woensdag 4 november 2015

Handig: zelf mijn rooster indelen! :)

Bij mijn werk mag ik zelf mijn rooster indelen! Althans, een programmaatje doet dat voor je... En je moet je wel aan wat regels houden, maar over het algemeen heb je echt enorm veel invloed op wanneer je wordt ingedeeld... Superfijn!

Hoe werkt dat dan? Iedereen vult in een speciaal rooster-maakprogramma in welke uren hij wel en niet beschikbaar is. Je vult altijd genoeg beschikbare uren in voor je contract + 8 uur extra. In mijn geval vul ik dus 24 beschikbare uren in. Daarbij geldt als regel: eens per week vul je sowieso een avond in (meer mag!) en minstens eens per maand een weekenddag.

Op deze manier hou je heel veel flexibiliteit. In principe kun je in één keer voor elke week hetzelfde invullen, maar je kunt het dus ook per week aanpassen / wekelijks je beschikbaarheid invullen... Bijvoorbeeld een keertje alleen avonden invullen of juist ochtenden... Hele dagen of halve.... Het is allemaal mogelijk. :) Ideaal voor moeders, studenten.... Voor wie eigenlijk niet? ;)

Zelf kies ik er dus voor om elke week mijn uren door te geven. Vaak zal het wel ongeveer hetzelfde zijn, maar op deze manier kan ik zelf (enigzins) regelen dat ik elke week weer fijne werktijden heb die ook helemaal passen bij de vrije uren van Sander, de tijden dat ik opvang heb etc, etc.

5 opmerkingen:

 1. Klinkt goed, hebben ze nog mensen nodig? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad erg handig!

  Tot hoelaat van te voren kan je je inroosteren voor die week erna?
  En zijn er zoveel mensen beschikbaar dat ze eigenlijk nooit zonder minimale bezetting zitten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet het altijd twee weken van tevoren doorgeven. Als je niks doorgeeft dan gaan ze ervan uit dat je op alle tijden kunt en dus gewoon overal ingedeeld kunt worden.

   Ik heb zelf nog niet meegemaakt dat er te weinig mensen waren voor bepaalde uren, maar als dat gebeurt dan sturen ze een email of er mensen zijn die extra willen werken (geloof ik)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...