zaterdag 20 februari 2016

De mooiste reis die ik ooit in mijn leven heb gemaakt

Wat is de mooiste reis die je ooit in je leven hebt gemaakt en waarom? vroeg consumindermeisje.

Whaaaaa, ik kan niet kiezen!! Ik heb een aantal mooie reizen gemaakt en allemaal hadden ze hun eigen leuke kanten. Dus sorry, maar ik zet er een paar op een rijtje:

De reizen met mijn ouders

De vakanties met mijn ouders waren altijd één groot avontuur. De vakantie die me het beste is bijgebleven was in Lutzerat (Duitsland) waar we in een appartement sliepen dat van een bakkersechtpaar was. Elke ochtend verse Duitse broodjes en 'snacken' (Duitse koffiebroodjes), hmmm.... Die reis vond ik superleuk, naar een kasteel wandelen enzovoort. 

En ook de keer dat we naar Port Zelande gingen met kerst herinner ik me nog heel goed. Er was een schaatsbaan en het Nederlands elftal was daar (waarom weet ik niet.) Sindsdien vind ik Centerparks best wel awesome. 

Rondreis door Toscane

In de 4e van de HAVO ben ik met school op rondreis door Toscane geweest. We bezochten onder andere Florence, Sienna, Pisa en Luca. Het was voor mij de eerste keer dat ik zonder mijn ouders naar het buitenland ging en ook de eerste keer dat ik in Italië was. Deze rondreis heeft daarom veel indruk op me gemaakt. 

Op vakantie naar Tenerife

Toen ik net vrijgezel was na een relatie van 4,5 jaar ben ik met een vriendin naar Tenerife geweest. We hebben echt de tijd van ons leven gehad! Ik was direct verliefd op het eiland: de sfeer, de mensen, het lekkere weer, alle leuke bezienswaardigheden... We hebben hier een ontzettend veelzijidge vakantie gehad en ik heb er enorm van genoten. 

Ik vond het zelfs zó leuk dat de eerste verre vakantie van Sander en mij ook naar Tenerife was. En ook Sander vond het geweldig, dus we zijn al van plan om over een paar jaar nog een keer te gaan. Maar we wachten dan even tot Tobias wat ouder is en zijn zwemdiploma´s heeft, want dan kunnen we hem ook meenemen naar Siampark, een groot niet-overdekt subtropisch zwemparadijs met geweldige glijbanen. 


Onze vakantie naar Barcelona

Onze vakantie naar Barcelona van vorig jaar staat ook op mijn lijstje met leukste reizen. Ik was al een keer eerder in Barcelona geweest en net als met Tenerife was ik direct verliefd op de stad. En nu verbleven we er dus een week en hebben ontzettend veel gezien en gedaan. Ook Barcelona staat zeker op ons lijstje om nog eens naartoe te gaan!

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke reizen heb je gemaakt. Bij Tenerife hadden man en ik alleen een heel ander gevoel, maar dat is wellicht ook afhankelijk van de plaats waar je zit.
  De leukste herinneringen uit mijn kindertijd heb ik aan de vakanties met de huifkar in Duitsland. Vanaf park Fort Fun vertrok je voor een week met een huifkar met twee grote paarden. Je sliep in de huifkar en overnachtte bij een boer die daar wat faciliteiten voor had gemaakt. De route lag vast. Elke dag berliner bollen eten, kampvuur maken en rijden voornamelijk door het bos. Af en toe hachelijke situaties omdat we langs een drukke weg moesten.
  De leukste vakantie met man is onze huwelijksreis naar Florida. We willen nog wel een keertje terug.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn mooiste reis was een rondreis door Thailand. Dat land is zo ontzettend mooi en bijzonder. En voor een atheïst was ik ook ontzettend onder de indruk van het boedisme!

  Sabrina

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...