zaterdag 25 juni 2016

Oogstfeestjes

Momenteel is het letterlijk elke dag een klein 'oogstfeestje'; de framboos doet het dit jaar echt geweldig. Vorig jaar waren we al blij met 10 frambozen per dag, maar dit jaar is het al direct vanaf de eerste pluk die we konden doen toch elke keer wel een stuk of 20 tot 30 frambozen.Ik doe mijn best om ze allemaal direct op te eten, maar er is momenteel ook zoveel ander lekker fruit in de aanbieding! Bijvoorbeeld aardbeien, die volgende week bij onze supermarkt 5 euro voor 1200 gram zijn. Je kan dit ook combineren, bijvoorbeeld 400 gram aardbeien, 125 gram bramen en 125 gram frambozen, maar dat ga ik natuurlijk niet doen als ik ze vers in de tuin heb staan! ;)

Inmiddels ben ik dus maar begonnen om ook een gedeelte in te vriezen. Ik weet niet meer wie daar pas geleden over had geschreven, dat je ze los van elkaar moet leggen tijdens het invriezen en dan als ze eenmaal bevroren zijn ze in een bakje kan stoppen... Maar in elk geval: geweldige tip! Heel erg bedankt! :) Op die manier hebben we straks als het frambozenseizoen is afgelopen ook nog lekker wat frambozen over! :)


8 opmerkingen:

 1. heerlijk~! ik wist niet dat frambozen zo vroeg in het seizoen al goed waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier zit de frambozenstruik ook goed vol, maar nog geen rijpe. Wel al flink wat aardbeien kunnen oogsten. Ik vind de oogst uit eigen tuin ook echt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vroege framboos heb je dan (of ik een late). Ik kijk ook uit naar de frambozen. Goede tip van het invriezen. Hopelijk heb ik straks ook frambozen in overvloed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag heb ik ook de eerste gegeten. Van frambozen vind ik het altijd zonde om er iets aan toe te voegen, zo puur zijn ze zo heerlijk.

  Aardbeien heb ik van eigen planten ook los ingevroren, 2 zakken vol.
  Op dit moment ben ik vooral aan het genieten van nectarines en platte perzikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, lekker zeg! Wij hebben al jaren een frambozenstruik in de tuin, maar er is serieus nog nooit een framboos vanaf gekomen. We blijven hopen, misschien volgend jaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We hebben dit voorjaar een struikje geplant in de kuip op aandringen van VL. Ik was er niet zo`n fan van ivm de reputatie als woekeraar. Maar goed in een kuip kan hij nergens naartoe. De eerste framboosjes hangen er al aan ondanks zijn formaat van slechts 40cm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Woekeren doet ie zeker! Verstandig dat je hem in een kuip hebt gezet. Wij hebben dat niet gedaan, hier woekert ie inderdaad flink. Na de zomer goed terugsnoeien.

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...