vrijdag 1 januari 2016

Vuurwerk en Tobias

Ik was erg benieuwd hoe Tobias op het vuurwerk zou reageren. We hadden hem gewoon om half 8 naar bed gebracht. In eerste instantie was hij goed in slaap gevallen en sliep hij er gelukkig doorheen. Tot een uurtje of 11, toen schrok hij wakker en begon te huilen. Na een kwartiertje bij ons in bed ging het wel weer en heeft hij tot 12 uur doorgeslapen. Toen barstte het natuurlijk in één keer flink los en begon hij weer te huilen.

In plaats van hem te troosten besloten we voor een andere aanpak te kiezen. We kwamen zijn kamer in en deden juist heel feestelijk en blij. Hierdoor had hij ook direct door dat er eigenlijk niks aan de hand was en dat het juist iets leuks was. Zijn tranen waren direct opgedroogd en hij werd ook helemaal enthousiast. Hierna vond hij het vuurwerk machtig mooi. Hij heeft zeker een half uur voor het raam staan kijken. Ook zijn knuffel werd hard tegen het raam geduwd om mee te kijken... 

"Wow, mooi kleur" en "knallen boem" hoorden we regelmatig voorbij komen. Toen het vuurwerk om 1 uur wat rustiger werd hebben we Tobias terug op bed gelegd en is hij ook direct weer verder gaan slapen ... en wij ook, want wij lagen er ook om 10 uur in. Wat een party peoples, he? ;) 

Uiteindelijk hebben we dus nog enorm veel vreterij over; happas, loempia´s, oliebollen, vechters rolletjes.... Volgend jaar (of beter gezegd: dit jaar!) haal ik denk ik maar niet zoveel eten meer in huis voor oud en nieuw ;) 

Hoe was jullie oud en nieuw? 

10 opmerkingen:

 1. Goed aangepakt. Je moet ook zo reageren bij honden en katten. Net doen alsof alles normaal is. Leuk dat Tobias uiteindelijk zo genoot van het vuurwerk. Hier bij ons ook een rustige jaarwisseling, met wel tot diep in de nacht nog vuurwerk en hard geknal buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hadden gisteren mijn zus en zwager op visite.
  In tegenstelling tot andere jaren hebben we de hele avond allerlei spelletjes gedaan. Lekkere hapjes en drankjes op tafel. Het was heel erg gezellig! De avond vloog voorbij! Vanmorgen met zijn allen lekker gebruncht.

  Normaal gesproken hebben wij ook niet zoveel met vuurwerk. Wij vinden het vooral mooi om naar het vuurwerk van anderen te kijken :-) Maar met een zoon van tien 'ontkom' je er niet aan om ook wat vuurwerk te kopen, en de nodige veiligheidsmiddelen. Hij is er helemaal lyrisch van, dus is het zaak dit goed te begeleiden.
  Voor mijn werk moest ik in het (verre) verleden regelmatig naar het buitenland. Een creditkaart is dan wel erg handig.
  Nu dat niet meer speelt heb ik deze creditkaart, met best hoge jaarkosten, vervangen door eentje van Euroclix. Het eerste jaar gratis, de jaren er na 15 euro per jaar. Dit is weliswaar geen VISA kaart maar een Mastercard. In de praktijk merk ik geen verschil in de mate van acceptatie.
  Wij gebruiken deze creditkaart om duurdere online aankopen te betalen, zodat deze aankopen zijn verzekerd (verlies/beschadiging tijdens verzending, niet aankomen verzending, etc). Wel maken wij er een gewoonte van om het saldo van de creditkaartrekening diezelfde maand aan te zuiveren. Zo is er geen verleiding om maar 'te blijven kopen' en betalen wij geen onnodige rente.
  BespaarBalans / www.bespaarbalans.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is het onderste stuk een reactie op het blog van Zuinigaan. ;)

   Verwijderen
 3. Net als bij jullie sliepen wij, kwart over 12 werd ik wakker, haalde de kinderen uit bed liet ze even vuurwerk kijken maar ze wilde beide liever verder slapen en hadden het na 5 minuten wel gezien. Vandaag vertelde ze verhalen aan opa en oma over laat opblijven en mooi vuurwerk dus indruk heeft het zeker gemaakt. Om half 1 kroop ik zelf ook mijn bed weer terug in. Heerlijk relaxt! Dit doen we al jaren zo op deze manier en. Bevalt super

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Huh wat heeft een creditcard met oud en nieuw te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was op oudejaarsavond alleen thuis aangezien mijn man moest werken. Ik heb mezelf getracteerd op ovenhapjes en het was al na middernacht toen mijn man van het werk thuiskwam. Hij heeft nog een kleinigheid gegeten en is daarna gaan slapen aangezien hij deze morgen om 4.30 u uit bed moest om een vroegdienst te gaan doen.Niet leuk op oudejaarsavond pas na middernacht thuis en tegen 4.30 u weer opstaan om te gaan werken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier lekker rustig. Kind op tijd naar bed, man beneden achter de computer met wat drinken en wat lekkers, ikzelf boven achter de computer met wat drinken en wat lekkers en rond kwart voor twaalf elkaar even opgezocht met een fles kinderchampagne. Om vijf voor twaalf de klok aangezet en de rolgordijnen open gedaan; elkaar een gelukkig nieuwjaar gewenst/gekust, geproost en naar het vuurwerk buiten gekeken. Kind uit bed gehaald (was wakker geworden van het geluid) en vuurwerk gekeken. Ons kind vond er geen klap aan en wilde liever op de tablet (hahahaha) en ergens rond 1 uur zijn we naar bed gegaan. Einde :-p LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben ons dochtertje van 1,5 om tien voor 12 wakker gemaakt om vuurwerk te kijken. Geweldig vond ze het. En om half 1 weer terug naar bed en ze sliep weer meteen en wij ookn De avond niet echt veel gedaan. Beetje tv gekeken bij mijn schoonouders en helaas bijna niks van de lekkere hapjes kunnen eten want mijn man en ik waren beide een beetje ziek :(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hadden vrienden over de vloer en dat was gezellig. De kinderen waren erg onrustig door het vuurwerk dus kwamen vaak het bed uit. En helaas gingen er mensen om 2u nog veel knalvuurwerk afsteken, dus slapen was niet aan de orde..
  Van 3-6.30u geslapen, want toen was de jongste klaar voor de dag ;)
  heftig hoor, oud en nieuw met kinderen..haha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat was de juiste aanpak dus, goed gedaan.
  Gelukkig nieuwjaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...