maandag 4 april 2016

Boekentip: Moody bitches

Vorige week moest ik even iets ophalen bij de apotheek. Het was druk, dus pakte ik er een tijdschrift bij: womens health. In dit tijdschrift stond een artikel over PMS en hoe je hiermee om kunt gaan. De informatie hierover kwam grotendeels uit het boek Moody bitches. Aangezien ik zelf nogal een ' chagerijnige bitch'  kan zijn rond die tijd van de maand hield ik het boek in gedachte en vertelde Sander er 's avonds ook over. Hij was direct enthousiast en heeft het boek voor me besteld.Op vrijdag kwam het binnen en inmiddels heb ik al een groot gedeelte van het boek uit. Het gaat niet alleen over PMS, maar ook over de werking van je hormonen tijdens verliefdheid, een langdurige relatie, als je kinderen hebt gekregen en in de overgang. Er werd mij opeens een hele hoop duidelijk dankzij dit boek. Waarom chocolade zo verslavend is. Hoe het komt dat ik soms zo slecht slaap. Enz, enz. Het is allemaal echt heel verhelderend!

Maar het meeste heb ik toch wel aan het hoofdstuk over PMS. Van de dokter kreeg ik een een antidepressiva voorgeschreven tegen mijn moodswings, maar na een paar maanden waarin het echt super werkte merk ik dat mijn emoties toch weer meer beginnen te wisselen, terwijl ik wel last heb van negatieve bijwerkingen zoals buikpijn, afgevlakte positieve emoties en ook dat sommige dingen me minder doen... Een soort robot dus! (Overigens voor de duidelijkheid: ik ben nooit depressief geweest, maar deze medicatie werkt naast antidepressiva ook tegen PMS klachten! )

Nou was ik afgelopen maand al gestopt met de medicatie, omdat ik de bijwerkingen echt heel erg vervelend begon te vinden. Maar dit boek heeft me wel gesterkt in de mening dat ik inderdaad geen medicatie nodig heb. Het zou een laatste redmiddel moeten zijn en dankzij dit boek heb ik weer een aantal handvaten om zonder medicatie verder te gaan.

6 opmerkingen:

 1. Dat is toch mooi. Ik zal ook eens kijken of ik het kan aanvragen via de bibliotheek. Interessant onderwerp. Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je zoveel herkenning erin hebt en ook weer dingen ziet die je kunt doen in plaats van medicatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Nee hoor, het mag gewoon allebei. https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/handvatten-handvaten

   Verwijderen
 4. Ik ben ook nooit zo'n fan van medicatie die de gemoedstoestand beïnvloed. Fijn dat je het met dit boek zonder kunt!

  Zelf ga ik altijd hardlopen om me beter te voelen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had ook altijd heel veel last van PMS. Na m'n 40e met de pil begonnen en slik deze sindsdien zonder stopweek in te lassen (op mijn 21e mee gestopt) en mijn PMS verdween als sneeuw voor de zon. HEERLIJK.....

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...