zaterdag 19 december 2015

Nieuwjaar en de Airfryer

Kunnen oliebollen in de Airfryer?

Oliebollen kun je niet bakken in de Airfryer, omdat ze in vet moeten worden gebakken. Maar je kunt de Airfryer wél gebruiken om reeds gebakken oliebollen op te warmen. Ze worden dan lekker knapperig van buiten en een beetje warm van binnen.

Oliebollen warm je op in de Airfryer op 150 graden en dan 3 minuten. 

Ook appelbeignets kun je opwarmen in een Airfryer!

Ook appelbeignets worden in vet gebakken, dus kun je niet bereiden in de Airfryer. Ook deze lekkernijen kun je dan wel weer opwarmen als je wilt. 3 minuten op 150 graden. Ik vind het lekkerder dan ze opwarmen in de oven of de magnetron!

Appelflappen kun je zelfs bakken in de Airfryer!

Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar op de site van Philips staat een recept om appelflapjes te bakken in de Airfryer. Het kan dus zeker wel! Wie weet ga ik het dit jaar zelf ook wel proberen.

Hier vindt je trouwens nog meer recepten voor de Airfryer.


PS: het is alweer een poosje geleden dat ik iets schreef over onze luchtfriteuse. Ik ben ook vergeten om het bij te houden, maar we hebben de kosten van de Airfryer er inmiddels wel uit, aangezien hij vrij regelmatig gebruikt wordt en we zijn er nog steeds superblij mee :) 

6 opmerkingen:

 1. Ik ken de airfryer niet zo goed, maar werkt het niet hetzelfde als een oven (tje)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee eigenlijk. Ik heb het idee dat het toch wel wat anders is, want ik vind ovenfrites niet lekker, maar frites uit de Airfryer wel... De luchtcirculatie is volgens mij wel anders dan bij een oven. En hij warmt natuurlijk sneller op, omdat de inhoud kleiner is. Dus bespaart ook stroom tov een oven, denk ik.

   Verwijderen
 2. Da's grappig. Bij mij is de blogpost over de airfryer momenteel ook veelgelezen. Ik schreef over hoe je er een cake in kunt bakken.

  Het verschil ten opzichte van een oven zit in de circulatie; warme rondom. De vorm van de airfryer versterkt de circulatie.
  Volgens mij heb ik the philipschef op Facebook een keer oliebollen zien maken in de airfryer, zal eens kijken of ik dat terug kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Googelen op the Philips chef oliebollen dan kom je bij de uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er al vaker appelflappen in gebakken - kan makkelijk!!! Ze zijn ontzettend lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig, want ik ken steeds meer mensen die een airfryer aanschaffen. En ik wil nu ook! Maar we hebben net in de zomer een nieuwe frituurpan gekocht dus ik wacht wel tot deze stuk gaat. Ik vond 'm altijd zo duur, maar ik hoor om me heen zo veel enthousiaste verhalen!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...