vrijdag 20 november 2015

Zorgverzekering kiezen.... Wij blijven bij @ditzo !

Vanmorgen ontving ik per email de nieuwe tarieven voor Ditzo. Dat viel me opzich niet tegen! Het is wel iets duurder dan vorig jaar, maar niet veel. En wat ook fijn is: vanaf dit jaar biedt Ditzo ook de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen in 10 termijnen! Natuurlijk kan ik het ook zelf bij elkaar sparen, maar ik vind het wel prettig om niet met een paar hoge rekeningen te worden verrast, maar gewoon eens per maand een vaste last erbij te hebben. Zo doen we dat tenslotte ook met de energie-rekening, dus waarom niet met het eigen risico? :)

Ik denk dat ik dus bij Ditzo blijf. Deze verzekering bevalt ons nog steeds heel erg goed. Het enige wat ik altijd jammer vond was dat er geen gespreide betaling van het eigen risico was. Dat hebben ze nu ook opgelost, dus ik heb eigenlijk geen enkele reden om van zorgverzekering te wisselen... :)

Aanvulling: omdat meerdere mensen het vragen: ik gebruik mijn eigen risico elk jaar op! Sander vaak niet, dus voor hem zouden we het dan niet in termijnen betalen, maar voor mezelf vind ik het wél prettig, omdat ik het tot nu toe elk jaar helemaal opmaak.


PS: een paar weekjes geleden ontvingen we deze knuffel van Ditzo, het is een Olli. Tobias houdt normaal helemaal niet van knuffels, maar Olli vindt hij wél leuk. Hij laat hem heel regelmatig van de glijbaan afrijden in een wagentje ;) En hij noemt hem Mofa.... Da´s de eerste keer dat een knuffel echt een naam heeft gekregen van hem. Zou het dan toch nog zo ver komen dat ie knuffels leuk gaat vinden? :) 11 opmerkingen:

 1. Je kunt je eigen risico ook het jaar voor het boekjaar zelf bij elkaar sparen. Je hebt dan zelf nog de beschikking over het geld. Bij een derde partij (net zoals een energiemaatschappij, dus altijd je maandbedrag scherp zetten) moet je maar weer afwachten wanneer je het restant terug krijgt. Ik hou graag zelf de bschikking over mijn geld. Dat ik iedere maand verplicht aan het ABP moet betalen en ik niet weet of ik daar ooit nog iets van terugzie vind ik al erg genoeg. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik betaal juist altijd liever grote rekeningen dan elke maand een beetje! Grappig hoe mensen kunnen verschillen : )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maken jullie ook altijd je eigen risico op? Ik heb dit al eerder gelezen, maar vraag me ook even af waarom je dat eigen risico al vooraf aan je verzekeraar over zou willen maken. Ik gebruik er meestal niets van, dus voor mij zou het bij hen apart zetten zijn en dan ws aan het einde van het jaar weer terugkrijgen? Dat lijkt me niet heel handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gebruiken jullie jullie eigen risico ook? Wij niet namelijk dus ik heb het apart op de spaarrekening te staan.
  En ik vind de vergelijking met de energierekening in ons geval dan ook niet op gaan.

  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik een jeer een grote rekening zorg zou krijgen dan betaal ik die uit de buffer. Wehebben eigenlijk nooit écht iets, dus die paar euro per jaar die betaal ik gewoon als de rekening komt (zalfje, tandartscontrole, bloedprikken voor de vk, etc)
  Kun je zelf niet beter sparen/buffer aanspreken? Lijjt me nogal omslachtig om alles vior te schieten en dan weer terug te moeten krijgen... Om het vervolgens weer voor te gaan schieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben er dus ook eentje die elk jaar gegarandeerd mijn eigen risico helemaal opmaakt (echt waar, totaal geen enkele moeite...chronisch ziek zijn geeft zo ook enkele zekerheden). Ik baal daarom wel van de rekeningen die tot een kalender jaar na het jaar waarin de kosten zijn gemaakt (geloof ik dat het was) nog van het eigen risico af kunnen gaan, met een waarschuwing vooraf van 14 dagen. Vorig jaar had ik eerst maanden lang niets, daarna in 1,5 maand tijd eerst 70,- dan 190,- en vervolgens 65,- euro (en de rest kwam pas dit kalenderjaar, terwijl ik ook intussen al over dit kalenderjaar moest betalen). Natuurlijk weet ik dat het een keer komt en ja ik heb het geld ervoor. Maar toch, je moet je steeds realiseren dat hoewel je het geld nog op de rekening hebt staan je het feitelijk niet meer hebt omdat er rekeningen aankomen die gewoon automatisch worden afgeschreven. Ik ben vorig jaar overgestapt en kwam er net te laat achter dat mijn nieuwe verzekering ook gespreid betalen heeft, maar dit jaar doe ik het wel. Liever 10 vaste termijnen, dan een jaar lang geld reserveren en het in sneltreinvaart van mijn rekening zien vliegen. De kans dat ik nog iets over hou of terug zal krijgen is namelijk echt 0,0. Ik zie dan ook haast meer de vergelijking met het gespreid betalen van belastingen, leuk is het niet maar er is ook geen ontkomen aan.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik blijf het raar vinden dat je wel maandelijks geld kan overmaken naar de verzekeraar maar niet naar een aparte spaarrekening. Het is natuurlijk jouw eigen keuze, maar je benadeelt jezelf er (een beetje) mee ivm misgelopen spaarrente. En een spaarrekening extra kost niets. Niets negatiefs over jouw keuze hoor, maar ik snap het niet zo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk heb je gelijk, maar gevoelsmatig voelt het toch anders voor mij. Bovendien als ik in Januari al 200 euro terug moet betalen, dan heb ik dat nog niet bij elkaar gespaard op jouw manier ;) Ik voel me hier gewoon prettiger bij...

   Al heb ik net wel te horen gekregen dat ik voortaan ook bij de huisarts terecht kan ipv mijn behandelaar, dus dan zou ik veel minder eigen risico opmaken en zou het misschien wél uitkunnen...

   Verwijderen
  2. Als je in januari idd al zo'n groot bedrag moet overmaken gaat die vlieger idd niet op. En natuurlijk moet je doen wat bij jou past. Ik kan zelf makkelijk ergens geld parkeren en er vervolgens niet meer aankomen, behalve juist bij een andere partij. Dan blijf ik het gevoel hebben dat ze mijn geld hebben. Ach, die psychologie, dat blijft een raar iets ;-)

   Verwijderen
 8. Wij zaten dit jaar ook bij Ditzo. Ik zag wel dat je bij Unive nu 89,95 gaat betalen, voor 2 personen scheelt dat toch weer t.o.v. de premie bij Ditzo voor volgend jaar. Ga het nog eens even uitpluizen, als het 8 euro in de maand scheelt voor 2 man en veelal dezelfde voorwaarden stap ik over.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben verzekerd bij OOMS en heb een buitenland verzekering met 0 eigen risico. Leukom even te melden dat deze verzekering bijna even duur is als mijn vorige bij unive met bijna dezelfde dekking (basis) met eigen risico. Dus mij hoor je dit jaar niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...