zondag 6 maart 2016

Een nieuwe update na de borstverkleining + mijn tips

De borstverkleining is inmiddels alweer bijna 3 weken achter de rug. Even tijd voor een nieuwe update, dus. Waarin ik ook direct wat tips zal verwerken voor mensen die hier toevallig terechtkomen omdat ze zoeken op borstverkleining...

Ups and downs

Het herstel gaat met ups and downs. Het ene moment voel ik me heel wat, het volgende moment ben ik heel erg moe. Gelukkig merk ik wel dat de momenten dat het goed gaat steeds langer worden. Ik probeer elke dag een activiteit buiten de deur te ondernemen; een stukje wandelen, even naar de stad of zelfs een stukje fietsen. Daarna ben ik dan wel weer moe, maar opzich gaat het best goed. Ik heb zelfs alweer een paar keer een luier verschoond!! Dat moet ook wel, want komende dinsdag gaat Sander weer aan het werk!!

Tip: luister goed naar je lichaam en neem op tijd rust!

Douchen na de borstverkleining

In het begin vond ik het heel eng om te douchen. Gelukkig gaat dat ook een stuk beter. Ik heb wel een hekel aan lauw douchen, ik kan niet wachten tot ik weer gewoon een flinke zwaai aan de thermostaatkraan kan geven. ;) Na het kort douchen heb ik het vaak ook nog heel erg koud, maar daar heb ik een truukje voor bedacht: ik gebruik de föhn om me af te drogen. Dat vind ik sowieso heel fijn, omdat ik toch altijd twijfel of ik de littekens wel goed genoeg heb drooggemaakt, maar tegelijk ook niet teveel eraan wil zitten. Dus: lekker droog föhnen die hap! Daarnaast gebruik ik hydrofieldoeken om mijn borsten af te drogen. Dit is veel zachter voor de huid en het neemt veel beter water op zonder te wrijven!

Tip: gebruik een föhn en/of hydrofieldoek bij het afdrogen!

Adembenemende BHs

Zo´n sport-BH zit dus echt niet comfortabel als je hem 6 weken achter elkaar aan moet. Ik ben het nu na 3 weken al helemaal zat!! Daarom heb ik dus ook een gewone BH zonder beugels gekocht, om het heel af en toe af te kunnen wisselen. Ik krijg het namelijk enorm benauwd van die sport-BH, net alsof er een wurgslang om mijn middel zit die mijn adem afsnijdt! Dus als het me echt even te gortig wordt, dan wissel ik hem even een paar uurtjes af met de gewone BH. Gaat prima!

Niet veel zorgen maken

Af en toe maak ik me best zorgen over hoe het gaat met de genezing. Ik heb dan de neiging om te gaan piekeren. Terwijl het vaak een dag later er alweer heel anders uitziet. Het genezen gaat gewoon ook met ups and downs, het is geen rechte lijn waarbij het er elke dag beter uitziet. Maar als ik naar het grote verhaal kijk gaat het elke dag een beetje beter, alleen moet je niet elk uur gaan zitten kijken en je zorgen maken...  Uiteindelijk komt het allemaal goed. :)


Voor en na foto

Veel mensen zijn natuurlijk benieuwd hoe het er nu uitziet. Nou, een voor- en nafoto kun je echt vergeten, maar ik heb wel een foto gemaakt met kleding aan, zodat jullie het verschil enigzins kunnen zien... Binnenkort zal ik nog wel even een betere foto maken, maar Sander wilde niet meer helpen ;) 

10 opmerkingen:

 1. Fijn dat het alweer wat beter gaat. Het belangrijkste is dat jezelf tevreden bent. Wat ik altijd gedaan heb met mijn littekens (en ik heb er verschillende) is ze nadat de hechtingen eruit zijn, de littekens inmasseren met nertsolie. Dan blijven ze zacht en worden ze niet stug. Heeft altijd heel goed geholpen. Misschien ook een tip voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, duurt het zo lang met jouw herstel? Dat is balen zeg. Ik onderging in 1996 een verkleining, en dat was op dinsdag, woensdag met de bus Terug naar mijn studentenkamer en die vrijdag zat ik gewoon weer in de collegebanken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ervaringen zijn nogal wisselend... De een komt inderdaad met verhalen zoals de jouwe, de ander kan wekenlang helemaal niks. Ik zit er een beetje tussenin geloof ik...

   Verwijderen
 3. Deze cupmaat past mooi bij je en het is vast veel comfortabeler zo.
  Je weet nooit van tevoren hoeveel tijd je nodig hebt voor herstel. Ik heb een laseroperatie gehad tegen spataderen. Daarvan herstel je normaal heel snel. Ik ben daar maanden mee bezig geweest. Heel veel napijn en pas na vijf maanden had ik het gevoel dat de narcose uit mijn hoofd was. Het bleef maar mistig.
  Afgelopen jaar moest er een rest van een kies (wat je overhoudt als er een kroon op zit) uit mijn kaak geboord worden. Dat was op een donderdag en de maandag erna zat ik voor controle bij de tandarts. Zij was verbaasd hoe snel het herstel ging omdat de wond alweer helemaal dicht gegroeid was.
  Ik hoop dat jij er snel weer bovenop bent, nogmaals beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat moe zijn kan tot een paar maanden aanhouden. Blijven luisteren naar je lijf, please.
  En ik ben heel blij met mijn investering in medische bh's (ipv sportbh's). Die draag ik nu als sporttopjes in de zomer, ik had zwarte gekocht.
  Kan je nog steeds doen. (ik heb kiesdejuistemedischebh.nl gebruikt, maar die zijn autisch in hun service bij terugsturen) Ik ga vanavond weer mee slapen, want soms doen de littekens een avondje vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gek genoeg heb ik qua littekens totaal geen last. Het is echt die band van de BH.

   Verwijderen
 5. ..past mooi bij de rest van je lichaam!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het alweer beter gaat! Ik kan me voorstellen dat dit ook behoorlijk wat scheelt in het dragen. Past mooi zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed wat moedig, maar lekker gevoel lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...