donderdag 17 december 2015

Boodschappen bezorgen + weekmenu

Als het goed is hoef ik tot en met de Kerstdagen niet meer naar de supermarkt! Ik heb namelijk boodschappen besteld bij Albert Heijn en die worden vanavond bezorgd. Hopelijk lukt het dan inderdaad om ons aan het weekmenu te houden.

Het is nu rond de kerstdagen natuurlijk superduur om boodschappen te laten bezorgen, maar ik had nog een code van mijn verjaardag, dus voor mij was het gratis! Anders had ik het denk ik ook niet gedaan; het kost momenteel €8,95 om het te laten bezorgen, namelijk! Dat vind ik het dan eigenlijk niet waard, maargoed, ik kreeg het gratis en dan is het natuurlijk helemaal super.

Hopelijk blijft alles lang genoeg vers, anders moeten we even een beetje gaan schuiven qua maaltijden, maar ik denk dat het wel gaat lukken.


Dit eten we de komende dagen:

Vrijdag: zelfgemaakte pizza met paprika, rode ui, champignons en tomaat

Zaterdag: couscous

Zondag: buiten de deur

Maandag: Griekse pasta salade met komkommer, paprika, tomaatjes en ei

Dinsdag: broodje hamburger

Woensdag: Ovenschotel met prei

Donderdag: boboti

Eerste kerstdag: bij mijn ouders

Tweede kerstdag: soep, wraps en als nagerecht trifle.

15 opmerkingen:

  1. Wij zijn daarom zó blij met Picnic. Gratis bezorging met electrischee karretjes en laagste prijs garantie. Ook geen dure borg voor bezorgkratten. Ze werken met gratis biologisch afbreekbare zakken, die je een volgende keer weer mee geeft. Je moet dan wel in Amersfoort of Leusden wonen. Het zal nog wel even duren voordat andere delen van NL in aanmerking komen. Gr Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook een menu gemaakt voor de komende 2 weken. De vriezer zit goed vol met brood, vlees en groente. Morgen nog naar de j.umbo en dan hoop ik dat we het redden tot de 29e. We krijgen nog weleens onverwacht bezoek en ik vind het een fijn idee als ze dan evt. mee kunnen eten. En zelf zijn we ook met zes dus gaat er aardig wat doorheen. Groet, Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Albert Heijn hanteert de gebruikelijke bezorgtarieven hoor, zelfs op 24 december kun je je boodschappen voor 4,95 laten bezorgen (bestellingen vanaf 100 euro = 3,95)!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vreemd. Ik zou vanavond €8,95 moeten aftikken als ik ervoor had moeten betalen...

      Verwijderen
    2. Ik vrees dat dat het normale tarief voor dit tijdvak is... Maar dat is dan ook het hoogste... Waarschijnlijk een van de populaire bezorgtijden. Desalniettemin superhandig dat je nu geen boodschappen meer hoeft te doen! En geen ergernis in stampvolle winkels, heerlijk!

      Verwijderen
    3. Ik heb ook altijd de 3,95 prijs, tenzij ik spullen kan gebruiken uit de 'bestel er hier drie van en je krijgt je bezorgkosten gratis'... dan kies ik altijd het duurste tijdvak :D
      inmiddels kun je op de dag zelf zien hoe laat ze ongeveer langskomen, en krijg je een uur ervoor een smsje met definitieve tijd, dus is het geen ramp meer om 8.00-14.00 of 16.00-21.00 te kiezen.

      overigens bespaar ik zeker 10 euro onnodige dingen als ik bestel vs naar de winkel ga... maar ik ben dan ook een zwakkeling :)

      Verwijderen
    4. Nooit op gelet dat er soms zulke bizar dure tarieven tussen zitten! Weer wat geleerd zullen we maar zeggen ;)

      Verwijderen
  4. Waarom Hoop je dat het je lukt om aan weekmenu te houden? Dat heb je toch zelf in de hand.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Omdat ik van sommige producten niet weet hoe lang ze precies houdbaar zijn. Dus aan het weekmenu houden gaat sowieso wel lukken, maar ik hoop ook dat ik de volgorde qua producten die kort en lang houdbaar zijn goed heb gedaan. Staat er idd onduidelijk, maar zo bedoelde ik het ;)

      Verwijderen
    2. Volgorde verandert hier ook wel eens, dat kan voorkomen en dat kan ook prima.

      Verwijderen
  5. Wat heerlijk dat je niet meer naar de supermarkt hoeft zeg! Ik moet maandagmorgen nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ga niet graag naar de supermarkt en doe dus bijna altijd een Collect&Go. Dan moet ik alleen maar afhalen. Dat kost hier 5,95 Euro, maar ik zorg er altijd voor dat ik dat niet moet betalen. En uiteindelijk bespaar ik ook geld want ik volg met de Collect alleen mijn briefje en wordt niet meer verleid in de supermarkt.
    Momenteel heb ik al een menu voor de komende maand :-) omdat ik wat gewicht probeer te verliezen schrijf ik zelfs op van ontbijt tot een extraatje 's avonds. Voorlopig hoor :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik doe elke week zo lang met de boodschappen, want die doen we 1x /WK. Soms hebben we n weekend weg en wordt t 10 dagen, lukt ook met de voorraad die ik heb. Komt vast goed dus hoor! Gewoon alles droog en koel en donker wegzetten. (Btw we doen t met 1 kleine koelkast, lukt elke week weer, zelfs met gasten)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik was helaas te laat om echt voor kerst te bestellen alles vanaf dinsdag zat al vol.. maar als geluk bij een ongelukt toen ik besloten had om voor maandag dan te bestellen als t nog op tijd zou lukken, kreeg ik een kortingscode voor gratis bezorgen (was gister aan t werk, 1 opvangkindje bij papa's werk afgeleverd en door naar schoonouders voor verjaardag.. ) man was op tijd thuis en zo kon ik toch even snel bestellen, ben zeker wat dingen vergeten, maar savonds even een drukke supermarkt in voor 10 dingen is al veel fijner dan voor ruim een week boodschappen gelukkig.. man had al vlees ingeslagen voor gourmetten, bij de lidl.. dus hoefde ook niet alles meer.. heerlijk, alleen sla voor salade ging niet natuurlijk ;) door de code kon ik en tijd kiezen, los van de prijs, die voor mij perfect uitkomt.. is oongeveer de duurste tijd ;) tussen 7 en 8 smorgens.. 1e opvangkindje komt om 7u, dus ik ben toch beneden en zo hebben de kids er t minste last van als t voor 8.15 allemaal al opgeruimd is, hebben we heel de dag nog ;)

    volgend jaar alleen dus eerder bestellen zodat ik een latere datum kan kiezen (je kan je bestelling toch nog veranderen...) helaas te laat allemaal geregeld dit jaar.. net als kerstcadeautjes.. hoop dat alles op tijd binnen is.. echt vroeg halen lukt me niet, ik heb sowieso al geen idee wat ik iedereen kan geven.. maar zeker niet als t ook nog vroeg moet.. lijkt wel of mn hersenen pas ideeen verzinnen als de deadline in zicht is (had dat vroeger op school al met ideeen voor werkstukken of verslagen) zoo irritant.. maar ja steeds meer dingen lukken wel op tijd.. ;) dus ooit ga ik t leren ;) ben iig geslaagd :)

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)