vrijdag 6 november 2015

3 redenen waarom vandaag een feestelijke dag is

Vandaag was een feestelijke dag voor ons. 

Ten eerste vierde Tobias zijn verjaardag op het kinderdagverblijf. Ik had een traktatie gemaakt waarvan ik zelf dacht: mwah, maar iedereen aan wie ik het laat zien zegt dat het een leuk idee was. (Voor de zekerheid had ik toch ook maar wat chocolaatjes gekocht, want ik vond alleen een mandarijntje zo karig!) Blijkbaar leg ik de lat een beetje te hoog voor mezelf.... 


Ten tweede kreeg ik vandaag mijn eerste salaris en dat viel me zeker niet tegen! :) En aangezien ik gister de beschikking van de kinderopvangtoeslag kreeg, weet ik dat mijn salaris niet helemaal opgaat aan de kinderopvang. Pfiew! ;)

En als derde kreeg ik vandaag ook nog eens te horen dat ik door mijn proeftijd ben. Een leuke verrassing, want ik had zelf verwacht dat ik dit pas een maand na mijn eerste werkdag te horen zou krijgen. In elk geval wel superfijn nieuws om het weekend mee in te gaan. Hopelijk blijven al mijn collega´s waarmee ik de training heb gevolgd ook.... We hebben echt een supergezellig groepje!

2 opmerkingen:

 1. Leuke traktatie toch, beter dan al die cadeautjes of zakjes snoep waar sommige ouders mee komen. Gelukkig was er afgelopen kindje iemand jarig op de dag dat mijn dochter gaat en die trakteerde taart. Dat is ook altijd een groot succes. Dat hebben de leidsters ook het liefst, cake met slagroom of gewoon een goedkope slagroomtaart. Fruit hoeft niet want dat krijgen ze elke dag al, verschillende soorten komen er elke dag op tafel waar ze lekker van smullen onder het liedjes zingen. Dus taart is altijd een fijne extra als er eentje jarig is. En taart hoort toch ook bij een feestje. Ik zelf trakteer op de creche ook altijd op cake met slagroom en de laatste x voordat ze vier worden, een slagroomtaart. En op de basisschool ijs, maar dat kan ook want ze zijn in de zomer jarig.
  Fijn dat je door mag gaan, krijg je nog vaker salaris. Maar die zal wel wat minder zijn omdat je dan ook minder werkt. Maar alle beetjes helpen. En dan zal je de toeslag half november ook wel krijgen, ook dat is weer fijn.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het wordt inderdaad wel wat minder. Daarentegen zal ik nu ook af en toe op zondag gaan werken (als ik dan wordt ingedeeld) en daar krijg je dan weer een extra toeslag voor :)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...