betalen. Ik lees zelf ook niet graag advertorials, maar kijk iemand er niet op aan als hij of zij gebruik maakt van de kansen die er via een blog geboden worden. Dan lees ik die advertorial misschien niet, maar de volgende dag ben ik er gewoon weer bij. Als het nu alleen maar advertorials is, dan is het een ander verhaal, maar zodra de verdeling nog rond de 20/80 schommelt, dan ben ik de laatste die daarover gaat klagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn op zich dat je geld kunt verdienen met je blog. Dat is de droom van menig blogger. Maar twee keer hetzelfde onderwerp in korte tijd kan lastig zijn. Ik zou het alleen doen als ik nog een tweede interessant artikel zou kunnen verzinnnen over hetzelfde onderwerp. Bijvoorbeeld met een andere invalshoek.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...