zaterdag 13 februari 2016

Valentijnsdag: vieren of niet?!

Elk jaar is het een terugkerend thema bij ons: gaan we Valentijnsdag vieren of laten we dat dit jaar achterwege? Dit jaar is de keuze gevallen op achterwege laten.
Natuurlijk vindt een deel van mij dat jammer. Ik ben dol op chocolade, lekker uit eten en alle andere dingetjes die bij Valentine horen. Maar al die dingen zijn direct een stuk duurder, puur vanwege de datum. Bijvoorbeeld een reep chocolade met een zelf ontworpen label die €6,99 kost!! Bizar, toch?!

Dit jaar dus even geen Valentijnsdag. :) Ik ben benieuwd hoe dit zal bevallen...

12 opmerkingen:

 1. Waarom doe je Valentijnsdag niet gewoon een weekje later? Wel de leuke dingen, maar niet de bijbehorende prijs :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij doen hier ook niks aan, maar dat is meer omdat we de 10e 8 jaar samen waren en toen al iets kleins voor elkaar kochten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We doen niet aan valentijn. Maar we hebben al wel lang plannen om weer eens met zijn tweeën een nachtje weg te gaan, dat is sinds de geboorte van zoontje ruim 4 jaar geleden niet meer van gekomen.Omdat we dit jaar ook 5 jaar getrouwd zijn nu eindelijk eens een weekendje weg geboekt. Niet met valentijn, maar 2 weekjes later ivm de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Valentijn is voor je geheime liefde. Natuurlijk doe je daar niet aan in een vaste relatie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor iets degelijks had ik toch een romantischere man moeten kiezen!

  Eenmaal ben ik wel met en boeket verrast. Na paar jaar gescheiden te zijn werd ik verliefd op zo'n dansavond voor singles, was wederzijds gelukkig en op 14 februari werd een boeket bezorgd. Ik dacht dat het voor mijn dochter was die ook net nieuw vriendje had. Maar nee hoor het was voor mij, wat een verrassing, ik was er helemaal verlegen van.
  Dochter heeft me nog lang mee geplaagd op de manier waarop ik reageerde.

  Die relatie werd verder niets, maar de herinnering is goud waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij doen niet aan Valentijn. Juist vanwege de commercie. Op andere momenten in het jaar besteden daar wel ruim aandacht aan. Dan is niet zo'n verplichting :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wilde dit jaar niks aan Valentijn doen - normaal gesproken ben ik de meest romantische persoon in huis (en ik ben al zo romantisch als een zweetsok) maar dit jaar besloot mijn partner dat hij er wel iets aan wilde doen. Dus wij hebben ook inderdaad wat voor elkaar gekocht.

  Ik heb een knutsel gemaakt (samen met ons kind), een lieve kaart gekocht/geschreven en wat lekkers gekocht (chocola). Per puur toeval heb ik 'mijn cadeautje' ontdekt, door een stomme vergissing, en wat bleek? Het doosje lekkers dat ik zorgvuldig heb uitgezocht voor mijn schatz omdat ik dacht: 'dit zou hij echt heel lekker/leuk vinden om te krijgen' - heeft hij dus ook voor mij gekocht. We gaan dus exact hetzelfde cadeau aan elkaar geven, hahahaha. Dat is op zich al een teken van liefde; zo verbonden zijn dat je dezelfde gedachtes hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij doen er ook niet veel aan. Gaan gourmeetteb met t gezin.t vlees lag nog in de vriezer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee hoor, hier ook geen Valentijn, of misschien stiekum toch, want toen ik thuiskwam stond er wel een bos rozen op tafel, gekocht door mijn lieve man. Ik vind het wel een beetje vreemd dat je samen besluit om niet aan Valentijn te doen. Het gaat toch om de verrassing? En als jij besluit om iets voor hem te kopen (je kan ook een reep Tony's kopen) verwacht je dan meteen iets terug? Vervolgens samen delen kan toch ook, en is lief! Ik snap nooit zo goed waarom het dan om uitruilen moet gaan, dat is pas echt commercieel, en dat maken mensen er zelf van. Ik zal straks eens aan mijn man vragen of hij ook had verwacht dat ik iets voor hem zou kopen, waarschijnlijk is hij al blij met een extra kus ;-)
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt zo helemaal gelijk, dit soort dingen besluit je niet samen maar alleen.
   Het gaat er om wat je voor een ander voelt en aan hem/haar wil laten voelen.

   Verwijderen
 10. Wij vieren Valentijnsdag ieder jaar, door gewoon er een extra gezellige dag met elkaar van te maken. Door alle drukte komen we daar lang niet altijd aan toe of maken we er geen tijd voor. Een extra uitgebreid ontbijt of een lange wandeling samen is voor mij al voldoende als Valentijnsdag. Er speciaal cadeautjes voor kopen vind ik dan weer niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nee, hoor wij vieren geen valentijnsdag. Is een uitvinding , geheel commercieel. Chocolaatjes, taart, bloemen, cadeautjes. Kopen, kopen, kopen. Doe eens iets onverwachts romantisch, kook extra lekker, lees een gedicht voor, geef je geliefde een lekkere masssage, dat kan elke dag van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...