woensdag 13 april 2016

Mijn 5 favoriete 'zelfhulpboeken'

Yourganize doet deze maand een 'weggooi-bingo'; elke dag krijg je een opdracht die je kan doen om iets weg te gooien. De opdracht van vandaag was: gooi een zelfhulpboek weg!! Als je nummer 48 op je bingo-kaart had mocht je deze opdracht doen. Zelf doe ik niet echt mee, maar als ik een opdracht kan toepassen dan pak ik hem ook op....

Zelf ben ik echt een sucker voor zelfhulpboeken. Ik kan er niks aan doen, maar ik ben gewoon dol op die boeken! Waarom weet ik eigenlijk niet eens, maar ik vind het gewoon heel interessant om te lezen en soms ook dingen uit toe te passen. De laatste maanden probeer ik het Engelstalige boek the 7 habits of highly effective people te lezen, maar omdat het Engels is stop ik elke keer weer en lees dan even een ander boek tussendoor. Moody bitches, waar ik vorige week over schreef, is ook een beetje een zelfhulpboek natuurlijk.

Al vind ik mezelf absoluut geen expert op het gebied van zelfhulpboeken, toch heb ik mijn 5 favorieten op een rijtje gezet. En ik ben ook erg benieuwd wat jullie favorieten zijn! Wie weet doe ik nog inspiratie op voor mijn volgende zelfhulpboek!

1. De prins op het witte paard

Het is echt heel lang geleden dat ik dit boek las, maar dit boek heeft me echt heel, heel goed geholpen toen ik nog single was om uiteindelijk Sander te leren kennen. Eigenlijk hielp vooral 1 heel klein stukje uit dit boek, namelijk deze wijze raad: wees eerlijk tegen jezelf als je iemand niet ziet zitten, ga dan niet 3 maanden daten met zo iemand, want als je 30 mannen moet daten voordat je de ware tegenkomt dan ben je 90 maanden verder. Toen ik deze raad ben gaan toepassen (en nog wat andere adviezen!) kwam Sander al snel op mijn pad!

2. Liefde en respect

Dit boek kochten Sander en ik voordat we gingen trouwen, omdat we vonden dat een voorbereiding voor een trouwerij niet alleen zou moeten gaan om 'de huwelijksdag', maar ook om het feit dat je elkaar belooft om voor altijd bij elkaar te blijven. Dit vinden wij beide geen lichtzinnige belofte en die nemen we ook erg serieus, vandaar dat we ons ook wilden inlezen in hoe je een relatie laat werken als het even wat moeizamer gaat. Goede tips, dat kan ik inmiddels wel be-amen, want ja... ze noemen de eerste jaren met een kindje niet voor niks 'de tropenjaren' ;)

3. Eet jezelf mooi, slank en gelukkig

Een heel interessant boek over hoe je gezonder kunt eten en welk effect dat heeft op je lichaam en geest. Ik pas het niet altijd toe, maar ik vond het wel erg interessant om te lezen!

4. Opgeruimd

In eerste instantie helemaal vergeten in het lijstje op te nemen, maar toen opeens schoot in mijn pet dat dit ook een zelfhulpboek is! Dit boek heeft me enorm geholpen om wat meer orde in de chaos te scheppen thuis. Ik kan nu makkelijker bepalen wat ik wil bewaren en wat niet en heb een betere opruimstrategie. 

5. Moody bitches

Jaja, daar is ie weer ;) Nu al in mijn top 5 van favoriete zelfhulpboeken! Het is wel een flinke kluif met veel moeilijke termen erin, dus niet echt een boek wat je even snel doorleest. Maar ik vind het erg interessant. En het boek motiveert me ook enorm om wat beter voor mezelf te zorgen, dus: eerder naar bed gaan, vaker tijd nemen voor ontspanning en binnenkort ook weer wat meer gaan sporten.


Brand los: welke zelfhulpboeken vinden jullie helemaal geweldig? ;) Of vind je het genre juist afschuwelijk?? 

8 opmerkingen:

 1. Een 'zelfhulpboek' wat ik erg interessant vond, maar niet super toepasbaar, is de 4 urige werkweek. Inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. All children flourishing van Howard glasser. Manier van omgaan met kinderen naar mijn hart! Weg met alle beloningssystemen, belerende vingertjes en strafstoeltjes. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ik denk die verloot er minstens één om aan de opdracht te kunnen voldoen ;)!! hihi.

  Ik heb geen zelfhulpboeken, tenzij kookboeken meetellen. Ik heb over het algemeen erg weinig boeken. Behalve een doos vol oude schoolboeken die ik eigen gewoon weg moet gooien omdat ze toch een te oude druk hebben. De meeste zelf-hulp haal ik toch van het internet (o.a. blogs)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O heerlijk, zelfhulpboeken! Ik leen ze tegenwoordig bij de bieb. Bedankt voor je top 5, lekker lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. weet niet of deze allemaal 'tellen' als zelfhulpboek, maar soit.
  waar ik de laatste jaren veel aan gehad heb zijn 'oei ik groei', 'eten voor de kleintjes' en 'zindelijk maken is kinderspel'. Waar ik van genoten heb waren o.a. 'opgeruimd' en 'french women don't get fat' en 'french children don't throw food', en we hebben een aantal boeken ook allebei gelezen, 'the seven day weekend', 'decide: work smarter, reduce stress and lead by example', 'je geld of je leven' en 'start to bike'.
  maar alles met een gezonde korrel zout, uiteraard ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik houd er niet zo van. Het is meestal meer van hetzelfde. Als ik dan moet kiezen dan maar van Anselm Grün.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ga je ook nog een boek wegdoen, in het kader van opruimen of wat het alleen inspiratie voor jouw blog over favorieten?
  Ik heb geen favoriet, lees veel verschillende. Geef/doe ze ook regelmatig weg ivm te volle kasten ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...