donderdag 11 februari 2016

Controlfreak goes crazy

Zoals de vaste lezers vast wel eens is opgevallen: ik ben nogal een control freak ;) Ik wil graag van tevoren weten waar ik aan toe ben en wil toch egens het gevoel hebben dat ik ergens een touwtje in handen heb. Dat hele gebeuren om de operatie heen vind ik dus behoorlijk slopend. Het niet weten hoe laat je aan de beurt bent. Niet weten of alles achter de schermen goed gaat. En natuurlijk: straks ultiem alle controle loslaten tijdens de narcose.

Ik voelde me dus echt ontzettend onrustig omdat ik niet wist wanneer ik meer zou weten over de tijd. Dus had ik gister gebeld om na te vragen: word je nou 2 dagen van tevoren gebeld, of 2 werkdagen?! Ze zeiden toen dat ik vandaag mocht terugbellen, maar toen ik terugbelde werd er heel vaag gedaan, alsof ik misschien niet zou worden geopereerd op dinsdag.... Pfffff....

Gelukkig heb ik inmiddels dan toch doorgekregen hoe laat ik mag langskomen in het ziekenhuis. Ik moet er om 7 uur zijn en mag dan om 8 uur onder het mes. Helemaal perfect, vind ik, want dan hoef ik niet uren in de zenuwen te zitten op de dag zelf en daarnaast hoef ik ook niet superlang bewust nuchter te zijn; het grootste gedeelte van de tijd dat ik nuchter moet zijn lig ik toch te slapen! :)

12 opmerkingen:

 1. Hou er wel rekening mee dat zomaar een spoedgeval de operatiekamer bezet houdt waardoor het toch nog later wordt dan je hoop.
  Sterkte met alles!
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ervaringsdeskundige wil ik je voor de narcose de tip meegeven die mij altijd goed heeft geholpen. Mijn vader, die zelf ook vaak onder narcose is geweest, heeft mij altijd naar de operatiekamer gebracht. Daarbij hadden wij het altijd over op vakantie gaan en over op het strand in de zon liggen. Klinkt misschien vreemd maar neem van mij aan dat je wakker zal worden met de gedachte waarmee je in slaap valt (de tussen gelegen tijd merk je echt niets van). Daarom is het prettig om met ontspannen en fijne gedachten in slaap te vallen. Dat scheelt enorm met het wakker worden, gespannen en misschien zenuwachtig wakker worden maakt het niet makkelijker om te herstellen.
  De reden dat mijn vader over het stand en de zon begon is omdat je dan ontspannen bent, maar je zal je het ook vermoedelijk goed kunnen voorstellen. Vlak voor je in slaap valt krijg je waarschijnlijk even een warm gevoel, alsof je in de zon ligt, daar kun je net zo goed in je voordeel gebruik van maken. Je bent in goede handen, ontspan en denk aan heerlijk in de zon liggen. Dan is de kans groter dat je ook met een ontspannen gevoel wakker zal worden.
  Daarnaast kun je het beste eerlijk zijn in het ziekenhuis (je hoeft je echt niet groot te houden) als je gespannen bent en eventueel gewoon ook vragen of ze je willen helpen met ontspannen gedachten in slaap te vallen. Ik gok dat ze het niet eens een vreemde vraag vinden.
  Succes!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Lily!

   Dat is lang geleden dat je reageerde, of is dat alleen maar mijn gevoel?? :)

   Goede tip, ik ga net doen alsof ik in de zon lig :D

   Verwijderen
  2. Ik plaats geloof ik minder reacties de laatste tijd, ik heb het wat drukker gekregen denk ik en daardoor iets minder tijd voor het bijlezen van blogs. Het zou inderdaad best even geleden kunnen zijn dat ik bij jou een reactie heb geplaatst.. Maar ik lees wel altijd zo veel als mogelijk mee, ook al is dat soms wat later!

   Groetjes Lily

   Verwijderen
 3. Wat Gerda zegt. Als je zo'n controlefreak bent, is het handig om altijd wat "overtijd tijd" in te plannen en eventueel een 'taak/actie" om die tijd mee te vullen. Kan heel simpel kruiswoordpuzzel maken zijn, of de krant lezen, als je maar een B-plan op de achtergrond hebt om uit te voeren als er wat tussen de planning komt. Geeft je wat armslag(en minder paniek)

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee, ik neem een Sudoku boekje mee :)

   Verwijderen
 4. Ik wil je veel sterkte wensen.
  Het gaat zoals het gaat, en het is normaal dat je gespannen bent. Fijn dat je iets rustiger bent doordat je deze (gunstige) tijdstippen nu weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O ja, en totally off-topic: misschien wil je je kerstboompoll nog van je blog halen, of staat ie daar wel goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, da´s inderdaad wel erg raar, een kerstboom-poll in de lente ;)

   Verwijderen
 6. Fijn datje nu meer weet zeg. En lekker meteen 's ochtends vroeg! Des te eerder ben je er van af. Fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was ook heel zenuwachtig voor mijn operatie in mei. Ach wat waren ze lief voor me in het ziekenhuis. Narcose vind ik zo een eng idee, nog steeds. Maar man, wat heb ik lekker 'geslapen'. Van nature ben ik een lichte slaper maar nu was ik echt compleet van de wereld. Toen ik wakker werd dacht ik dat ik in de camper lag in Zweden. Het personeel vond het heel grappig, want ik zei dat ik niet ging douchen maar wel even in het meer ging zwemmen. Heel veel succes en misschien een muziekje mee voor tijdens het wachten?. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig, ik kan me voorstellen dat het personeel hier wel om moest lachen ;)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...