dinsdag 26 april 2016

Onze 5 grootste uitgaven in April

Gisteravond hebben we de maand weer financieel afgesloten. Ik ben niet echt tevreden, maar dat komt eigenlijk vooral omdat we vorige maand wat dingen niet goed hadden gedaan, waardoor we deze maand geld van de spaarrekening af moesten halen. En dat vind ik nooit leuk. Maargoed, het is nu rechtgetrokken en volgende maand zal het niet weer gebeuren. :)

Dit waren onze grootste uitgaves in April:

1. Hypotheek - 21,7%

Zoals altijd staat de hypotheek weer bovenaan, maar dat geeft niet! Ik ben blij dat we een koophuis hebben. We betalen ongeveer net zoveel aan rente als wat sommige mensen aan huur betalen, maar bij ons wordt dat bedrag gelukkig steeds lager en gaan we steeds meer aflossen. Dus ik ben tevreden.

2. Kleding - 12,3%

Een erg dure maand voor kleding. Er moest nieuw ondergoed en zwemkleding gekocht worden na de borstverkleining. Daarnaast kocht Sander een pak voor de trouwerij van mijn zusje. En we kochten een keer een dure spijkerbroek voor Sander, in de hoop dat deze minder snel slijt dan een goedkoop exemplaar. Bovendien hebben we nu driekwart jaar garantie, dus ik ben benieuwd. 

3. Boodschappen - 9,1% 

Dit hangt ook altijd een beetje tussen de 9 en de 10% in. Niet veel nieuws, eigenlijk.

4. Uitstapjes - 8,9%

Vorige maand nog 12,4% en nu 8,9%. Een nette daling, maar het kan natuurlijk altijd nog minder. Nu we de Rotterdampas en een abonnement op Blijdorp hebben aangeschaft zijn we van plan om de komende maanden drastisch minder geld uit te geven aan uitstapjes. 

5. Kinderopvang - 7,7%

Ook de kinderopvang blijft elke maand een flinke kostenpost. Gelukkig krijgen we wel een gedeelte terug via de Toeslagen. Netto is het dan wat minder, maar ik reken met de bruto kosten. 

2 opmerkingen:

  1. Jammer van vorige maand, maar daar kun je nu natuurlijk niets meer aan doen. En zo ziet het rijtje er netjes uit hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ga jij aan doen naar de trouwerij van je zusje? Mijn zus gaat ook trouwen en het valt me helemaal niet mee om iets geschikts te vinden. Wat mijn zus ook goedkeurt...

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...