woensdag 30 september 2015

Een grote droom realiseren

Zoals ik al een paar keer op de blog heb laten vallen is één van onze grote dromen om ooit eens naar Disneyworld in Amerika te gaan. Lijkt me echt helemaal geweldig!! Maargoed.... Deze droom heb ik dus al sinds ik een jaar of 8 ben en inmiddels ben ik bijna 30 en heb ik eigenlijk nog nooit écht actie ondernomen om deze droom werkelijkheid te maken. Ik heb wel een paar keer gekeken hoe duur zoiets nou moet zijn, maar daarna liet ik het dan elke keer weer los.

Gister was het weer tijd om mijn paspoort te verlengen en eerlijk gezegd is dat dan wel weer een confrontatie dat ik mezelf wat dat betreft een schop onder mijn kont moet geven. 5 jaar geleden koos ik voor een paspoort. Mede doordat ik naar Jordanië op vakantie ging, maar ook met de gedachte dat ik een paspoort nodig had voor Amerika.... En nu is het dus alweer 5 jaar later en is er nog steeds niks van die droom terecht gekomen.

Kortom: tijd voor actie! ;) Niet dromen, maar ook echt gaan doen! Dus ik ga nu toch echt een spaarpotje voor Disneyworld aanleggen!! Mijn doel is om binnen 10 jaar vanaf nu toch écht met zijn drietjes naar Amerika te gaan. En niet nog een keer mijn paspoort "voor niks" verlengen....

Als ik over 10 jaar €6.000 wil hebben gespaard voor dit doel moet ik maandelijks €50 opzij zetten.... Deze maand zet ik in elk geval alvast €90 opzij wat ik heb verdient met Roamler en Textbroker. Nog €5.910 te gaan! :) Ik zal jullie op de hoogte houden via een speciale pagina die ik aan ga maken. (Zie tabblad bovenin!)

29 opmerkingen:

  1. Misschien nu nog wat te vroeg, maar je hebt regelmatig via Arke hele betaalbare trips naar Orlando, voor tussen de 400 en 600 pp, vaak inclusief verblijf! Ik ben dit jaar via hen voor 425 naar Miami gevlogen, inclusief huurauto (en dan zonder verblijf), terwijl ik voor hetzelfde vorig jaar nog zo'n 1400€ heb betaald!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat dat voor Daantje niet gaat lukken. Volgens mij kann LLMM Buiten de schoolvakanties gaan en zit jij aan de schoolvakanties vast als je het Geld bij elkaar hebt gespaard.

      Verwijderen
  2. Dat zou ik niet kunnen. €6000 spenderen aan wachten in rijen voor ritjes van minder dan één minuut. Of is het daar beter geregeld dan in Parijs?
    Voor €6000 kun je tobias ook minimaal een jaar laten studeren.
    Ik zal wel te praktisch denken zeker?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Veel te praktisch, dream slayer :p

      Verwijderen
    2. Geen idee of je te praktisch denkt, maar het één hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten ;)

      En ja, bij sommige attracties moet je wat langer wachten, maar het gaat natuurlijk niet alleen om de attracties. Maar als je er niet van houdt dan is het lastig om dat uit te leggen / te begrijpen wat een ander daaraan vindt. Ik heb dat ook wel eens dat ik niet snap waarom mensen bijvoorbeeld zoveel geld uitgeven aan make-up ofzo.... Ieder zijn ding ;)

      Verwijderen
    3. Je kunt ook van die Fast Passes kopen. En de variant in Orlando is echt zoveel keer groter dan Parijs, dus als je daar van houdt, dan heb je volgens mij echt de tijd van je leven.

      Verwijderen
    4. Haha! Het ligt dus niet aan mij. Die gedachte had ik ook Kopka! ;-)

      Verwijderen
    5. Oh gelukkig. Voelde me al zo alleen....

      Verwijderen
    6. Mij doe je ook geen plezier met pretparken. Dochter is verschillende keren met vriendinnetje en haar moeder geweest, die hadden het niet ruim en daarom betaalde ik bijna de hele dag voor ze. Zo blij dat ik niet mee hoefde.

      Verwijderen
    7. Nou, fijn dat jullie elkaar allemaal zo hebben gevonden. Maar dit hele riedeltje heb ik ook al gehoord toen ik over achtbanen testen schreef, dus ik ben er nu wel weer even klaar mee....

      Hoe zouden jullie het vinden als je iets schrijft over iets waar je heel erg blij van wordt en mensen lopen het zo af te kraken?! Zeker als je niet eens om meningen vraagt maar gewoon iets erover vertelt. Ook niet leuk toch? Dus waarom moet dit nou elke keer zo gaan??

      Verwijderen
    8. Goed zo Daan!!

      Ennuh, lekker sparen voor Amerika, hoor!!!! :-)

      Verwijderen
  3. Leuk plan Wij zijn op huwelijksreis geweest naar Florida en toen zaten we een week in Orlando. We hadden een vijfdaagse pas voor alle Disney Parken. We hebben volop genoten ook van de waterparken die er toen (1997) waren. Magic Kingdom was geweldig maar Epcot vonden we eigen leuker. De Studio's was ook super en zoveel groter allemaal dan in Parijs. We hebben wel flink wat dollars stukgegooid. Niet in de laatste plaats aan souvenirs en kleding.
    We hebben altijd gezegd we gaan terug. Maar met twee kinderen loopt het enorm op. Vooral ook omdat ik nog wil uitrusten op bijv de Keys na afloop. We gaan daarom ongeveer elke 4/5 jaar met de kinderen naar Parijs. Voorheen als uitstapje van de werkgever van man (met kleine bijbetaling) Volgend jaar gaan we zelf.
    Nic

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, met kids is het wel direct een stuk duurder natuurlijk!! Wel gaaf hoor, Disneyland is ook echt super :D

      Verwijderen
  4. Als je strak zelf weer gaat werken, kun je veel gemakkelijker sparen. Zeker over twee jaar, als Tobias naar de basisschool gaat, dan heb je ook weer minder kosten aan kinderopvang. En een mens moet altijd iets te dromen hebben en doelen, weet zeker dat jullie straks naar Disneyworld gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat heb ik ook gedaan en het is echt de moeite waard om te doen. Mijn droom was om ooit naar Las Vegas te gaan en daar te trouwen. Leek me geweldig. We hebben er ook veel uitstappen gemaakt in de buurt. We zijn 'maar' tien dagen weggeweest omdat ik toen al vijf kinderen had die niet mee waren, maar het zijn zowat de mooiste herinneringen uit mijn leven. Een prachtige reis (Honeymoon)die mijn kijk op Amerika beïnvloedt heeft in de positieve zin. Ik ben blij dat ik deze droom heb kunnen waarmaken :-) ook al kostte hij voor ons twee ook zeer veel geld.
    Succes dus. Ik hoop echt dat het lukt en dat je die reis en droom kan waarmaken.
    Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Och hemel dat zou voor mij geen droom maar een nachtmerrie zijn ;-). Ik ben niet dol op pretparken. Maar zoals je zelf schreef: ieder zijn ding ;-). En ik vind het een geweldig plan om je droom concreet te maken en te beginnen met sparen. Is toch ook iets waar jullie nu dan jaren naar uit kunnen gaan kijken, hartstikke leuk toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. over 10 jaar moet je weer je paspoort verlengen , ik zou eerder gaan als dit mogelijk is....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een hoop geld voor een pretpark, maar het gaat niet om een pretpark, het gaat om het waarmaken van een droom. En als je je dat kunt veroorloven (en dat kun je op deze manier), moet je het zeker doen. Supergoed dat je begonnen bent met sparen. Go go go! En geniet al die tijd van de voorpret.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En nu je aan het werk gaat kun je deze droom mss wel eerder realiseren dan over tien jaar. Want voor iets wat je wel heel erg graag wilt en misschien ook wel eerder binnen handbereik was geweest duurt tien jaar wel heel erg lang.
    Succes met sparen en gaan!!!

    Groetjes
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wij zeggen in zo'n geval, waar een gek zin in heeft, geeft tie z'n geld aan.
    m.a.w. als dat je droom is, moet er gewoon voor gaan, ongeacht wat anderen ervan zeggen of denken. De voorpret is vaak ook al leuk. Veel succes, hoop voor je dat dit kunt verwezenlijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij , ik mijn man en 2 kinderen zijn in 2009 naar Bonaire geweest. In de zomer vakantie...een rib uit je lijf 10000 euro heeft het in totaal voor 3 weken gekost. Maar het was het allemaal waard, Bonaire is heel duur vooral met boodschappen, voorbeeld een doos eieren kost daar 5 dollar , deo 6 dollar ,tand pasta 3 dollar...en dan lopen wij te klagen over de boodschappen hier.Erg leuk dat je dat van plan bent en 50 euro merk je haast niet, ook omdat je straks wat meer inkomen hebt. En je zoon is dan een jaar of 10 ,11 dan maakt hij het ook lekker bewust mee. ik zou ook graag een keer naar Amerika willen maar mijn man wil niet, en de jongens ook niet meer.....groetjes.

      Verwijderen
  11. Zeker niet dromen, maar doen! Ik zelf heb niks met Disney en pretparken, maar als dat jouw droom is, ga er voor. Mijn droom was naar Nieuw-Zeeland gaan. En die droom is waarheid geworden 6 jaar geleden. Ik wist dat het duur zou worden, in totaal zo'n 15.000 euro denk ik dat het was maar dan zijn we wel 6 weken met een camper door het land getrokken. Als zoontje ouder is, zou ik dat graag nog een keer doen.... maar dan moet hij wel een leeftijd hebben dat hij zich er iets van herinnert, anders vind ik het zonde. wil hem nu ook niet aan doen om 24 uur in een vliegtuig te zitten ;-). Sparen doe ik er nog niet voor, maar je idee, brengt mij weer op ideeën. Misschien toch een spaarpotje voor gaan aanleggen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zeker met sparen beginnen als dit jouw droom is. Die van ons wordt volgend jaar juli waargemaakt en ook ooit begonnen met sparen hiervoor. Wij maken een cruise over de Oost-Middellandse zee, 15 dagen lang en met de kinderen er nog bij. Het kost erg veel geld maar het is het waard. Wij gokken op een 13.000 euro.
    Al zo lang kijken wij er naar uit. Toevallig deze week de vluchten geboekt, dus het komt steeds dichterbij.
    Dus mijn advies is, doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wow, dat klinkt echt geweldig :D

      Toevallig moest ik vanderweek een tekst voor Textbroker schrijven over een site die cruises aanbood.... En toen dacht ik nog: dat lijkt me nou ook echt een geweldige vakantie om eens mee te maken. Lekker varen en overdag mooie dingen bekijken aan land. Heerlijk :D

      Verwijderen
  13. Hartstikke leuk toch om een doel te hebben om voor te sparen. Sorry mensen maar ik snap die negativiteit niet aanzien van Daantje haar plannen.ZIJ SPAART ERVOOR! er zijn ook nog steeds mensen die hiervoor een krediet afsluiten. Daantje ik hoop dat je heel snel je droom kunt verwezenlijken

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Super super gaaf! Zeker doen! Tobias maar ook jullie zelf gaan het super vinden. Fantastisch doel om naar uit te kijken en voor te sparen.

    Ik heb het geluk dat ik nu inmiddels 4 x in Florida (Orlando) ben geweest. Indien je hulp nodig hebt met accommodaties (villa's, interessant met kids), dingen te doen, kaarten aanschaffen etc, je mag altijd een gil geven wellicht kan ik jullie tips geven!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hartstikke leuk om te dromen van zoiets. En bij het sparen voor een doel gaat het natuurlijk in feite helemaal niet over de vraag of je wel/niet van pretparken houdt. Jij wil naar Amerika inclusief een pretpark en dat zal een fantastische reis worden. Ik ben in 2012 geheel onverwacht in Disneyland te Annaheim bij Los Angeles geweest. Pretparken zeiden mij niet veel, maar we waren in Amerika voor mij ws voor het laatst van mijn leven en wilde dus iets typisch Amerikaans doen. En we hebben genoten, was echt best heel leuk hoewel nergens in geweest, Gewoon voor de sfeer om mee te maken. Dus zeker doen, vind 10 jaar wel heel erg lang om naar iets toe te leven. Kun je er geen 75 euro van maken, kun je misschien nog wat eerder. En goed op aanbiedingen etc letten als je poosje gespaard hebt en het doel dichterbij komt.........

    BeantwoordenVerwijderen
  16. In de rij voor Disney, Orlando, stond een oude Amerikaan. Hij vertelde het leuke aan dit park is: " je voelt je weer even een kind".
    Ik ben er twee keer geweest. Eerst met onze, toen bijna volwassen kinderen, later nog eens met een vriendin. Verschillende parken bezocht en genoten! Ook twee keer naar Las Vegas. Geweldig, zou graag nog een keer gaan. Ook al een paar keer een cruise gemaakt, heerlijk. Daantje, spaar en geniet. De voorpret, er zijn en de leuke herinneringen erna zijn onbetaalbaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)