woensdag 28 oktober 2015

Zegels plakken: doorgaan of stoppen?

Mijn zegelboekje van de Albert Heijn is weer eens vol! Maar ik twijfel deze keer of ik weer met een nieuw boekje zal beginnen of dat ik stop met het sparen van de zegels... Misschien is het ook wel een keertje mooi geweest?!

Doorgaan, want:


 • Het levert toch weer 6 procent rente op! Dat ontvang je tegenwoordig op geen enkele spaarrekening meer. Bovendien kun je die 6% rente uit laten betalen zodra het boekje vol is, dus als je meerdere boekjes per jaar vol krijgt dan is  die rente op jaarbasis eigenlijk nóg hoger. (Als je tenminste elke keer dezelfde €49 als inleg gebruikt!)

Stoppen, want:

 • Het kost tijd om die zegeltjes allemaal in te plakken. 
 • Het kost ook tijd om nog eens extra naar de informatiebalie te gaan om zegeltjes op te halen na het zelf-scannen. Vandaar dat ik tegenwoordig ook vaak de zegeltjes laat schieten. 
 • Doordat ik minder vaak naar de Albert Heijn ga duurt het ook langer om de zegels bij elkaar te sparen. 
 • Ik ben eigenlijk wel klaar met zegeltjes likken!!

Kortom: eigenlijk een stuk meer argumenten om ermee te stoppen dan om door te gaan! Maar wat weegt nou zwaarder voor me? Ik ben er nog niet helemaal uit en dus stop ik voorlopig even met het sparen. Gelukkig kan ik altijd opnieuw beginnen... En wie weet hebben ze tegen die tijd een beter systeem bedacht dan zegeltjes plakken!

16 opmerkingen:

 1. Ja t wordt tijd dat ze net als bv de emte een klanten kaart hebben. Bij de emte krijg je voor iedere euro 1 cent op je kaart. Kun je ook inwisselen op je boodschappen. Dat likken met die zegels is nogal verouderd. En ze hebben al de bonus kaart , koppel daar dan zo een systeem aan zou je zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn juist dit jaar begonnen met de zegels van de AH. Komende week is ons boekje vol. Ik moet zeggen dat ik er erg blij mee ben aangezien we echt serieuze aflosplannen hebben. De restschuld moet weg! Er is geen ruimte in ons budget voor extra's in de decembermaand. En wat komt het ( bijna)volle boekje nu goed van pas! De kinderen zullen er zo niets van merken en wij financieel ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben echt een fan van zegels sparen, die 6% rente is lekker verdiend. Zelf vind ik het plakken en inleveren geen moeite. Maar je kunt elk moment weer beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, ik zit juist te denken dat ik juist weer wel de zegeltjes wil. Ik kom tegenwoordig vaker bij AH. Ze hebben zulk lekker glutenvrij brood en de glutenetende mannen vinden AH brood ook lekkerder. Eerst deed ik de meeste boodschappen bij Lidl en nu bij AH. Maar ik blijf natuurlijk op de aanbiedingen letten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog meer redenen: zo ben je niet afhankelijk van een winkel, en zo heb je minder kopzorgen. Wijze beslissing!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als er een plus 8n de buurt zit: kaart van 6 euro betaal je 4 euro zelf. Das pas winst

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben járenlang gestopt en ik ben juist afgelopen zomer weer begonnen! Toen ik stopte was dat om dezelfde redenen als jij. Maar nu de rentes zo laag zijn, vind ik het toch wel een leuk extraatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben er voor de lol mee begonnen , omdat de spaarrente zo laag is.
  Het eerste boekje is vol, inmiddels gestart met 2e boekje , mijn man vindt het onzin.
  Als ik er geen zin meer in heb stop ik.
  Zie wel waar het schip strandt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is het, 3 euro winst op een boekje? Dat heb je veel sneller verdiend door twee keer je boodschappen niet bij AH te doen....

  Groetjes Jacq.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tja dat dacht ik eigenlijk ook, want alhoewel 6 procent rente heel mooi klinkt, hoeveel geld heb je bij de AH uitgegeven voor je die 6 procent winst hebt? misschien was je bij een andere supermarkt wel goedkoper uit geweest kun je dan nog wel spreken van winst?

   Verwijderen
  2. Ja daar ben ik het ook wel mee eens. Als ik de wekelijkse boodschappen bij de AH zou doen, zou ik sowieso al tien euro duurder uit zijn met de huismerken en minder kopen. Leuke winkel verder, maar niet voor de wekelijkse lading.

   Verwijderen
 10. Ook ik was een grote AH-spaarder, maar om dezelfde argumenten die jij nu beschrijft ben ik gestopt. Daarnaast ging ik steeds vaker naar een goedkopere supermarkt, waardoor ik vanzelf een extra centje over hield. Toch blijft het zegeltjes-plak-gevoel nog altijd aanwezig. Een stukje nostalgie?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga de boekjes deze week inwisselen om kaarten te kopen voor het wintercircus met kerst. 7 boekjes heb ik vol. En dan begin ik weer van voren af aan tot volgend jaar kerst.
  En de boodschappen zijn niet duurder bij de ah. Onzin. Vergelijk het maar eens. AH basic is vaak goedkoper dan aldi of lidl.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wil je toch een vorm van 'zegeltjes sparen' ervaren? Start dan met pinpas sparen. Dit houdt in dat je 10 cent spaart op iedere euro die je pint. Je kan zelf een maximum instellen. Oke, je krijgt er weinig toch geen rente over, maar ik laat het op een aparte rekening zetten zodat ik tegen de vakantietijd een leuk extraatje heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben ook een tijdje gestopt, maar toch weer begonnen. Heb nu weer een boekje vol liggen. Voorlopig ga ik ermee door. Alle extraatjes zijn welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zegels likken ? Probeer eens een nat washandje of een spons. Ik spaar voor contant geld voor de vakantie. Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...