woensdag 10 februari 2016

Mijn beslissing over RTL

Wow, ik heb nog nooit een blogje geschreven waarbij de reacties zó eensgezind waren als bij mijn blog van vanmorgen. Zoals tussen de regels misschien al te lezen was had ik zelf ook al mijn twijfels en door de reacties zijn die twijfels eigenlijk alleen nog maar groter geworden. En heb ik dus besloten dat we het niet gaan doen....

Met de volgende redenen:

Ik hoef eigenlijk niet zo nodig op televisie

Jolanda vroeg waarom ik op televisie wilde komen. Dit zou zijn om mensen te informeren. Maar eigenlijk denk ik dat ik helemaal niet de juiste persoon ben om te informeren over genderneutraal opvoeden. Ik heb er wel veel over gelezen en we passen een aantal dingen toe uit deze opvoedmethode, maar ik zie mezelf dus echt niet als een schoolvoorbeeld van het genderneutraal opvoeden en wil mezelf ook helemaal niet zo op televisie neerzetten. 

Al vind ik het wel belangrijk dat er meer bewustwording is over het feit dat jongetjes niet stoer hoeven zijn en meisjes niet altijd lief, denk ik dat genderneutraal opvoeden in essentie nog veel dieper gaat dan dat en wij vinden dat persoonlijk dan weer veel te ver gaan en willen ook niet zo neergezet worden. 

Zelf bepalen wie je vermaakt

Ook een goede opmerking van Jolanda: ik bepaal zelf wel wie ik met mijn verhalen wil vermaken. Ok, niet helemaal, trouwens, want ook op de blog kunnen er mensen meelezen, maar dat is natuurlijk wel iets anders dan op nationale televisie. 

Knippen en plakken

Zoals een aantal reageerders al zeiden: er zal geknipt en geplakt worden. Uit een interview van anderhalf uur lang zullen zij de interessantste stukjes halen en die dan vervolgens zo verbuigen dat er mogelijk een heel ander verhaal uitkomt dan wat ik in werkelijkheid heb gezegd. Net als bij de Flair, eigenlijk! 

Ongenuanceerde meningen

Ook belangrijk: als er bij je thuis gefilmd word zullen er ook mensen zijn die ongenuanceerd gaan reageren. Je geeft toch een stukje privé op. Eigenlijk heb ik dat er helemaal niet voor over. 

De commerciëlen...

Dan werd er ook nog genoemd dat RTL een commerciële zender is. Zij gaan geld verdienen aan ons verhaal, maar voor ons zou het dan vrijwillig zijn, dus zelf verdien je er niks aan. Eigenlijk kan ik daar ook niet echt achterstaan.


Kortom: eigenlijk noemden jullie precies de punten waar ik zelf ook al aan twijfelde en heb ik op basis van alle reacties die knoop definitief doorgehakt: we doen het niet!! 


Wie weet ga ik zelf binnenkort wel 'vloggen'  ;)

6 opmerkingen:

 1. Verstandige keuze denk ik. Zo te lezen heb je vooral bevestigingen gekregen van wat je eigenlijk al dacht. En vloggen is helemaal nu, dus waarom niet :)

  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prima beslissing, je volgt je gevoel en dat doe je ook al in de opvoeding.
  Uit je blogs had ik ook nooit de indruk gekregen dat je zo streng in de leer bent.
  Meegaan met waar kind op dat moment behoefte aan heeft is altijd een goede aanpak, binnen gestelde grenzen natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een goede beslissing.

  Maar ik snap sowieso niet zo goed waarom iemand zo graag in de schijnwerpers staat neem nu bv de hoeveelheid mensen die een blog bij houden en dan sommige nog wel met foto's erbij enzo.
  Daarmee geef je toch een flink inkijkje in je leven, dat zou ik bv niet willen.
  Plus dat ik me afvraag of jou zoontje het later wel zo fijn vind dat zijn hele leven op internet staat, inclusie foto's.

  Groetjes Sas
  Neemt niet weg dat ik het best leuk vind om het te lezen, maar zelf zou ik het echter nooit doen.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel verstandig om het niet te doen. Had ook zo mijn twijfels. Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De enige juiste keuze is een keuze vanuit je hart, ook ik doe niet mee aan tv-programma;s.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooit dezelfde keuze gemaakt en er nooit spijt van gekregen. Wij moesten voor de tv iets heel anders vertellen dan dat we zelf hadden beleefd. Dat was voor de KRO. Ik kan er nog boos over worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...