zondag 26 juni 2016

Weekmenu

Soms vind ik het best lastig om een weekmenu in elkaar te zetten. De afgelopen weken was heel makkelijk met het carblovers dieet, maar het zorgde er ook voor dat we eigenlijk veel meer dan gepland uitgaven aan de boodschappen. En dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling! Deze week probeer ik dus zoveel mogelijk gebruik te maken van de aanbiedingen en onze eigen voorraad.

Maandag:
Brocolli (MCD aanbieding) met gekookte aardappels en een kerriesausje (eigen voorraad)

Dinsdag:
Nasi met vegetarische kip en pindasaus (aanbieding Lidl)

Woensdag:
Wit brood met aardbeien (aanbieding van de MCD)

Donderdag:
Restant nasi, want ik moet 's avonds werken en dan is dat wel handig.

Vrijdag:
Bij mijn ouders

Zaterdag:
Frietjes met brocolli (MCD aanbiedingen), appelmoes en een kroket (eigen voorraad)

Zondag:
Wraps (eigen voorraad) met bruine bonen en salade

25 opmerkingen:

  1. Ik vind dat ook altijd een nadeel van dieeten, de hoeveelheid verschillende ingredienten die in je in huis moet halen. Maar zo te zien heb je deze week behoorlijk kunnen besparen op de boodschappen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben een aantal keer een lijst gemaakt met alle recepten die we lekker vinden. Als we dan een weekmenu maken, check ik die lijst voor inspiratie. Misschien ook een idee voor jullie?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik maak nu geen weekmenu, maar denk dat ik straks gewoon weer zorg voor een goed gevulde voorraad, zodat ik altijd wel een paar kanten op kan qua maaltijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is wel goedkoop, maar ik zou m'n gezin toch echt geen brood met aardbeien als avondmaaltijd voor hoeven te zetten 😩

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tsja, Sander kan die avond ook zelf wat fabriceren. Ik moet werken en heb die dag geen tijd om een uitgebreide maaltijd te koken.

      Verwijderen
    2. vooropgesteld: sander kan inderdaad zelf ook wat koken, zou ik wel doen als ik anders brood met aardbeien als maaltijd krijg. Maar 'uitgebreid koken'? Een pasta met wat tomaten, paprika en mozzarella staat toch echt in 5 minuten op tafel. Of bak desnoods een dikke omelet met wat groente en champignons op die boterhammen. Of kook een andere dag dubbel.

      Misschien komt het door je beknopte weergave van je menu, maar het klinkt wel heel erg karig als maaltijd.

      Verwijderen
    3. Ik zal het doorgeven aan Sander, anoniem. Ik heb trek in brood met aardbeien, dus ik eet dat op woensdagavond. Klaar!

      Verwijderen
  5. Met z'n karig hoofdmaaltijd ben je niet goed gevuld/gevoed en ga je snaaien, ben je duurder uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Herkenbaar, die hogere kosten bij het volgen van een dieet!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wit brood met aardbeien , lijkt mij ook zeker niet voldoende. Mijn kids zouden vragen wanneer ik zou beginnen met komen😉
    Maar wel goedkoop👍

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Omdat dieetrecepten vaak zo veel ingredienten voorschrijven maak ik dus nooit. Door ervaring weet ik wel hoeveel kcal, koolhydraten etc overal in zit en zo stel mijn eigen menu samen.

    Staan er geen recepten bij die je in grotere hoeveelheden kan maken en invriezen voor dage dat je moet werken? En zit wit brood met aardbeien ook bij de recepten? Zo ja vreemd dat ze dan wit brood voorschrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, vast wel, maar ik heb ook gewoon trek in brood met aardbeien en ik vind dat WEL lekker als avondeten

      Verwijderen
    2. Het is ook lekker natuurlijk, maar ik dacht dat je voor de gezondere keuzes zouden gaan en af wilden vallen.

      Maar zal verder mijn mond houden, je wordt er moe van las ik.

      Verwijderen
    3. Ik vond jouw reactie niet vermoeiend hoor ;) Ik bedoel die anonieme regeerders die alleen komen reageren als ze wat negatiefs te zeggen hebben.

      Verwijderen
  9. Het zal misschien goedkoop zijn maar ik vind brood met aardbeien geen maaltijd. Als je moet werken, kun je toch een dag eerder bijvoorbeeld een pan macaroni maken met lekker veel groente erin. Ik mis veel groente in je menu. In nasi zit ook niet zoveel groente en dat dan twee dagen vind ik erg weinig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat ligt er dan toch echt aan hoe dat jij jouw nasi klaarmaakt hoor! Onze nasi bevat altijd meer dan genoeg groentes in elk geval :)

      Verwijderen
    2. In mijn nasi gaat een groentepakket van 500 gram. Daarnaast nog een pond prei en paprika.

      Verwijderen
    3. Dat klinkt goed Lianne, maar waarom zeg je dan dat nasi weinig groenten bevat?

      Verwijderen
  10. Wat een commentaar weer. Wordt je daar niet doodmoe van? Vraag me af of die mensen altijd gezond en gevarieerd eten, elke dag weer. Je had ook naar de mac kunnen gaan of pizza bestellen, jij kiest voor een broodmaaltijd met fruit. Niks mis mee zou ik zeggen. Leven en laten leven!
    Ik vind je schrijfsels trouwens altijd erg leuk om te lezen!
    Groetjes Gina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks, Gina. Om eerlijk te zijn: ja, soms is het best vermoeiend, maargoed. ;)

      Verwijderen
    2. ach, je doet het toch nooit goed!
      a.s. woensdag gaan wij 'uit eten' bij restaurant 'de gouden bogen' (onderweg eten bij de mac)
      denk dat jij dan heel gezond bezig bent met je aardbeien en brood :p

      Verwijderen
  11. Wij aten maandag bloemkool met kerriesaus : )

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wijk je wel eens af van het weekmenu? Als wij onze weekboodschappen halen, neem ik standaard groente en fruit mee en bedenk vaak later welk gerecht ik er mee ga maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat een gezeur altijd.. en als ze nou eens melden wat ze zelf eten ?? ;) ik maak ook weekmenu's, maar kom altijd op het zelfde uit omdat man niet van groente houdt maar eeen echte vleeseter is en ik juist gek ben op groente.. we zitten er altijd wat midden in.. en vaak waarbij vlees apart kan zoals nasi met sate, die dan apart van de satesaus... en door de nasi smac, iets wat ik wel lus... het is soms schipperen. en lekker belangrijk of een ander een boterham met aardbeien nou wel of geen avondeten vindt... als jij t lekker vindt, prima toch!!! ons weekmenu voor een gemiddelde week: maandag gebakken aardappels met pot rabarber en blikje erwtjes, hamburger en pangafilet. dinsdag pasta met italiaanse kruidensaus van honig... :p (wel zelf gemaakt, maar wordt niet goedgekeurd door man.. geen zin om elke week 2 sausen te maken dus dan maar pakje) , woensdag gekookte aardappels met spinazie, gekookt ei en worst oid, donderdag nasi met sate en kroepoek, vrijdag shoarma/falafel, zaterdag pannekoeken, zondag lasagne..

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja ik vind een weekmenu ook altijd wel handig! Wat wij hebben gegeten de afgelopen dagen: pad thai met chinese kool en garnalen (zondag), gebakken aardappels met entrecote en venkelsalade (maandag), chili van chef john (witte bonen, mais, kipfilet, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, evt paprika, bosui, uitje en knoflook met brood - dinsdag en woensdag). Donderdag komt ons bio groentenpakket weer van bioaanhuis, dus dan weer bedenken wat we daarmee gaan maken :)
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)