zaterdag 5 december 2015

Onze Sinterklaasviering

Sinterklaas wordt hier dit jaar heel, héél uitgebreid gevierd. ;) We hebben het gister en vandaag gevierd:

Gister 's morgens was er een Pieten ontbijt bij de kinderopvang. Dit hield in: gezellig met alle kindjes ontbijten en daarna kwamen er twee Zwarte Pieten langs. Ondanks dat Tobias in het begin een beetje bang was begint hij nu toch wel te wennen aan al die zwarte pieten. Hij ging zelfs even bij zwarte Piet op schoot zitten!!


Na afloop van het Pieten ontbijt bleek wel waarom.... Toen ik zijn schoenen aan het aantrekken was zat Tobias wat voor zich uit te babbelen... opeens ving ik op dat ie zei: Zwarte Piet?? Neeeee..... Jessica! En inderdaad: kleuterjuf Jessica speelde voor zwarte Piet. Blijkbaar had hij dat door en maakte dat het toch een stuk minder eng voor hem.


's Middags kwamen zwager Piet en Sinterklaas langs voor een bliksembezoek. Zwarte Piet was al niet eng meer, maar Sinterklaas vond hij wel erg indrukwekkend. Maar door hem op schoot te nemen en steeds iets dichterbij te schuiven kwam Tobias toch wel een beetje los bij Sinterklaas en durfde zelfs op schoot te zitten


En vanavond hebben we dan pakjesavond gevierd. Tobias was erg moe, maar heeft wel alle pakjes uitgepakt. Na elk pakje zei hij "meer cadeau". Hij vond het maar wat leuk om alles uit te pakken!

We kijken dus terug op een geslaagde Sinterklaas periode. Maar nu het voorbij is heb ik ook wel heel erg veel zin om het huis te gaan decoreren voor de Kerst. Maar hier schrijf ik later wel meer over :)


7 opmerkingen:

 1. Heerlijk avondje hè! Ik ga er steeds meer van genieten. De blije kindergezichtjes. <3

  Ik nu alleen eff iets minder blij ben nog steeds playmobil in elkaar aan het zetten. :p

  Nu maar hopen dat de kindjes morgen er lekker mee gaan spelen en mama even wat langer kan blijven liggen.

  De rest van de dag spelen we nieuwe spelletjes en zal ik oudste ook wel mogen helpen met haar lego friends in elkaar te puzzelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik kan me Samantha's in-elkaar-zet-frustratie wel voorstellen. Ik ben de halve week vooraf druk geweest want ik zet het dan 'in elkaar' inclusief batterijen in de zak zodat ik niet alles hoef uit te pakken of gebruiksklaar te maken op de avond zelf. Dat scheelt enorm.

  Hier hebben we net deel 1 gehad met tig cadeautjes. Nog 1 avond morgen te gaan en dan hebben we het cadeautjesgedeelte gehad. Pfffioewwww, gelukkig!

  Hier is ons mannetje ook meer dan voldoende verwend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n Sint aan huis.....Tobias zit precies toch wel op zijn gemak op schoot bij de Sint. Wel een grappige foto want het lijkt alsof de Sint een witkanten broek aanheeft ipv een wit kanten kleed.

  Hier zijn de kleinkindjes vrijdagavond 'hun sinterklaas' komen ophalen en we verheugen ons altijd op het moment dat ze de cadeautjes die de sint gebracht heeft zien.

  Ik denk dat het voor onze oudste het laatste jaar zal zijn dat hij in Sinterklaas gelooft want hij is nu al 9 maar gelooft nog rotsvast in het bestaan van de Sint en zijn zwarte pieten.... De andere kindjes zijn jonger dus hier zal de magie omtrent de sint nog jaren bestaan.

  liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook een heerlijke Sinterklaasavond gehad. Zoon (7) was er soms wat emotioneel van, van alle prachtige cadeaus die hij kreeg. En dat is voor ons nog meer genieten. We zijn ontzettend verwend, en vandaag inderdaad Playmobil en Lego Friends in elkaar zetten. Gelukkig maar 2 doosjes, dus dat gaat wel meevallen.
  Hier op de creche ook Sinterklaasviering maar dan zonder Pieten of Sinterklaas, de kindjes worden zelf een beetje zwart geschminkt en ze doen een Zwarte Pieten parcours waar mee ze een echt diploma krijgen. Het is voor de kleintjes zonder ouders veel te spannend om hun te laten komen. En een plezier dat ze ook hebben.
  En dan is het nu weer tijd voor de kerst, dit jaar voor ons wat soberder want met verbouwing bezig. Had al klaar moeten zijn maar helaas...
  Succes met het opzetten van je kerstdorp, ben benieuwd naar je foto's.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben heel blij dat de goedheilig mag weer vertrokken is. Het was heel leuk maar nu ik dat Disney liedje weer hoor!! Helemaal in de kerst mood. OW ik zou zo graag nu naar Disney gaan. komende dagen nog even geen boom voor ons. Eerst maar even rust en genieten van de cadeaus die Sint gebracht heeft. Dat word hier ook een dingen in elkaar zetten, playmobil voor de jongste en LEGO voor de oudste maar die kan het gelukkig zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinterklaas vieren is zo leuk met kinderen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...