dinsdag 17 november 2015

Winter moeheid

Sinds de wintertijd is begonnen ben ik erg moe. Eerst dacht ik dat het kwam door mijn nieuwe baan, maar inmiddels heb ik daar mijn twijfels over en denk toch dat het door een lichttekort komt.

Door het gebrek aan energie heb ik ook even weinig blog inspiratie helaas. Waarschijnlijk schrijf ik voorlopig dus even wat minder. Tenzij ik opeens weer inspiratie krijg! Soms gebeurt dat van de een op de andere dag!

Vanaf morgen dus maar weer elke ochtend even mijn lamp aan! Hopelijk voel ik me dan snel weer wat energieker! Al is het ook echt geen straf om met dit gure weer lekker warm in bed te liggen :)

Hebben jullie last van de kortere dagen?!

11 opmerkingen:

 1. Nee, helemaal niet eigenlijk. Ik bedoel het niet vervelend maar zo komt het waarschijnlijk wel over. Zit je niet wat veel in je hoofd? Naar mijn idee overanalyseer je bijna alle situaties die zich voor doen.
  Misschien af en toe wat minder denken en afvragen en wat meer doen? Gewoon eropuit, ook al is het vies weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da´s gewoon mijn schrijfstijl denk ik. Ik heb helemaal geen tijd om alles te over-analyseren. Maar je hebt wel gelijk dat ik weer wat vaker naar buiten moet gaan. Met dat gure weer ga ik vaak alleen naar buiten als het echt nodig is...

   Verwijderen
  2. Ik weet niet, ik ben in de periode november/december ook altijd heel snel moe. Dan kan ik echt dagen slapen, terwijl ik daar in de lente/zomer echt geen last van heb.
   Waar het hem in zit weet ik niet, maar wat Daantje schrijft herken ik wel. Misschien de combinatie drukke periode/weinig daglicht, dat dat m is. Vanaf januari gaat het altijd weer wat beter en in maart begin ik mij weer 'normaal' te voelen, tot begin november dus. Dan begint het weer van voren af aan :P

   Verwijderen
  3. Slikken jullie al vitamine D? Dat kreeg ik als tip voor mensen die nu weinig energie hebben en tegen een winterdip aanhangen.

   Verwijderen
  4. Ik heb mijn bloed laten trekken omdat ik voortdurend moe was en bleek ook een vitamine D tekort te hebben. Daar neem ik nu zuigtabletten voor en binnen een maand of twee laat ik mijn bloed opnieuw trekken :-).
   Ik heb geen last van de kortere dagen. Wel van teveel altijd te moeten :-).

   Verwijderen
 2. Op welk moment gebruik je dan die lamp? Heb je het idee dat het echt helpt?

  Paar keer vroeg naar bed, en minder van jezelf eisen kan soms ook helpen.
  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ´s Ochtends bij het ontbijt gebruik ik hem vaak. Ik heb wel het idee dat het helpt inderdaad :)

   Vroeg naar bed gaan doen we de laatste weken al.... Soms zelfs al om 9 uur. Maar helaas helpt dit niet voldoende tot nu toe...

   Verwijderen
 3. Ik ga vroeg naar bed 21:30 uur en vroeg weer op 5:00 uur en kom zo aan voldoende nachtrust. Ik Slik wel dagelijks vitamine B, omdat mijn nagels spleten en van vitamine B schijn je ook energie van te krijgen.Vitamine D slik ik ook dagelijks, omdat ik niet genoeg buiten kom en deze heb je nodig voor sterke botten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. merk wel dat ik opeens weer vroeg kan slapen.. waar t voorheen steeds pas na 00u lukte, lukt t nu weer rond 22... heerlijk. verder blijft t puzzelen wat ik nodig heb om me goed te voelen.. vitamine met extra energie of kan ik even zonder, smorgens thee en dan smiddags koffie of smorgens al koffie, even rust nemen, maar niet te lang dan wordt ik juist suf en wordt ik jusit weer wakker van maar gewoon weer wat doen.. en echt tijd om moe te zijn heb ik niet met mn werk :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik merk ook wel dat het mij goed doet om toch naar buiten te gaan, ook al nodigt het weer er niet zo voor uit. Gelukkig is er genoeg te snoeien in de tuin, dan kom ik toch wel buiten. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig maar extra vitamine D slikt, dat vind ik ook maar een rare trend. Oke, als het nodig is dan moet het, maar ik zou ook eerder zeggen: hup, naar buiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn lichaam is altijd van slag als de klok verzet wordt. Daardoor ben ik meer moe en slaap ik slechter.
  Het duurt bij minstens een maand eer ik er een beetje aan gewend ben. Zeker als het dan ook nog veel bewolkt is en weinig zon.

  Ik wandel 3-4 per dag met de hond en het kost me nu iets minder moeite. Wel heb ik moeite om vroeg op te staan. Van mij mogen ze het verzetten van de klok afschaffen, dan heeft het lichaam gewoon één ritme en raakt dan niet van slag door en tijdwisseling en minder licht buiten.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...