dinsdag 8 december 2015

Kerstboom optuigen met peuter: een uitdaging!

Gisterochtend kon ik niet meer wachten: ik wilde toch alvast de kerstboom optuigen! En Tobias wilde uiteraard helpen. Maar gelukkig had ik voor hem een klein miniboompje dat hij zelf mocht versieren (lees: aan de top vasthouden en door de kamer heenslingeren!). Desondanks bemoeide hij zich ook met de grote boom.... Hij heeft een paar keer geprobeerd om een houten trein in de boom te parkeren ;) Maargoed.... Hij was wel erg behulpzaam en helemaal trots en enthousiast dat hij mocht helpen.

Uiteindelijk zijn er 3 kerstballen gesneuveld. Jammer, maar gelukkig hadden we er meer dan genoeg. We hebben zelfs nog heel veel ballen over! Waarschijnlijk doe ik die in een vaas als extra decoratie. Ook gezellig! :)

Nu het kerstdorpje nog.... Al twijfel ik een beetje waar ik hem neer moet gaan zetten; vorig jaar was de indeling van de kamer nog heel anders, dus ik denk dat dit ook nog wel een leuke uitdaging gaat worden. We zien wel! :)


4 opmerkingen:

 1. Als ik dit hoor, dan zou ik denken: een beetje buiten bereik van Tobias? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen onze kinderen klein waren kocht ik van die hele neppe ballen van plastic en die kunnen zelfs stuiteren ;)
  Overigens niet nodig ze bleven beiden netjes van de ballen af. Inmiddels zijn ze groot maar ik gebruik nog steeds die neppe ballen.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb vorig jaar allemaal houten en stoffen figuurtjes gekocht bij de kringloop, want zoontje zat toen ook steeds aan de ballen. Dit jaar de figuurtjes er ook weer in gehangen, maar hij blijft er nu wel vanaf. Succes met een geschikte plek zoeken voor je dorpje.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...