zaterdag 31 oktober 2015

5 dingen die ik niet leuk vind aan mijn werk....

Gister schreef ik over 5 dingen die ik leuk vind aan mijn werk. Nu zet ik de dingen op een rijtje die ik minder vond aan de afgelopen 3 weken. Eigenlijk is dit natuurlijk een rijtje van niks, want ik ben echt superblij met mijn nieuwe baan! Maargoed, ik wil niet dat mensen denken dat ik het alleen maar 'ophemel'. ;) Elke baan heeft mindere punten, anders zou het wel een hobby zijn, toch? :) 

(Nummer 4 en 5 zijn van een ander kaliber, trouwens. Luxe-problemen die eigenlijk alleen ontstaan juist doordat ik mijn werk zo leuk vind!)

1. Stress

Werken levert natuurlijk meer stress op dan wanneer je alles wat meer zelf in kunt plannen. Hier liepen we best veel tegenaan en dat was af en toe erg pittig! Maar het begint wel steeds meer te wennen en nu ik 16 uur ga werken wordt dit natuurlijk ook weer anders :)


2. Een vol hoofd

Soms zat mijn hoofd na een lange dag met trainingen echt enorm vol met informatie. Er kon echt niks meer bij! Een keertje kreeg ik een mini inzinking door teveel informatie en prikkels. Dat was ook even een minder momentje. Maar uiteindelijk heeft het er wel voor gezorgd dat ik veel weet.... Jeeej!


3. Minder contact met Tobias.

Ik miste Tobias echt enorm! Maar ik moest echt door die drie weken heen om uiteindelijk op het punt uit te komen waar ik nu sta. Vanaf nu ga ik parttime werken en dat is toch weer anders.... En daarnaast is hij wel een stuk knuffeliger geworden sindsdien ;) Fijn!


4. Dat ik me niet in tienen kan delen

Er worden ontzettend veel leuke dingen georganiseerd op het werk! Liefst wil ik overal bij zijn, maar daarnaast wil ik uiteraard ook graag thuis zijn bij mijn gezin.... Het is nu soms echt wat lastiger met keuzes maken! Kies ik voor een borrel met collega´s of een avondje samen bankhangen met Sander? Soms baal ik dan wel dat ik hoe dan ook dingen mis...


5. Dromen over mobieltjes en andere gadgets

's Nachts gaat mijn werk ook gewoon door :p Ik droom tegenwoordig over NASsen, mobieltjes en andere gadgets. Opzich best grappig, maar ik wil ook wel weer eens ergens anders over dromen ;)



vrijdag 30 oktober 2015

5 dingen die ik superleuk vind aan mijn baan

Vandaag is de laatste dag van mijn training en ik wil dus even terugkijken op de afgelopen 3 weken. Ik heb voor jullie op een rijtje gezet wat mijn nieuwe baan zo superleuk maakt!!

1. Service verlenen!

Bij Coolblue staat service echt voorop! En nee, dat is dus geen marketingpraatje. Het is gewoon écht zo. Er gaat heus wel een iets niet goed, we kunnen niet altijd alle klanten zo helpen zoals zij dat zouden willen, maar de wens is er wel om elke klant een glimlach te bezorgen. En vanuit die gedachte mag je dus ook echt je best doen voor de klant. Dit is zo´n verschil met mijn vorige baan, waarbij je eigenlijk alleen maar dacht vanuit het belang van het bedrijf in plaats van voor de klant. Ik vind dit echt superfijn!

2. Mijn collega´s

Ik ken nog lang niet iedereen op mijn afdeling, maar ik vind alle collega´s die ik heb leren kennen echt super! Iedereen is behulpzaam en er is gewoon een leuke sfeer op de afdeling vind ik. Heb ik ook vaak genoeg anders meegemaakt, dus dit is echt een verademening. 

3. Kaartjes schrijven!

Een van de leukste onderdelen van mijn werk vind ik het schrijven van kaartjes naar mensen die ik heb gesproken. Als je een klant extra wilt verrassen of in het zonnetje wilt zetten kun je hem dus een kaartje sturen. Natuurlijk doe ik dat niet bij elke klant, maar als iemand bijvoorbeeld vertelt dat hij bijna jarig is, dan kun je een kaartje sturen. Of als er iets grappigs ter sprake is gekomen tijdens het gesprek. Klanten vinden het leuk, maar zelf krijg ik er ook veel positieve energie van. 

4. Mijn uitzicht!

We hebben uitzicht op Centraal Station. En dat is echt zó mooi als de zon net boven de flatgebouwen uitkomt en de eerste stralen erop schijnen. Of als er mist hangt tussen de flats.... Echt elke dag weer is het eventjes genieten door uit het raam te kijken voor mijn dienst begint. 

5. Nieuwe kennis

Elke dag leer ik nieuwe dingen. Sommige onderwerpen vind ik best pittig, maar tegelijk geeft het me dan ook enorm veel voldoening om hier meer over te leren. Afgelopen week had ik bijvoorbeeld mijn eerste gesprek over de NAS. Een onderwerp waar ik 3 weken geleden nog niks vanaf wist en nu bellen mensen mij dus gewoon omdat ik ze erover kan adviseren.... Dat geeft echt een enorme kick als ik iemand dan ook echt van goed advies kan voorzien en dat het gesprek lekker loopt zonder dat ik loop te hakkelen als iemand me een lastige vraag stelt. 


Was het dan alleen maar leuk de afgelopen 3 weken? Natuurlijk niet! Maar daar schrijf ik morgen nog wel over, denk ik.... 

donderdag 29 oktober 2015

Huilen bij het KDV

Zó moeilijk.... Vandaag mag Tobias weer naar het kinderdagverblijf en ik kijk er eerlijk gezegd best wel tegenop. Want elke keer als we hem brengen is het drama. Tranen met tuiten huilen, vastklampen aan mijn benen... Tobias doet er alles aan om ons bij zich te houden. Alle emotionele snaren worden bespeeld om ons toch nog maar even bij zich te houden.

Als we dan weggaan en ik een uurtje later bel om te vragen hoe het gaat krijg ik steevast te horen dat het prima gaat. Hij was direct stil nadat we waren vertrokken. Hij vermaakt zich goed, is lief aan het spelen en vraagt soms wel naar ons, maar niet op een verdrietige manier. Bovendien heeft hij afgelopen dinsdag ook voor het eerst echt geslapen op het kinderdagverblijf, dus blijkbaar begint hij ook daar aan te wennen.

Toch doet het me wel enorm veel verdriet om elke keer zo weg te moeten lopen terwijl Tobias huilt. Maar troosten, zoals we de afgelopen keren hebben geprobeerd, lijkt een averechts effect te hebben. De juffen raden nu aan om het afscheid zo kort mogelijk te houden. Dat is duidelijker voor Tobias en het is net als met een pleister aftrekken: hoe sneller we het doen, hoe minder pijn het hem doet... Maar voor mezelf vind ik het wel heel erg lastig.

woensdag 28 oktober 2015

Zegels plakken: doorgaan of stoppen?

Mijn zegelboekje van de Albert Heijn is weer eens vol! Maar ik twijfel deze keer of ik weer met een nieuw boekje zal beginnen of dat ik stop met het sparen van de zegels... Misschien is het ook wel een keertje mooi geweest?!

Doorgaan, want:


  • Het levert toch weer 6 procent rente op! Dat ontvang je tegenwoordig op geen enkele spaarrekening meer. Bovendien kun je die 6% rente uit laten betalen zodra het boekje vol is, dus als je meerdere boekjes per jaar vol krijgt dan is  die rente op jaarbasis eigenlijk nóg hoger. (Als je tenminste elke keer dezelfde €49 als inleg gebruikt!)

Stoppen, want:

  • Het kost tijd om die zegeltjes allemaal in te plakken. 
  • Het kost ook tijd om nog eens extra naar de informatiebalie te gaan om zegeltjes op te halen na het zelf-scannen. Vandaar dat ik tegenwoordig ook vaak de zegeltjes laat schieten. 
  • Doordat ik minder vaak naar de Albert Heijn ga duurt het ook langer om de zegels bij elkaar te sparen. 
  • Ik ben eigenlijk wel klaar met zegeltjes likken!!

Kortom: eigenlijk een stuk meer argumenten om ermee te stoppen dan om door te gaan! Maar wat weegt nou zwaarder voor me? Ik ben er nog niet helemaal uit en dus stop ik voorlopig even met het sparen. Gelukkig kan ik altijd opnieuw beginnen... En wie weet hebben ze tegen die tijd een beter systeem bedacht dan zegeltjes plakken!

dinsdag 27 oktober 2015

I love action TAG

Ik kwam deze vragenlijst tegen bij Mamaliefde en ik vond hem erg leuk dus ik heb besloten om hem over te nemen!

Hoe vaak ben je bij de Action te vinden?

Eens per 3 maanden (gemiddeld). De laatste tijd niet zo vaak meer. Ik weet eigenlijk niet waarom we er niet zo vaak meer heengaan. Ik zal het eens aan mijn zusje vragen, want meestal als ik erheen ga is het met haar en ook vaak op haar initiatief. 

Hoeveel geef je gemiddeld uit bij een bezoekje aan de Action?

€9,30. (En ja, dit heb ik echt even uitgerekend!! ;) ) Maar per keer verschilt het wel.... De ene keer is het maar €0,99 en de andere keer rond de €20! Ligt er eigenlijk een beetje aan of ik zelf iets nodig heb of dat ik er vooral heenga omdat mijn zusje er iets nodig heeft. Want dan koop ik dus alleen iets lekkers ofzo ;)

Zijn er dingen die je bij elk bezoek aan de winkel wel mee naar huis neemt?

Niet altijd, maar wel (te) vaak: een reep Toblerone chocolade! Die zijn daar stukken goedkoper dan in de normale winkel!

Wat is je grootste miskoop?

Ik heb eigenlijk nog nooit een miskoop gedaan bij de Action!! Wel juist een aantal koopjes waar ik heel blij mee was. Bijvoorbeeld dit lieveheersbeestjes badjasje:


Wat zou je doen als de Action failliet zou gaan?

Niks! Ik ben nou ook weer niet zo gehecht aan de Action dat hun faillisement voor mij een wereldramp zou zijn ;)

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt bij de Action?

Dat was een blunder van mezelf... Ik was op zoek naar een cadeautje voor Sinterklaas. Ik zag iets dat in een koker zat en toen zei ik voor de grap tegen mijn zusje: o, daar kan ik dan een dildo van maken! (Ik bedoelde een surprise!!)  En toen kwam ik er dus achter dat er een verkoper achter ons stond die me dus heel raar stond aan te kijken....

Noem iets wat ze daar hebben maar waar niemand van weet

Ik weet niet of niemand het weet, maar ik heb vorig jaar heel leuke geschenktasjes in kerstthema gekocht bij de Action! Ik vond het wel een leuke manier om dingen zo in te pakken :)

Hoe lang duurt een gemiddeld bezoekje?

In mijn eentje ben ik vaak in 10 minuten weer weg, want dan pak ik wat ik nodig heb en vertrek weer. Als ik met mijn zusje ga zijn we wat langer bezig, want zij wil altijd alles even bekijken. Dus dan duurt het allemaal wat langer ;)

Gebruik je een lijstje als je erheen gaat?

Meestal niet. Ik heb vaak wel in mijn hoofd wat ik wil gaan kopen, maar vaak kom ik uiteindelijk met iets heel anders naar buiten toe. 

Wat zijn je laatste aankopen bij de Action?

Zoals ik al zei ben ik inmiddels al een flinke poos niet bij de Action geweest! Normaal gesproken ga ik erheen om Sinterklaascadeautjes te halen, maar we vieren dit jaar geen Sinterklaas, dus is het nu niet nodig. Wie weet ga ik binnenkort weer eens kijken. Ik wil al een paar jaar zo´n glazen koekjespot kopen, maar elke keer laat ik het weer schieten. Wie weet dit jaar... :)


Komen jullie vaak bij de Action? 

maandag 26 oktober 2015

Onze top 5 uitgaves van Oktober

Ik heb een leuk idee voor een nieuwe rubriek. Althans, zelf vind ik het een leuk idee ;) Ik ga voortaan elke maand rond de 26e een klein verslagje schrijven over hoe het die maand financieel is gegaan. Ik doe dat aan de hand van de 5 grootste uitgaves van die maand. Ik ga alleen geen bedragen noemen, maar percentages. Omdat ik dat prettiger vind...

Ik ben wel benieuwd of jullie dit een leuk idee vinden / interessant als terugkerende "rubriek".

Top 5 duurste uitgaves:


  1. De hypotheek - 25,3% van onze inkomsten ging op aan het betalen van onze hypotheek. Dit valt me eigenlijk best wel mee, aangezien ik wel eens ergens heb gelezen dat het gemiddelde dat mensen hieraan uitgeven 35% is. Daar zitten we (deze maand) dus netjes onder!
  2. Aan sparen gaven we 12,4% van het salaris uit. Al is het natuurlijk geen echte uitgave, want het geld is er nog :) Alleen op een andere rekening. 
  3. Aan de boodschappen gaven we 11,3% van onze inkomsten uit. Dit vind ik dan weer vrij hoog. En dat klopt ook, want afgelopen maand was erg duur wat de boodschappen betreft!
  4. 6,8% ging op aan Sanders rijlessen
  5. Aan ziektekosten (verzekering en medicatie zonder recept) gaven we 6,3% van ons geld uit. 


Ik ben eigenlijk wel aardig tevreden dat deze 5 dingen de grootste uitgaves zijn. Alleen de boodschappen wil ik wel weer naar beneden brengen! En gelukkig is Sander vandaag voor zijn rijbewijs geslaagd, dus die kostenpost komt volgende maand niet meer terug! Heerlijk :D 



Wat ik allemaal kocht bij de Oriflame

Vorige week was het zo ver: de Oriflame party bij mij thuis. Ik had mijn best gedaan om mensen uit te nodigen, maar eigenlijk bijna niemand had er zin in. Uiteindelijk had ik 2 vriendinnen die zouden komen, maar een van de twee kon uiteindelijk toch niet. Dus was de party heel kleinschalig... Maar dit betekende wel dat er veel tijd was om dingen uit te proberen en veel vragen te stellen.

Zowel mijn vriendin als ik kregen een lekker gezichtsbehandeling. Eerst reinigen, daarna een maskertje en daarna een dagcrème. Vervolgens werden we helemaal opgemaakt. Het eindresultaat vond ik wel wat te zwaar; ik draag normaal gesproken nooit make-up en vond het dus allemaal wat too much! Oogschaduw vind ik bijvoorbeeld niet echt nodig. Wel was ik heel erg tevreden over het effect van een klein beetje foundation. Ik heb vaak een nogal vlekkerige huid en een erg rode neus. Met foundation werd dat allemaal nét iets minder zonder dat het er direct heel erg onnatuurlijk uitzag...

Uiteindelijk heb ik de volgende dingen gekocht:


  • 2-in-1 cleanser van de Love nature lijn voor de droge huid (wild rose). Dit is een reinigingsmelk en tonic in één. Ik weet van mezelf dat ik niet zo happig ben op teveel dingen om op mijn huid te smeren, dus dit vond ik wel handig. Scheelt weer een handeling ;)
  • Dagcrème van de Love nature lijn voor de droge huid. Ik had sowieso al dagcrème nodig, dus dit kwam goed uit. Bovendien is het stukken goedkoper dan de dagcrème die ik normaal gebruik. Hopelijk werkt het even goed!
  • Oogcrème. Ik vrees nu dat dit een miskoop was, want ik heb het nog geen enkele keer gebruikt, maargoed.... 
  • Een luchtje genaamd Happydisiac. 
  • Foundation van de Giordani lijn. Erg fijn spul! Ik gebruik normaal nooit foundation omdat ik altijd bang ben dat het zo erg opvalt, maar deze smeert heel goed uit en het valt echt niet op dat ik foundation op heb. Behalve dan dat mijn huid net een tikje egaler is... Ik kocht er ook direct een foundationkwast bij.
  • Bronzing parels van de Giordani lijn. Deze gebruik je over de foundation heen. Ook erg fijn spul :) En ook hier kocht ik een kwast bij. 
  • Mascara. Gewoon om het geheel af te maken.
  • Shampoo en conditioner met kokosgeur. Die conditioner is echt super!! Voor het eerst sinds tijden werd ik de volgende ochtend wakker zonder extreme klitten in mijn haar.
Kortom: ik ben goed geslaagd :) Erg blij mee! 

zondag 25 oktober 2015

Weekmenu

Ook voor de laatste week fulltime werken maak ik uiteraard weer een weekmenu. Vorige week hebben we ons er trouwens niet helemaal strikt aan gehouden, maar het ging in elk geval wel een stuk beter dan de eerste week waarin we helemaal geen ritme hadden wat avondeten betreft.

En ik heb goed nieuws (vind ik zelf!) mijn rooster voor de eerste week van November was bekend en ik heb echt een fijn rooster. 2 daagjes van 8 tot 14 uur en eentje van 9 tot 14 uur. Dus dan ben ik alledrie die dagen lekker bijtijds thuis zodat ik gewoon lekker relaxed boodschappen kan doen en kan koken! Ik kijk er al helemaal naar uit! :)

Maargoed, eerst nog even deze week fulltimen! Daarom heb ik ook deze week weer een weekmenu in elkaar gezet:

Maandag: pasta met 3 soorten tomaten

Dinsdag: broodje gezond

Woensdag: tagliatelli waarvan we de kruidenmix op de afzuigkap hebben staan (aldus Sander, geen idee wat hij bedoelt maar hij kookt dus ik vind het best!)

Donderdag: soep met stokbrood

Vrijdag: wraps met bonen en salade

Zaterdag: patatjes met vegashoarma en salade

Zondag: vieren we Tobias´ tweede verjaardag. Omdat we nog niet weten wie er mee willen blijven eten hebben we besloten dat we die dag Chinees gaan bestellen voor iedereen die er rond etenstijd nog is...

En weer uit de lappenmand....

Zo snel als ik vrijdagavond ziek werd, zo snel was ik ook opeens weer "beter". Sterker nog: ik voel me fitter dan ik me de afgelopen weken heb gevoeld! Waarschijnlijk omdat ik gistermiddag ook een poosje heb geslapen en nu dus wat slaap heb "ingehaald". Helaas geldt dat niet voor Tobias en Sander, die voelen zich allebei nog niet zo lekker. Maar wel ook stukken beter dan zaterdagochtend, dus het gaat allemaal de goede kant op.

Mijn tip bij misselijkheid: gemberthee! Werkt echt geweldig bij mij. Elke keer als ik toch weer een beetje misselijk werd nam ik een kopje thee met wat gemberpoeder erdoor en dan zakte het eigenlijk direct weer af. Met verse gember schijnt het nog beter te werken, maar dat hadden we niet in huis...

Vanmogen was Tobias helaas al om 5 uur (wintertijd) wakker. Een uurtje langer uitslapen kon ik dus wel op mijn buik schrijven. Sander is wel langer blijven liggen; hij heeft morgen zijn rij-examen en dan is het wel heel belangrijk dat hij zo fit mogelijk is. Dus laat ik hem lekker uitslapen vandaag. :)

Vanmiddag denk ik even een stukje wandelen, gewoon nog even een beetje rustig aan doen.. Dan kan ik morgen weer knallen op het werk! We gaan voor het eerst telefoontjes beantwoorden. Ik ben benieuwd hoe het gaat.... Al had ik afgelopen vrijdag al mijn eerste telefoongesprek... Ik had namelijk een email die echt snel moest worden afgehandeld en heb toen dus maar gebeld in plaats van het per email te behandelen. Dus voor mij is de kop er al af ;)

Hebben jullie nog plannen voor de zondag?



PS: Samantha heeft de kaartjes voor Drievliet gewonnen! Ik heb ze inmiddels gemaild. Veel plezier ermee :)

zaterdag 24 oktober 2015

Kaartjes Drievliet weggeven



Om achtbanen te testen heb je een sterke maag nodig. Op dit moment heb ik die helaas niet en gaat het niet lukken om zelf naar Drievliet te gaan dit weekend. Volgend weekend vieren we Tobias´ verjaardag en daarna is het park dicht. Dus ik geef mijn 2 vrijkaartjes voor Drievliet weg!! Hoe kun je "winnen"? Laat even een reactie achter op mijn blog! Bij meerdere reacties ga ik loten!

Het is wel heel jammer dat ik daardoor niet alle parken kan testen, maarja, dit is gewoon echt overmacht!

Dus: wie interesse heeft... Laat het maar weten in de reacties! Omdat het kortdag is kun je alleen meedoen als je een geldig emailadres doorgeeft waar ik de kaartjes heen kan sturen. Want als ik daar eerst weer een week op moet wachten dan is het eigenlijk al te laat!!

O ja: en omdat het kortdag is geef ik ze zondagochtend al weg!

In de lappenmand....

Wat een * piep *  nacht hebben wij gehad. Als Sander niet op het toilet zat was ik aan het overgeven en andersom.... Blijkbaar hebben we beide buikgriep opgelopen. En ook Tobias had vanmorgen diarree, dus we zitten met zijn allen in de lappenmand....

Da´s wel echt een vet groot nadeel van de kinderopvang: sinds Tobias daarheen gaat is hij constant ziek! Het begon met verkoudheid en hoesten en nu dan dus buikgriep. We zijn het eigenlijk helemaal niet gewend dat Tobias echt ziek is; hij is tot nu toe misschien 2 keer verkouden geweest en had 2 keer een netelroos-aanval, maar daar bleef het wel bij.

Nu voel ik mezelf al zó slap van het overgeven en daarnaast ben ik nu ook nog zo misselijk als een kat. En Sander voelt zich ook niet jofel, maar heeft vandaag zijn laatste rijles voor zijn rij-examen, dus hij is nu toch al de deur uit.... Ik denk dat het verder vooral een heel rustig aan dagje gaat worden... Hopelijk ben ik dan maandag weer beter, want ik wil eigenlijk niets missen van mijn inwerk-traject...

vrijdag 23 oktober 2015

Een oud wijf....

Over iets meer dan een maand word ik 30! En ze zeggen je bent zo oud als je jezelf voelt, maar sinds ik werk voel ik me eerlijk gezegd best wel oud, want:

  • Ik was zo´n beetje de enige die zich nog echt kon herinneren dat je vroeger niet kon worden gebeld als je op internet zat.... En dus ook de enige die dit geluidje kende:

  • Niemand in mijn groepje (behalve ik!) heeft echt intensief een discman gebruikt!
  • Ik herinner me zelfs de periode nog dat er DOS op de computer stond ipv Windows ;)
  • Een hoop van de huidige ontwikkelingen op gadgetgebied zijn gewoon compleet langs me heengegaan.
Vroeger snapte ik nooit waarom oude mensen niet met nieuwerwetse producten om kunnen gaan.... Zo moeilijk is het toch niet?! :P Maar ik merk dus dat het "aftakel-proces" wat dat betreft al begonnen is! Ik snap al die dingen lang niet zo snel als mijn jongere collega´s. 

Maar ach, boeiend.... Ik heb al wel 5 jaar klantenservice ervaring, dus misschien weet ik niet alles over de NAS, maar ik weet wél hoe ik een boze klant weer rustig kan krijgen... En dat is gelukkig ook wat waard! :)


donderdag 22 oktober 2015

De slimme meter..... voors en tegens

Vandaag kregen wij een brief in de bus van onze netbeheerder Stedin. Onze "domme" meter wordt binnenkort vervangen door een "slimme".

Aan de ene kant ben ik er wel blij mee. Ik vind het wel handig zo´n meter die op afstand uit te lezen is. Aan de andere kant heb ik ook wat twijfelpuntjes. Aangezien er vast meer mensen zijn die twijfelen heb ik even alle voors en tegens op een rijtje gezet:

Argumenten voor een slimme meter:


  • Een slimme meter is in alle gevallen ook direct een teruglevermeter. Aangezien wij in de toekomst graag zonnepanelen willen is het fijn om alvast gratis een teruglevermeter te laten plaatsen.
  • Via de P1 poort geeft een slimme meter elke 10 seconde de meterstand door. Als je een raspberry pi aansluit op deze poort kun je dus vrij gemakkelijk real time je verbruik zelf bijhouden. Superhandig! (En direct een leuke knutsel-projectje voor Sander, want het in elkaar zetten is niet zo makkelijk! ;) )
  • Niet meer zelf de meterstanden doorgeven aan de energieleverancier
  • Minder gevoelig voor storingen en áls er storingen zijn wordt dit sneller geconstateerd

Argumenten tegen een slimme meter:

  • Privacy is nog steeds niet compleet gewaaarborgd
  • Eigenlijk kan ik verder geen tegenargumenten bedenken. 


Mijn uiteindelijke keuze...

Het is een energie-meter.... Het is niet alsof ik er de hele dag tegenaan hoef te kijken dus of ie nou slim of dom is.. I don´t care! Ik denk dat het qua privacy wel mee zal vallen. Mijn verbruiksgegevens zijn niet top secret en ik geloof ook niet zo in de theorie dat er dieven zijn die in de gaten gaan houden of je stroom verbruikt en toeslaan zodra de meter een poosje niet draait.... Als mensen willen inbreken kunnen ze ook gewoon langs ons huis fietsen en kijken of het licht brandt ;) 

Dus wij laten die meter gewoon plaatsen.... Heeft Sander ook weer wat te doen! ;)




woensdag 21 oktober 2015

Movember: mijn favoriete maand!

Nog anderhalve week en het is weer zo ver: Movember! Nee, het is geen typfout! Ik bedoel echt Movember, geen November....

Movember is de maand dat mannen hun snor en / of baard laten groeien om meer aandacht te kweken voor de typische gezondheidsproblemen van mannen:

  • Prostaatkanker
  • Teelbalkanker
  • Psychische problemen
  • etc.
Goed dat er aandacht aan wordt geschonken, maar mij gaat het vooral om de gezichtsbeharing! Want wat mij betreft: hoe meer snorren en baarden, hoe beter.... Zo´n "blote billen gezicht" daar maak je mij niet blij mee. Mijn motto is ook: een man zonder snor / baard is als een ei zonder zout ;)

Dus ik heb even wat mannen met mooi gezichtshaar op een rijtje gezet ;)





Was het maar altijd Movember.... Haha! Wat vinden jullie? ;) 

Chaos kost ons geld

Als ik 1 ding moet noemen wat 'geldlekkage' bij ons veroorzaakt, dan is het chaos. Vandaag kostte het ons bijvoorbeeld €40. Balen!!

Het begon eigenlijk gisteravond al. Ik heb zeker een uur zitten huilen op de bank. Want ja, ik heb het super naar mijn zin op mijn werk, maar dat betekent niet dat ik niet enorm moet wennen aan Tobias missen, heel vroeg opstaan, lange dagen maken etc. Gisteravond werd het me gewoon even teveel.

Door deze meltdown vergaten we helemaal dat Sander vanmorgen een rijles had. En dus stond hij niet klaar om 8 uur. Bovendien zou Toby meegaan, maar we hadden ook geen stoeltje voor hem geregeld.

Ik moest weg, dus ik hoop dat er toch nog een oplossing was. Maar anders kostte mijn huilbui ons dus €40. :( Zo stom!

dinsdag 20 oktober 2015

4 redenen waarom ik (nog) niet over onze veranderde financiën schrijf

Daantje, eigenlijk ben ik wel heel benieuwd welk effect jouw nieuwe baan op jullie financiën heeft. En dan met name op jullie studieschuld en hypotheek. Is dat een blogje waard? vroeg Anoniem onder mijn blogje over een weekendje thuisblijfmoederen. Het antwoord is: ja! Maar nu nog even niet. Waarom niet? Dat zal ik in dit blogje uitleggen....

1. Ik heb nog geen salaris ontvangen

Op dit moment heb ik nog geen salaris ontvangen (logisch!). Ik weet wel ongeveer wat ik ga verdienen, maar hier gaat ook nog een gedeelte pensioen vanaf. Dus hoeveel het exact is dat weet ik eigenlijk pas 6 november! Tot die tijd is het dus enigszins speculeren....

2. Mijn eerste salaris is niet representatief

Als ik dan op 6 november mijn  salaris heb, dan is dat eigenlijk niet representatief voor hoe het verder zal gaan. Ik blijf namelijk niet fulltime werken, maar krijg over de eerste maand wél fulltime salaris uitbetaald vanwege de training die ik heb gevolgd. En ja, dan kan ik het wel omrekenen naar 16 uur per week, maar dan alsnog is het niet representatief, omdat ik straks ook weekenden of avonden ga werken en daar krijg je dan weer extra voor.... Op 6 december kan ik pas een écht goede indicatie geven eigenlijk.

3. Nog geen kinderopvangtoeslag

Daarnaast heb ik ook nog geen idee hoeveel de kinderopvangtoeslag zal gaan bedragen. Ik heb het aangevraagd, maar nog niets ontvangen. Op zijn vroegst zal dat 20 november gaan worden. Ook hier kan ik dus nog weinig over zeggen. Ik kan het wel zelf gaan uitrekenen, maar daar heb ik geen zin in ;)

4. Eerst door mijn proeftijd heenkomen!

Al ga ik er natuurlijk vanuit dat ik gewoon door mijn proeftijd heen kom, het kan altijd anders lopen dan je zou denken. Dus ik wacht dit toch ook nog wel even af... 


Kortom: een blogje over hoe mijn beslissing om te gaan werken financieel uitpakt houden jullie nog van me tegoed voor ergens halverwege December ;) 

maandag 19 oktober 2015

Fulltime werken en weekmenu

Een weekmenu maken als je thuis bent is opzich best handig, maar vorige week kwamen we erachter dat het toch wel vrij essentieel is als je beide een drukke baan hebt! Afgelopen week hadden we dat dus niet en liep het eigenlijk best wel in de soep. Maar gelukkig was mijn moeder zo lief dat Tobias in elk geval bij hen kon eten en op vrijdag stonden er ook pannenkoeken op ons te wachten toen we Tobias kwamen ophalen... Maar de andere dagen ging het niet geweldig.... Restjes die op het aanrecht bleven staan ipv in de koelkast te worden gezet, salades halen bij de AH to go.....

Deze week gaan we het beter doen! En dat begint bij een goede voorbereiding en dus een weekmenu maken:

Maandag: pompoensoep met stokbrood

Dinsdag: Zelfmaak-pizza 

Woensdag: Risotto

Donderdag: Paprika´s gevuld met risotto uit de oven

Vrijdag: patatjes

Zaterdag en zondag kijken we nog even wat we zullen eten, dat weet ik nog niet ;)

zondag 18 oktober 2015

We hadden bijna een bank gekocht!

Vandaag hebben we bij Ikea wat spulletjes voor de gordijnen teruggebracht. Daarna zijn we nog even door de showroom gelopen, want we moesten wat meenemen voor mijn ouders. Uiteraard kwamen we ook langs de afdeling banken, waar ik weer even kwijlde over de bank die we gaan kopen als we ervoor gespaard hebben. Namelijk de Norsborg 2 + 3 zits....

We hadden zelfs al een papier laten uitprinten zodat we hem bij de kassa konden afrekenen en daarna het bezorgen konden regelen. Maar toen opeens sloeg toch de twijfel weer toe:
  • Eigenlijk moeten we het bedrag eerst bij elkaar gespaard hebben ipv het te lenen uit een ander potje
  • Misschien nog even wachten tot Tobias wat minder knoeierig is.....
  • Waar laten we de oude bank zo snel?!
Dus ja, eigenlijk kwam mijn praktische kant toen opeens weer naar boven. Gelukkig op tijd! ;) Die bank gaat er wel komen hoor, ooit! Maar eerst even het bedrag bij elkaar sparen in het juiste potje....

Maar ik schrok er wel van dat je blijkbaar zo snel opeens kunt beslissen om tóch die bank te kopen. Als het niet zo druk was geweest in de winkel en ik sneller bij de kassa was geweest dan hadden we hem misschien al afgerekend voordat ik er genoeg over nagedacht had!


Nieuw? Tweedehands?? Tweede kans!!

Ik heb even getwijfeld of ik dit zal schrijven, omdat het misschien overkomt als schaamteloos reclame maken. Maar zo is het dus echt niet bedoelt! Dit blogje is puur bedoelt om te informeren over iets waar ik dus zelf ook pas recent achter ben gekomen en waarvan ik denk: wow, dit moeten jullie eigenlijk ook weten! Want het is gewoon vet handig!!

Kennen jullie CoolBlue tweede kansjes al? Dit is een manier om redelijk goedkoop aan (gloed)nieuwe producten te komen.

Hoe werkt dat dan precies? Bij CoolBlue komen er dagelijks producten retour. Klanten kopen een product, halen het uit de verpakking, proberen het misschien een paar keer en komen er dan soms achter dat het product toch niet aan hun verwachtingen voldoet. Dus sturen ze het terug. Soms met verpakking, soms zonder.... Zo´n product is niet meer als nieuw te verkopen, maar wordt bij Coolblue dus ook niet direct helemaal afgeschreven. (Behalve in sommige categorieën, maar die mag je ook niet gebruikt terugsturen!)

Nee, bij Coolblue zetten ze die producten dus als tweedekansjes met een leuke korting op Marktplaats! Zo vindt je er iPhones met 30% korting. Maar ook koelkasten, wasmachines.... Vanalles eigenlijk! En het leuke is: op de meeste producten zit gewoon nog een flinke tijd garantie, dus eigenlijk heb je gewoon een bijna nieuw product voor een heel mooie prijs. (Je kunt trouwens ook bieden!)

Ook apparaten die defect waren en zijn gerepareerd komen in sommige gevallen bij de tweedekansjes terecht. Je kunt in de omschrijving van de producten zien waarom ze een tweedekans zijn geworden en zelf kiezen of je het "risico" wilt nemen.

Dus ja, ik zou zeggen: als je ergens naar op zoek bent, neem dan zeker ook eens een kijkje op deze pagina, want het kan soms echt flink lonen :)


zaterdag 17 oktober 2015

Weekendje thuisblijfmoederen

Vandaag stond helemaal in het teken van "thuisblijfmoederen". Begrijp me niet verkeerd; ik heb het echt super naar mijn zin op mijn nieuwe werk! Maar na een week fulltime training was ik zó blij om even twee daagjes lekker met mijn mannen thuis om te keutelen!

Vandaag heb ik dus echt zó genoten van de kleine dingetjes waar ik deze week geen tijd voor had:

  • Lekker uitgebreid badderen met Tobias
  • Tobias heerlijk lang laten slapen (hij sliep van half 10 tot 12 uur, dus blijkbaar had hij het even nodig!)
  • Even lekker gewandeld met zijn drietjes
  • Op ons gemak wat boodschapjes gedaan
  • Op de koffie bij mijn moeder
Even een lekker chill dagje, dus.

Vanavond heb ik grotendeels doorgebracht met inspiratie zoeken voor een blogje, want mennnnn dit is wel heel erg saai he? ;) 

vrijdag 16 oktober 2015

Assertiever worden

Op de basisschool hadden wij een soort assertiviteits-training. Ik herinner me er niet veel meer van, maar wat ik me nog wél herinner is dat ze probeerden inzichtelijk te maken dat je op verschillende manieren kunt reageren ergens op. Dit werd gedaan aan de hand van filmpjes waarin een kindje 3 keer eenzelfde situatie nadeed, maar elke keer met een andere houding én een andere pet op:

  • Als het kindje de rode pet droeg reageerde ze agressief
  • Als het kindje de blauwe pet droeg kwam ze niet voor zichzelf op
  • Als het kindje de gele pet droeg dan regeerde ze assertief
Waarom vertel ik dit? ;) Omdat me opvalt dat ik te vaak de blauwe pet draag en dan over mijn eigen grenzen laat lopen. En als ik me voorneem om die niet meer op te doen, dan slaat dat vaak door naar de rode pet, helaas. Terwijl die gele pet natuurlijk eigenlijk veel beter is... ;)

Ik probeer nu dus wat beter mijn grenzen aan te geven zonder door te slaan in boos worden. En dat is soms best lastig. Maar vandaag had ik ook een heel goede succes-ervaring. We probeerden een afspraak te plannen, maar ik had het gevoel dat er niet echt rekening mee werd gehouden dat Tobias niet zo laat op kon blijven. In plaats van over me heen te laten lopen of boos te worden heb ik de situatie rustig uitgelegd, maar tegelijk heb ik wel duidelijk gemaakt dat ik het niet leuk vond hoe het ging. Dit werd gelukkig serieus genomen en nu hebben we een oplossing die voor iedereen goed werkt.

Hopelijk kan ik dit steeds verder uitbreiden naar andere situaties. :) Het voelt wel lekker in elk geval!

donderdag 15 oktober 2015

Emails oefenen

Ik vond het een pittige dag vandaag. Niet vanwege de onderwerpen die we hebben geleerd, maar vanwege dat mij vanmiddag ter ore kwam dat Tobias het vanmorgen niet zo naar zijn zin had gehad op het kinderdagverblijf. Dan begin ik toch direct weer te twijfelen of het wel de goede keuze was om te gaan werken. Onzin natuurlijk, want ook thuis heeft ie wel eens een off-day, maar toch.... Wat kun je jezelf het dan lastig maken met die schuldgevoelens enzo. :(

Qua training was het wel allemaal erg interessant weer. We hebben geoefend met emails. Morgen begint het echte werk en mogen we wat echte emails sturen en gaan we meeluisteren. Eindelijk! I´m more then ready for some action!! ;D

Eén van de emails die we moesten beantwoorden ging over de Airfryer. Da´s natuurlijk kat in het bakkie voor mij als Airfryer specialist ;) Maar er zaten ook een aantal enorm lastige vragen tussen.... Maargoed, dat vind ik juist wel leuk, een beetje een uitdaging!

dinsdag 13 oktober 2015

Eerste keer "samen" werken

Gister was Sander vrij zodat hij thuis kon blijven met Tobias. Vandaag ging Tobias ´s morgens naar de Kinderopvang en ´s middags werd hij dan opgehaald door oma en opa. Daar heeft hij ook gegeten en toen hebben we hem daarna opgehaald.

Tobias was helemaal blij dat hij "naar de kindjes" mocht. Hij stond direct rechtop in bed toen hij het hoorde en riep keihard AUTO!! Hij speelt daar nogal veel met autootjes en wordt er dus enorm enthousiast van als hij hoort dat hij weer mag gaan spelen. :)

Nadat we hem hadden weggebracht zijn we samen op de fiets naar het werk gegaan. Erg gezellig zo saampjes! En ook direct een goede workout, want het is ongeveer 40 minuten fietsen, dus we zijn ruim aan onze 30 minuten sporten gekomen vandaag. Morgen ga ik trouwens wel weer met de trein, gewoon een beetje afwisselen.

Verder hebben Sander en ik elkaar uiteraard weinig gezien op het werk. Toen ik in de kantine zat zag ik hem voorbij schuiven om naar een vergadering te gaan en hebben we even naar elkaar gezwaaid ;) En ik ben 1 keer langs zijn kantoor gelopen met een collega die nieuwsgierig was naar de afdeling waar Sander werkte.

Hoe dan ook is het erg leuk om beide bij hetzelfde bedrijf te werken vind ik tot nu toe. Onze werkzaamheden hebben in principe weinig raakvlak, maar we werken wel beiden met hetzelfde doel, we kennen beide dezelfde collega´s, ontvangen vaak dezelfde mailtjes etc, etc. Dus dat is allemaal wel leuk en gezellig. En ik hoef bijvoorbeeld niet uit te leggen waarom ik zo enthousiast wordt van de vaatwassers op de zesde verdieping, hihi ;)

maandag 12 oktober 2015

Eerste werkdag

Zo, het spits is eraf! Vandaag was mijn eerste werkdag. Een hoop van de spanning is er al vanaf! Allemaal leuke nieuwe collega's, interessante informatie gekregen.... Erg leuk allemaal! :)

Enige wat me wel tegenvalt is het openbaar vervoer! Ik denk dat ik morgen gewoon wat eerder vertrek en dan ga fietsen, samen met Sander. Kijken of mijn conditie dat volhoudt!!

Verder heb ik eigenlijk weinig te melden! ;)

zondag 11 oktober 2015

#Boektober tussenstand!

De afgelopen anderhalve week ben ik flink aan het lezen geweest. Ik heb inmiddels:

  • 1 boek geprobeerd te lezen, maar na 300 bladzijdes afgehaakt omdat het toch écht gewoon niet mijn boek was.
  • 3 boeken uitgelezen
  • 1 boek ben ik nu in bezig en denk ik dat ik komende week wel ga uitlezen
Vooral afgelopen weekend heb ik ontzettend veel leesmeters gemaakt!! Dat komt omdat ik veel heb gelezen in de trein. Één van de boeken las ik in één ruk uit, omdat ik het echt een ontzettend goed boek vond. Namelijk het boek Schaduwkinderen. Dit boek is geschreven door een kinderpsychologe en omschrijft 3 waargebeurde verhalen over 3 personen die om verschillende redenen niet (kunnen) communiceren. Het boek is heel erg meeslepend en ik had echt moeite om het boek neer te leggen. 

Dit zal ook wel komen omdat ik in het verleden vrijwilligerswerk heb gedaan bij een organisatie voor mensen met afasie. En daarnaast heb ik tijdens mijn stage ook een man begeleid die selectief mutisme heeft. Dus de situaties in dit boek kwamen me in sommige gevallen ook bekend voor en dit maakte het extra interessant om hierover te lezen. Al was het ook wel een heel heftig boek, omdat het ook over kindermishandeling ging. Het was wel zware kost, maar echt zeker de moeite waard om te lezen!

Welk boek maakte diepe indruk op jullie?

vrijdag 9 oktober 2015

Groentepasta met wortelen

Momenteel is de verse pasta in de aanbieding bij de Albert Heijn. Een perfect moment om hun verse groente pasta met wortel erdoorheen eens te proberen... Of nee, eigenlijk niet het ideale moment.... Dat zou een half jaar geleden zijn geweest, want toen at Tobias soms maar mondjesmaat van zijn groentes. Inmiddels gaat dat gelukkig een stuk beter en hebben we inmiddels ook een flinke trukendoos met manieren om hem meer groentes te laten eten. Dit is een leuke aanvulling voor ons repertoire.

Groente pasta is verse pasta gemaakt van tarwe, maar met een extra aanvulling. 40% van deze pasta bestaat namelijk uit wortels. Dus in plaats van dat je alleen maar tarwe eet, eet je ook een gedeelte wortel. Ze zeggen dat je het niet proeft, maar dat vonden wij wel. Echter was dit geen probleem. Ik vond het juist wel lekker, wat extra smaak aan de pasta!

Tobias heeft er ook flink van gesmuld en kreeg terwijl hij dacht dat hij pasta at ook nog eens extra groentes binnen. ;) De saus vond hij trouwens ook erg lekker en dus at hij daar ook goed van mee. Kortom: nóg meer groentes! Alleen maar super :)

Fijn dat dit soort producten bestaan. Mocht Tobias weer eens in een periode raken dat hij weinig groentes eet, dan hoop ik dat hij dit soort dingen wél blijft eten. Al hoop ik dat we die periode gewoon helemaal achter ons hebben gelaten, want ik vind het superfijn hoe het nu gaat qua eten. :)


donderdag 8 oktober 2015

De rest van de dag

Sorry, ik beloof hierbij plechtig dat ik nooit meer 3 blogjes op 1 dag zal schrijven ;) Laatste keer, echt waar.... Volgende keer doe ik er gewoon 4....  Maar ik zal wel even laten weten hoe het is afgelopen vandaag. Zowel met het kinderdagverblijf als met de echo.

Kinderdagverblijf

Om 1 uur mocht ik Tobias weer ophalen bij het kinderdagverblijf. Toen hij me zag kwam hij direct op me afrennen en kreeg ik een dikke knuffel van hem. Da´s beter! ;)

De leidster vertelde dat Tobias het heel erg naar zijn zin had gehad. Hij had leuk meegedaan met liedjes zingen en had lekker meegegeten en gedronken. En ook fijn: hij had een flinke nummer 2 gedaan op het kinderdagverblijf! I´m loving it ;) 

Zelf heb ik thuis wat opgeruimd en ook nog een gedeelte in mijn boek gelezen, maar ik vond het toch wel lastig om me te concentreren. 


Echo

Vanmiddag heb ik dus de echo van mijn been gehad. Ik heb vooral last van mijn kuit. Niet constant, maar als je erop drukt dan voelt het alsof er een grote blauwe plek zit. Wat het nou precies is weten ze dus niet, maar in elk geval geen trombose. De dokter denkt aan een scheurtje in een spier of pees, maar het is wel gek dat er niks is voorgevallen waardoor dit kan zijn veroorzaakt. 

Hoe dan ook: het zou vanzelf over moeten gaan binnen ongeveer een maand, dus dat wachten we dan maar af... 

Whoops, medisch inschattingsfoutje!

Dat verhaal over de kinderopvang houden jullie even tegoed, want ik wil even mijn hart luchten!

Ik heb een heel fijne huisarts, maar vaak is hij wel héél enthousiast met doorverwijzen. Hij neemt altijd het zekere voor het onzekere. Toen hij me vorige week dus met een formuliertje naar huis stuurde om bloed te gaan prikken om te checken of ik geen trombose had, nam ik dat niet heel serieus en heb het nog een paar dagen op zijn beloop gelaten. Tenslotte dacht de dokter dat het hoogstwaarschijnlijk toch een spiertje was en was het alleen "voor de zekerheid".

Vanmorgen ben ik dan toch maar bloed gaan prikken en nu word ik dus net gebeld: of ik even een echo wil laten maken, omdat ze toch licht verhoogde waardes hebben geconstateerd! Oeps, dat is wel even héél erg schrikken. Er hoeft nog steeds niks aan de hand te zijn, maar toch.... Een heel eng idee!

Straks dus maar even Tobias ophalen bij het kinderdagverblijf en daarna direct door naar het ziekenhuis voor een echo! Poeh, ik dacht dat ik een rustig middagje zou hebben, maar dat valt dus weer tegen! :(

In mijn eentje thuis

De afgelopen 2 dagen en nachten was ik alleen thuis. Ok, niet helemaal alleen, maar als enige volwassene... Sander was namelijk naar een evenement van zijn werk en bleef daar ook slapen met al zijn collega´s. Toch wel heel raar om alleen thuis te zijn en vooral ook alleen te slapen, moet ik zeggen. Ik ben blij dat Sander vanavond (of hopelijk vanmiddag zelfs al!) weer thuis is!

Van tevoren had ik me best wel druk gemaakt of het me wel zou lukken om in slaap te vallen en of ik me niet onveilig zou voelen. Gelukkig was dit totaal niet het geval! ´s Avonds kroop ik lekker met een boek mijn bed in en na een half uurtje lezen voelde ik mijn ogen al wat kleiner worden ;) Lichtje uit en lekker slapen!

Wat ik wél jammer vind is dat ik Tobias nu in mijn eentje naar het kinderdagverblijf ga brengen voor de eerste keer. Ik heb er alle vertrouwen in, maar het is toch ook wel weer spannend en ik had dit graag willen delen met Sander. Maarja, het is allemaal even niet anders en morgenochtend kan hij gelukkig wél mee om Tobias weg te brengen :)

Ik zal vanmiddag nog wel even laten weten hoe het is gegaan op het kinderdagverblijf!

woensdag 7 oktober 2015

Kinderboekenweek: Tobias´ 3 favoriete prentenboeken

Ik kwam er vandaag achter dat het Kinderboekenweek is. Ik kan me van vroeger niet herinneren dat hier op school veel aan gedaan werd, maar ik hoor nu om me heen wel van veel ouders dat er allerlei activiteiten worden georganiseerd. En dat kan ik alleen maar toejuichen, want lezen is ook echt geweldig! Als er één ding is wat ik Tobias graag zou willen meegeven, dan is het de liefde voor boeken. En gelukkig lijkt dat goed te lukken, want Tobias vraagt zo´n 20 keer per dag om voorgelezen te worden! ;)

Dit is zijn top 3 favoriete voorleesboekjes:

1. De serie van Doedel de slaapmuis

Elke ochtend bij het wakker worden is het eerste wat Tobias zegt: Doedel?! Deze serie bestaat uit 4 boekjes:
  • Doedel en het monster - over de lente
  • Doedel en het rode gevaar - over de zomer
  • Doedel maakt er een potje van - over de herfst
  • Doedel gaat vliegen - over de winter


Zelf vind ik deze boekjes ook geweldig, want mijn moeder las ze ook al aan mij voor! Ik heb dus 3 boekjes meegenomen vanuit huis. Het vierde boekje heeft Sander een paar jaar geleden voor mij gekocht als verrassing, zodat ik de reeks compleet had. Echt lief <3

2. De kleurentrein

Dit boekje kan ik inmiddels helemaal uit mijn hoofd "voorlezen" zo vaak hebben we dit boekje gelezen! Een hele poos was dit boekje de nummer 1 favoriet, maar inmiddels dus niet meer. En eerlijk gezegd vind ik dat niet zo heel erg ;) Maar het blijft een van zijn lievelingsboeken en hij kent inmiddels wel al aardig wat kleuren! Dus ja, daar doen we het voor he? ;)


3. De krokodil die niet van water hield

Dit boekje is, net als Doedel, een gezamelijke favoriet. Ik vind het gewoon zo´n schattig verhaaltje over een krokodil die erachter komt dat hij een draak is en dat hij daardoor niet van water houdt! Bovendien is het heel schattig als Tobias mee zit te lezen. Bij dit boekje doet hij dat heel erg, vooral als de krokodil in het water gaat springen dan zit Tobias echt mee te tellen. Echt genieten! :)




Voor de kinderboekenweek wil ik eigenlijk ook wel weer een nieuw boekje kopen voor Tobias..... (Ok, eigenlijk wil ik dat altijd wel, want ik ben echt een fan van prentenboeken ;) ). Hebben jullie nog aanraders? Welke boeken lazen jullie kinderen graag? Of misschien jijzelf?? 

dinsdag 6 oktober 2015

Intake bij het Kinderdagverblijf

Vandaag hadden we de intake bij het Kinderdagverblijf. Terwijl Tobias lekker aan het spelen was had ik een gesprek met een van de leidsters die vanaf nu twee ochtendjes per week voor Tobias gaat zorgen. Ik heb er een goed gevoel bij en denk dat hij hier zeker in goede handen is.

Ondertussen was Tobias heel leuk aan het spelen. Hij had er gelukkig totaal geen moeite mee dat ik hem even achterliet. Sterker nog: toen we weggingen werd hij zelfs een beetje boos! Hij wilde eigenlijk nog wel langer daar spelen! Aan de ene kant natuurlijk super, maar aan de andere kant steekt het ook wel een beetje dat hij me eigenlijk helemaal niet miste. Maargoed, liever zo dan andersom... Dan ga ik ook niet met een fijn gevoel naar mijn werk, als ik het idee heb dat ik hem zwaar van streek daar heb gelaten.

Komende donderdag en vrijdag gaat Tobias nog even wennen op het Kinderdagverblijf. Dan brengen we hem ´s morgens en gaan hem ´s middags om 1 uur weer ophalen, net zoals het zal gaan als ik echt aan de slag ga. Ik ben benieuwd hoe het dan zal gaan!

Donderdag- en vrijdagochtend heb ik dus echt even voor mezelf.... Ik denk dat ik één ochtend ga gebruiken om op te ruimen en de andere om even lekker een boek te lezen voor Boektober. :)

maandag 5 oktober 2015

Gewoon even een schattig filmpje...

Vanmiddag ben ik met Tobias naar de Intratuin gefietst om bij de kerst-afdeling te kijken. Het was nog niet helemaal af, maar de kerstdorpjes stonden er al! Tobias keek zijn ogen uit, hij was er niet bij weg te slaan! Elke keer dat het treintje langskwam riep hij heel enthousiast TREI!!!


Toen we weggingen heeft hij nog zeker een kwartier Doedoei Trei! geroepen ;) Blijkbaar heeft het diepe indruk op hem gemaakt.... ;)






Werken aan mijn gezondheid

De laatste weken kakte ik weer behoorlijk in qua gezond eten en sporten. Er werd weinig bewogen en weer veel te veel chocolade gegeten. Ik merkte dat ik steeds vermoeider raakte, maar gaf de schuld aan de drukte de afgelopen tijd... En dat zal vast ook wel meespelen, maar ten diepste weet ik ook wel dat ik daarnaast ook gewoon een schop onder mijn kont nodig heb om weer in beweging te komen. Letterlijk door weer meer gaan sporten, maar ook figuurlijk, door weer gezonder te eten.

Daarom heb ik besloten dat ik mezelf de komende week een flinke boost te geven. Een "overdosis" vitamines door middel van zelfgemaakte sapjes, bijvoorbeeld. En lekker uitslapen als Tobias dat toelaat; voor Sander hoef ik er de komende dagen niet uit, dus dat is ook lekker :) En natuurlijk lekker in beweging blijven!

Waarom is het toch weer zo ver gekomen? Ik denk dat het gewoon een vicueuze cirkel is: als ik moe ben heb ik geen zin om uitgebreid te koken en kies dan vaker voor gemaksvoeding, maar daar haal je natuurlijk minder energie uit dan uit zelfgemaakte gezondere maaltijden. Door dat ongezondere eten word ik nóg vermoeider en blijft het probleem zichzelf dus in stand houden.

Vanmorgen maakte ik dus een lekker sapje van een halve pompoen, 2 appels en 3 wortels. Zalig! Eigenlijk snap ik op zo´n moment dan niet waarom ik zo vaak voor een reep chocolade zwicht in plaats van de sapmachine aan te zetten en een lekker sapje voor mezelf te maken!

zondag 4 oktober 2015

Porto-kosten betalen....

Gisteravond toen we thuiskwamen troffen we een kaart op de deurmat dat we porto-kosten moesten betalen aan de Post.nl. Het poststuk zat er echter niet bij! Maar nadat ik had ingelogd met de speciale code op de porto-kaart bleek dat het om een brief van het consultatie-bureau ging. Een brief die ik twee dagen geleden al had gekregen en allang had opengemaakt en gelezen!!

Op de site van Post.nl lees je dan: Altijd zal het poststuk worden verzonden. Dat doen we om vertraging van de post te voorkomen. U kunt ondergefrankeerde post weigeren. U hoeft dan de verschuldigde kosten niet te betalen. Maargoed, hoe kan je het weigeren als je pas 2 dagen later te horen krijgt dat een poststuk onvoldoende gefrankeerd was?!

Ik denk dat ik dus ook niet ga betalen. Ten eerste stond de afzender gewoon duidelijk op de envelop, dus vind ik dat Post.nl de kosten bij het CJG in rekening had moeten brengen, zoals ze op hun site beloven. Ten tweede zat er wél gewoon frankering op; we hadden de envelop nog liggen en zagen dat het door de frankeermachine was gegaan. En ten derde: ik vind het gewoon niet netjes dat ze je pas 2 dagen later de porto-kosten opsturen en dat je dus eigenlijk niet echt de kans hebt om het poststuk te weigeren...

Overigens zag ik later wel dat er een speciale sticker op de envelop van het consultatie-bureau zat. Daar stond wel op dat er niet voldoende was gefrankeerd. Maar ik vond het niet echt duidelijk, eerlijk gezegd. Van mij mogen ze dat hele systeem omgooien.... Eerst de porto-kaart en dan pas het poststuk.... Maargoed, ik ontvang ook zelden post die echt heel belangrijk is, dus voor mij maakt het allemaal niet zoveel uit!

zaterdag 3 oktober 2015

Voor het eerst een achtbaan geweigerd

Vandaag heb ik voor het eerst een achtbaan geweigerd. Namelijk de Thunderloop. Die achtbaan stelde echt niet zoveel voor, maar ik vond hem er zó oud en on-onderhouden uitzien.... Dus ik dacht: nah.... Doe die maar een keertje niet! Het spijt me zeer dat ik ze dus niet allemaal heb getest, maar ik had er gewoon geen goed gevoel bij.

Toen ik het later opzocht op internet kwam ik ook berichten tegen dat de Thunderloop / Looping star de laatste keer bijna niet door de keuring was gekomen. Nou, dat verbaast me eerlijk gezegd niks! Ik had er dus ook absoluut geen veilig gevoel bij.... Overigens zag ie er ook niet echt spectaculair uit.... Als ik dan betrokken raak bij een ongeluk in een rollercoaster, dan toch liever wel in een heel gave achtbaan ;)

Verder was het weer een leuk dagje weg. We hebben het gezellig gehad met mijn schoonzus erbij! Veel gezien en gedaan! Tobias vond een aantal attracties ook erg leuk. Vooral in de skytower vond hij het erg leuk. Elke keer riep hij Mooi! Mooi! Daar zijn we dus ook 3 keer in geweest met hem. En ook de autootjes vielen natuurlijk weer goed in de smaak bij hem....


Zo, en nu morgen even niks!! ;) 


PS: doordat we vandaag echt heeeel lang in het openbaar vervoer hebben gezeten en Tobias heeeeel lief was, heb ik een heel boek kunnen lezen tijdens de busreis! Nog 4 te gaan, dus!

vrijdag 2 oktober 2015

Ons bezoek aan Duinrell

Vandaag zijn we naar Duinrell geweest. Een goede vriendin was mee. Het was erg gezellig en we hebben een heel leuke dag gehad. Ondanks dat Duinrell een van de kleinere parken is met weinig attracties voel ik me toch behoorlijk moe!! Slecht slapen en veel drukte beginnen inmiddels hun tol te eisen, merk ik.... Vanavond dus maar vroeg naar bed, maar eerst nog even (heel kort!) vertellen hoe de dag was.

Duinrell vind ik een van de mindere pretparken, om eerlijk te zijn. Dankzij het Tikibad is het vaak nog wel een redelijk leuk dagje uit, maar verder stelt het (vind ik!) niet zoveel voor. Er zijn gewoon (te) weinig attracties en dan was het ook nog eens zo dat sommige attracties maar de halve dag geopend waren! En ook waren sommige attracties gewoon helemaal gesloten. Erg jammer, dus!

Verder bestaat een groot deel van Duinrell toch uit speeltuin. Trampolines, glijbanen etc. Opzich leuk hoor! Tobias heeft zich prima vermaakt! Maar voor een veel kleiner bedrag zit je ook in Monkeytown of een buitenspeeltuin, dus daar hoef je niet persé voor naar een pretpark, vind ik! Maargoed, wij waren gratis, dus dat gaf niks, maar ik zou hier geen geld aan uitgeven!! Er zijn veel leukere parken, zoals de Efteling en Toverland!

De achtbanen in Duinrell zijn "wel leuk", maar niet echt bijzonder. Of misschien ben ik wel een beetje verwend geraakt door de Baron 1898 in de Efteling, want ik vind eerlijk gezegd geen enkele achtbaan zo gaaf als die achtbaan. Misschien had ik de Baron dus beter op het laatst kunnen doen, want nu ben ik gewoon enorm verwend geraakt ;) Maargoed..... ;)

Morgen gaan we ook nog eens naar Slagharen. Druk, druk, druk. Dit komt ook doordat ik wat met afspraken moest schuiven vanwege de training die ik ga volgen. Duinrell stond bijvoorbeeld eigenlijk pas over 2 weken op het programma, maar dat hebben we naar voren gehaald. Morgen stond al heel lang gepland; mijn schoonzus gaat mee. Dus gaan met die banaan achtbaan ;)

Bij deze nog even een filmpje van een van de achtbanen.... Niet door mezelf gemaakt trouwens, daar ben ik dan weer te scheiterig voor, ik hou me wel altijd goed vast haha ;)

23 maanden thuisblijfmoeder - en dan weer aan de slag...

Vandaag is het 2 Oktober en dus alweer 23 maanden geleden dat Tobias werd geboren. Aangezien ik over een paar dagen met een baan ga beginnen ben ik dan officieel geen "thuisblijfmoeder" meer. Al was ik dat eigenlijk nooit, want ik ging altijd al vrij regelmatig de deur uit, maargoed. ;)

Je hoort van veel werkende moeders dat ze het niet zouden kunnen, dat thuisblijven. Ze zouden schreeuwend gek worden. Bij mij was en is dat niet het geval. Ik vond en vind het heerlijk thuis met die kleine boef. Natuurlijk waren er moeilijke momentjes bij, maar er is eigenlijk geen enkel moment geweest dat ik er echt serieus aan heb getwijfeld of het een goed idee was om thuis te blijven.

Toch ga ik nu weer aan het werk..... Tobias en ik zijn daar langzaam naartoe gegroeid. Een paar maanden geleden solliciteerde ik voor het eerste (bij dezelfde werkgever ;) ), maar als ik toen was aangenomen was het waarschijnlijk nog niet het juiste moment. Ik ben dus eigenlijk heel blij met hoe het nu is gelopen. Inmiddels merk ik echt dat Tobias mij op een heel andere manier nodig heeft dan toen hij een baby en een dreumes was.... Het wordt nu echt een peuter die gewoon letterlijk op zoek is naar "nieuwe uitdagingen". En ik denk dus dat hij het ook superleuk zal gaan vinden op het kinderdagverblijf.

Enne..... Na de fulltime training neemt Tobias me gewoon weer aan als zijn parttime thuisblijfmoeder ;) Kunnen we weer lekker gek doen samen.... :)


donderdag 1 oktober 2015

Alles voor een glimlach....

Vanmorgen toen ik wakker werd was ik nog een beetje moe en cranky. Maar toen zag ik onderstaand filmpje en:

  1. Ik was direct wakker
  2. Ik had direct een glimlach op mijn gezicht 

Probleem opgelost, dus ;)


Posted by Coolblue on Wednesday, 30 September 2015


PS: mensen die het vorige filmpje niet konden zien, kunnen jullie me laten weten of je deze wél kunt zien? Want dan weet ik denk ik wat het probleem was en hoe ik voortaan de filmpjes hier beter neer kan zetten :)