zondag 19 juni 2016

Hypotheek versneld aflossen

Een van onze doelen voor 2016 was om de hypotheek onder de 170.000 euro te krijgen. Aangezien we bijna op de helft van het jaar zitten wilde ik even gaan kijken hoe ver we zijn en of het nog gaat lukken om dit doel te behalen.

Huidige hypotheekschuld

Onze hypotheekschuld op dit moment is 174.144 euro. We zouden dus nog 4.144 euro moeten aflossen om ons doel te behalen. Hier hebben we nog 6 maanden voor. Oftewel: 690 per maand. We lossen momenteel annuitair zo'n 300 euro per maand af, dus zouden we dan maandelijks zo'n 400 euro extra af moeten lossen om op 170.000 uit te komen. 

Gaat het lukken?

Eerlijk gezegd: ik heb geen idee!! De afgelopen maanden hebben we er niet echt ons best voor gedaan. Eerst spaarden we om het dak te repareren en daarna kwamen de zonnepanelen erachteraan. Hierdoor is het doel om op 170.000 te komen een beetje op de achtergrond geraakt. We gaan in elk geval ons best doen om weer wat harder te sparen voor hypotheekaflossingen, want het zou wel tof zijn als het toch nog gaat lukken! :)

6 opmerkingen:

 1. Succes met aflossen! Wij zitten op schema met aflossen en onze bruto maandlasten zijn nu onder de 600 euro per maand :-)
  Met onze zonnepanelen gaat het wat minder dan vorig jaar. Er is ook zoveel regen en bewolking de laatste tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 400 euro per maand extra is wel veel. Superstoer als dat lukt zegt! Het is wel heel leuk om zo'n mijlpaal te bereiken natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes!! Het lijkt te doen, maar er kunnen natuurlijk altijd dingen tussenkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend of het gaat lukken. 400 pm is wel veel. Maar misschien met jouw salaris, ff zuinig leven en in dec de 13e maand (als dat er is)?
  Ronden jullie nog steeds je maandbedrag af en stort je dan na 3mnd die 300 euro? of heb je dat niet meegerekend?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is de laatste maanden een beetje in het slop geraakt. Gaan we wel weer doen nu :)

   Verwijderen
 5. Wat goed. Ik heb onlangs ook een gesprek gehad met mijn adviseur. Ik heb ook een doel gesteld voor 2017. Ben heel benieuwd of het gaat lukken. Zo snel je hypotheek aflossen, kan soms nog best wel moeilijk zijn lijkt me ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...