woensdag 27 april 2016

Werken op Koningsdag

Ook met Koningsdag moet er door sommige mensen gewoon gewerkt worden. Ik ben een van de uitverkorenen om vanochtend de Klantenservice te bemannen. En eerlijk gezegd: ik vind dat helemaal niet erg! Ik heb namelijk niks met Koningsdag. Vorig jaar op de vrijmarkt zitten was best leuk, maar met dit weer zou ik dat sowieso niet hebben gedaan. Dus zou het vandaag sowieso geen bijzondere dag worden.

Daarnaast worden feestdagen ook altijd dubbel uitbetaald. Dat maakt het ook erg interessant om een paar uurtjes mee te pakken op zo'n dag. Ik werk nu 4 uurtjes, maar krijg voor een hele dag uitbetaald. Lekker, toch?

En ja, (extra) geld is natuurlijk niet alles. Sommige feestdagen vind ik erg belangrijk. Op zulke dagen zou ik mezelf dan ook nooit opgeven om te komen werken. Maar Koningsdag was een vrijwillige keuze en ik denk dat het hartstikke gezellig gaat worden vandaag op het werk! :) En dan vanmiddag ben ik weer op tijd terug voor thee met een oranje tompouce. Dat dan weer wel ;)


4 opmerkingen:

  1. Op Koningsdag zou het mij ook niet uitmaken idd. Dan heb je het toch mooi meegepakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk dat je extra verdient op zo'n dag! Zo is iedereen blij. Jij omdat je het geen punt vindt om te werken, en je collega's omdat zij wat anders kunnen gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. man en ik hebben ook gewerkt op koningsdag. voor mij betekende dat vanaf 11u een opvangkindje van ruim 3 tot donderdagmiddag 13u. door het slechte weer thuis wat pselletjes gedaan, koningsdag op tv gekeken (ik dan, de kids vonden er niets aan ) en smiddags heel even buiten gespeeld toen t even droog was. mn man was van 7 tot 15.30 op kantoor aan t werk

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...