maandag 25 januari 2016

Top 5 uitgaves van maand 1

De eerste financiële maand zit er alweer op. Morgen komt het nieuwe salaris en dan beginnen we weer aan een schone lei. En wat heb ik daar toch een behoefte aan om deze maand lekker achter ons te laten. Het ging echt * piep * qua uitgaves, vond ik zelf. Dat gaan we volgende maand écht anders doen. Ik kom er nog op terug wat we gaan veranderen.

1. Hypotheek

Op nummer 1 staat (totaal onverrassend!) de hypotheek met 24,7%. Dit komt doordat we niet alleen de gewone aflossing hebben gedaan maar ook een extra aflossing. Daardoor is dit percentage nog hoger dan in andere maanden. 

2. Uitstapjes

17% van de uitgaves ging naar uitstapjes. Ja, ik schaam me rot. Dat mogen jullie gerust weten. Dit is echt een met-de-billen-bloot momentje voor me. We hebben deze maand heel veel geld aan deze post uitgegeven, omdat we een weekendje naar Centerparks gaan. En omdat ik toen toch al teveel had uitgegeven en het dus niet meer recht kon breien was het hek de rest van de maand ook van de dam. Volgende maand beter zullen we maar zeggen!

3. Sparen

16,1% werd gespaard (een gedeelte hiervan werd overigens wel weer teruggeheveld naar de betaalrekening om te gebruiken voor de extra aflossing, maar ik heb nog geen manier gevonden om dit beter te registreren!)

4. Boodschappen

9,4% van de uitgaves ging naar de boodschappen. Het is al wat beter dan vorige maand, maar het kan natuurlijk nog wel beter. 

5. Cadeaus

We hebben onszelf een robotstofzuiger cadeau gedaan en zodoende is deze kostenpost erg hoog. Namelijk 6,1%. Hier zaten ook wel wat andere cadeautjes bij, maar het grootste gedeelte was toch wel voor onze Ronnie. 


Hoe ging jullie financiële maand?!


7 opmerkingen:

 1. Maar het geld voor de robot was toch een cadeabon en dus geen geld van het salaris, waarom reken je het wel mee? Ik ben nieuwsgierig naar je/jullir beweegreden daarvoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We moesten nog wel een bedrag bijleggen voor de robotstofzuiger. Maar we krijgen nog wel €100 terug, want we konden niet beide cadeaubonnen tegelijk inleveren. Maar dit wordt nog rechtgetrokken door de administratie op het werk.

   Verwijderen
 2. Kort gezegd bagger! Ik verdeel mijn uitgavens in potjes dit houd ik bij! Het potje overig was echt mega hoog ong. €350 euro. Er ging 110euro na de zaden en pootgoed voor de moestuin, en de rest was op zonder dat ik er erg in had:(. In dit potje heb ik altijd ongeveer 150euro gereserveerd. Waar ik meestal maar 50 , van gebruik! Bah we beginnen gewoon weer overnieuw..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gaf deze maand ook bizar veel uit aan leuke dingen. Ik schaam me daar overigens niet voor. Ik was jarig en vierde het. Dat mag.
  Volgende maand wellicht beter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat mag zeker!! Ik vind het zelf vooral beschamend dat ik bijna net zoveel heb uitgegeven aan de hypotheek als aan uitstapjes. Maar het zijn wel allemaal dingen waar we van hebben genoten / nog heel veel van gaan genieten.

   Verwijderen
 4. Een beetje genieten hoort er bij. Volgende maand beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lees ik het goed dat je het geld van de extra aflossing dubbel hebt staan, in je 24% hypotheek en je 16% sparen? Het lijkt mij dat het niet meer thuishoort in de pot sparen, toch?
  Wel genieten van je uitstapjes en je cadeau aan jezelf hoor, als je je er alleen maar schuldig over voelt is het helemaal zonde ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...