woensdag 12 oktober 2016

5 dingen die je nog niet wist over Tony Chocolonely

Ik ben een groot fan van Tony Chocolonely. Eerlijke, slaafvrije chocolade die ook nog eens eens elk jaar verschijnt in allerlei limited editions. Om een keer wat extra aandacht te geven aan dit geweldige merk heb ik een paar feitjes op een rijtje gezet.

1. De limited editions zijn niet overal te koop...

Waarom kan ik die nieuwe smaak witte chocolade met wortel en walnoten nou niet vinden in de supermarkt?! Dat komt dus omdat ze niet overal te koop zijn! Tony Chocolonely verkoopt deze repen namelijk alleen via de wereldwinkel, Waar, Marqt, Landmarkt en cadeaushops zoals Jamin en de Bijenkorf. De reden hiervoor is dat dit de eerste winkels waren die Tony Chocolonely in hun assortiment opnamen. Omdat ze daar nog steeds heel blij mee zijn, verkopen ze de limited editions alleen daar.

2. Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld...

Dit is de reden dat Tony Chocolonely repen zo´n vreemd patroon hebben. Je kunt hem hierdoor nooit eerlijk verdelen. (Daarom krijgt Sander altijd de kleine stukjes en ik de grote! ;) ) 

3. Groter dan verwacht

Toen Tony Chocolonely begon was het de bedoeling dat er slechts 1 soort chocolade verkocht zou gaan worden, namelijk melkchocolade. Er werd gekozen voor een rode wikkel, om zo extra aandacht te trekken voor slaafvrije chocolade. Maar al snel kwamen er meer smaken bij.... Toch bleef de melkchocolade een rode wikkel houden en de pure chocolade kreeg een blauwe. Lekker verwarrend, maar ook wel bijzonder!

4. Estafetterepen bij de Albert Heijn

Ook Albert Heijn heeft een eigen reep in het assortiment die je nergens anders kunt kopen: de estafettereep. Dit is elk half jaar een nieuwe smaak. Momenteel is het melk passievrucht yoghurt, en die is heel erg lekker en ga ik dan ook enorm missen als ie er niet meer is :( 

5. Ze hebben ook chocolademelk!

Omnomnom!

27 opmerkingen:

  1. Jum Jum, soms verwen ik mezelf ermee..
    Ben helaas sinds 4,5 jaar lactose intolerant, maar aan de andere kant doe ik dan wel lekker lang met een reep omdat ik het bij een stukje per keer houd.
    Helaas blijf ik een vrouw die van chocolade houd dus de lekkerheid overtreft het extreem nare gevoel die ik er van krijg (alhoewel dat dus met 1 stukje redelijk oke gaat :) )

    Leuk om de feitjes te lezen, de meeste dingen wist ik inderdaad nog niet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Knap dat je dat kan, 1 stukje per keer. Lees je Min of Meer ook? Die schreef over een bepaald pilletje dat helpt bij lactose intolerantie.

      Verwijderen
    2. Lees daar ook regelmatig mee. Sowieso bedankt voor de tip! Heb er inderdaad al het 1 en ander over gelezen.
      Ik heb sowieso medicatie om eten/drinken wat dragelijker te maken (kan tegen meerdere stoffen niet na een maag/darm operatie 4,5 jaar terug) dus minimale lactose bij rustig eten gaat oke. Echter kan ik ook suiker zo goed als niet verdragen dus in dat geval is het dubbelop bij Chocolade. Voordeel daarvan is dat ik extra geniet van dat ene stukje wat ik zo nu en dan neem :)

      Verwijderen
  2. Oh ik ben ook dol op Tony Chocolonely! En behalve dat van die niet eerlijk verdeelde blokjes wist ik dit niet. Leuk om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. * high five! *

      Sinds jouw blog over die uitstapjes met pannenkoeken dacht ik al dat jij net zo´n smulpaap bent als ik, en nu weet ik het zeker ;)

      Verwijderen
  3. Ik ben ook hard op zoek naar wit/wortel, dus op naar Jamin!

    Overigens vind ik de chocolade van Tony niet per definitie lekker(der). Die met zeezout/caramel doet het goed, maar qua gewone choc heb ik liever cote d'or. Die is wat minder zoet, romiger en beter op smaak. Vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, qua gewone vind ik cote d'or ook lekkerder, inderdaad. Maar ik vind waar het bedrijf voor staat en de kleurrijke verpakkingen zo leuk!

      Verwijderen
  4. En nu in de Bonus :-)
    (En die choco-cola kan je binnenkort ook afstrepen :-). )

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ze zijn heeeerlijk. Maar of ze nu zo goed in mijn dieet passen?!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Brr. Die chocolade is vies. En behalve dat, ook niet lekker om te eten door de ongelijke stukken. En de chocomelk heb ik na drie slokken in de gootsteen gegoten.

    Ik ben iemand die de voorraadkast alles strak en netjes heeft, en ja gespiegeld en fifo. De cds en dvds staan op alfabet. En de boeken ook. Alles heeft hier een plekje.
    Chocolade snij ik met een heet mes, zodat alle blokjes rechte snijvlakken hebben en er niets doormidden breekt. Mocht dat toch gebeuran dan moet het in de koekjes pot, waar ook walnoten die niet half of kwart zijn ingaan. Als ik koekjes maak dan hak ik het kleiner en gaan ze in het deeg.

    Ik koop meestal huismerk van de plus. En echte chocomelk.

    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O ja, dan is Tony inderdaad niets voor jou, want dat is echt niet in rechte stukken te krijgen! Knap dat je zo georganiseerd bent

      Verwijderen
    2. Overigens leer ik Tobias al dat eten niet vies is. Je kunt het niet lekker vinden, maar vies vind ik altijd zo apart om te zeggen over eten...

      Verwijderen
    3. Ik geef je helemaal gelijk daarin, ik heb mijn kinderen ook geleerd dat ze zeggen dat ze iets niet lusten /niet lekker vinden, en niet dat het vies is.

      Verwijderen
    4. Hier zijn niet lekker en vies zowel hetzelfde als iets anders.
      Vies is zowel niet schoon als niet lekker.
      Niet lekker is zowel ziek als vies.
      Niet lekker eten is eten waar je onwel van wordt.
      Vies is de smaak, niet lekker het effect. En ja, niet lekker kan ook onrust in je hoofd zijn.

      Dat lust ik niet en dat blief ik niet zijn ook verschillend. Lusten is smaak en blieven is niet willen of hoeven of mogen.

      Voorbeeld ik lust wel knorr nasi, lekker zelfs, maar ik blief het niet, ik word er niet lekker van omdat er stoffen inzitten die ik niet mag eten.
      Regionaal taaldingetje.
      Petra

      Verwijderen
  7. mmmm.... ik kreeg laatst een karamel-zeezout van een client, beste presentje ooit!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Omg.nog nooit een Tony reep gegeten! Ik eet elke dag wel chocolade, maar ik koop altijd de goedkoopste chocolade. En ik ben zo een vrek dat ik de Tony repen veel te duur vind! Erg he? Ik zal nu toch die karamel- zeezout eens moeten proberen denk ik.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed toch juist? Ik zou er gewoon niet aan beginnen, straks vind je het zo lekker dat je niet meer tevreden bent met de chocolade die je nu koopt. Dat zou jammer zijn :(

      Verwijderen
  9. De karamel zeezout vind ik niet lekker... als enige geloof ik. Verder wel fan. Ik ga zeker de melk-wortel proberen! De meeste weetjes wist ik al, maar leuk dat je er aandacht aan besteed

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je bent zeker niet de enige! Ik vind die met zeezout ook niet lekker.

      Verwijderen
  10. volgens wiskundemeisje Ionica Smeets kan je zulke reep perfect eerlijk verdelen onder 1, 2, 3, 4, 5 of 6 mensen. Het is gewoon een kwestie van de juiste stukjes aan iedereen geven. Zie hier

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bijzonder verhaal van hier: een collega ging naar een interne meeting (motivatie verhaal, gedaan door de oprichter van Tony Chocolony. Boodschap: Doe waar je in gelooft)
    Hij vertelde dat hij nog nooit had gehoord van TOny Chocolony! En dat vond ik dan weer heel bijzonder, hoe hij dat nieuws heeft kunnen ontwijken zo lang.
    Hij vond het verhaal wel heel inspirerend.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Geweldig Tony Chocoloni, kan ik eindelijk chocolade eten waar je je niet schuldig over voelt dat je meewerkt aan slavernij. Voor een eerlijke prijs blijkbaar. Ik eet heel weinig chocolade maar die enkele keer is het wel een echte verwennerij 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk, mijn dochter is fan en ik eetoch lekker mee, ze nam deze week de sintversies mee, melk/marsepein (mijn favoriet) en puur/pepernoten.. te koop bij jumbo gr anne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Weet je dat ik nog nooit chocola van dit merk heb gehad? Ik moet het toch eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Misschien nog een tipje buiten Tony's om, bij de Action hebben ze van het erk Choc-o-fair ook een reep met caramel en zeezout die ik overigens zelf net zo lekker vind. En een stukje goedkoper

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)