maandag 2 november 2015

Openheid en bloggen

Dit weekend schreef ik over de leuke en minder leuke kanten aan mijn werk. Ik kreeg toen van een aantal mensen nieuwsgierige en soms kritische vragen over niet-anoniem bloggen. Aangezien meerdere mensen hier nieuwsgierig naar zijn wil ik hier toch wel wat over vertellen :)

Toen ik ongeveer 5 jaar geleden begon met bloggen wist in het begin eigenlijk niemand uit onze omgeving dat ik een blog was begonnen. Ik was er niet stiekem of geheimzinnig over, maar het kwam gewoon niet altijd ter sprake. Toch merkte ik al snel dat er mensen uit onze omgeving begonnen mee te lezen. Zo kreeg ik sinterklaas-gedichten over onze "gekke" bespaar-acties enzo... Daardoor kwam ik erachter dat onze blog toch wel regelmatig werd gelezen door familie. Oeps! ;)

Naarmate ik langer blogde kwamen er eigenlijk steeds meer mensen bij die wisten dat ik een blog bijhou... Tegenwoordig weet ik van een stuk of 10 bekenden die dagelijks meelezen op mijn blog. Beïnvloed het me dat ik weet dat er bekenden meelezen? Soms wel! Ik zal bijvoorbeeld niet snel schrijven over irritaties binnen de (schoon)familie. Aan de andere kant maakt het me ook weer niet zoveel uit.... Ik ben in het dagelijks leven namelijk ook een open boek, dus de dingen die ik hier schrijf zijn ook dingen die mensen in mijn omgeving wel weten.

Sommige collega´s weten ook al dat ik een blog bijhou. Ik heb ze erover verteld, namelijk. Tijdens de eerste week al. We hadden uitleg over wat het social media team van de Klantenservice allemaal doet. Toen heb ik aan een leidinggevende gevraagd of ik ook mocht bloggen over mijn werk en hij heeft toestemming gegeven. Dus ja, hij is ervan op de hoogte.... Al denk ik niet dat hij tijd heeft om te lezen wat ik over mijn werk schrijf, want ik heb zo´n 1.000 collega´s, waarvan een aantal een stuk meer op de voorgrond treden dan ik:


Maargoed. Eerlijk gezegd denk ik dat openheid juist echt iets supers is! Door open te zijn over je gevoelens, ervaringen etcetera kom je er vaak achter dat je niet de enige bent die iets heeft meegemaakt. Of in elk geval kun je meer jezelf zijn als je gewoon eerlijk bent. Dan hoef je de schone schijn niet altijd op te houden. Dat scheelt een heleboel! :)

6 opmerkingen:

 1. Dat vind ik zo mooi aan jouw blog Daantje, openheid.
  En ik wens je echt heel veel werkplezier toe op je nieuwe plekje en met 'de minder leuke kanten' komt het ook wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het echt knap hoe open je kunt zijn. Het was ook echt een nieuwsgierige vraag, er zat helemaal niets van kritiek achter, zoals ik ook op vorig blogje nog had gereageerd. Iedereen die een blog heeft zal toch bepaalde gedachtes hebben over reacties van anderen. Leuk om dit te lezen hoe jij hier over denkt.
  Gefeliciteerd nog met tobias. Groet ANNE

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Precies ook mijn gedachte <3 Keep it up!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het juist leuk om te lezen dat je zo open bent. Sinds ik niet meer anoniem blog, schrijf ik niet over alles meer... Ik vind het van sommige dingen toch niet prettig als iedereen ze weet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap hoe jij jezelf zo openstelt. Lijkt me soms nog best lastig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Openheid maakt bloggen ook een stuk makkelijker vind ik. Anders moet je voortdurend alert zijn dat je jezelf niet 'verraadt'.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...