maandag 24 oktober 2016

Hij komt, hij komt!

Ik weet niet hoe het kan, maar Tobias is nu al bezig met Sinterklaas! Elke dag vraagt hij of dit de dag is dat Sinterklaas naar Nederland komt en hoe lang het nog duurt. Het leeft dus inmiddels al enorm bij hem.Ik ben bang dat het mijn eigen schuld is dat hij al zo exited is. Sander en ik hebben het wel over Sinterklaas gehad toen we lootjes gingen trekken. Waarschijnlijk heeft Tobias dat opgevangen. En dan is 3 weken wel een erg lange periode voor zo'n klein mannetje om geduld te hebben tot het zo ver is.

Nu heb ik maar tegen hem gezegd dat Sinterklaas pas komt als alle blaadjes van de bomen zijn gevallen. En daardoor is hij dus elke dag aan het controleren of er nog blaadjes aan de bomen zitten. ;) Kortom: Tobias kijkt echt enorm uit naar de komst van Sinterklaas!

Zijn jullie kids zich er al bewust van dat Sinterklaas over een paar weken weer in Nederland is?

10 opmerkingen:

 1. Wat een goeie, alle blaadjes van de bomen!
  Bij mij zijn ze er ook al mee bezig, dat begint al zodra de eerste pepernoot in de winkel ligt. Dit wordt voor de oudste waarschijnlijk het laatste jaar, dus ik geniet er nog even goed van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik werk in de gehandicapten zorg waar de spanning rond Sinterklaas ook erg kan oplopen. Sinds wij pakjesavond doen op de zaterdag dat de Sint in het land komt scheelt dat toch een aantal weken spanning.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij onze dochter nog niet. Behalve dan dat ze bij oma kruidnootjes mag snoepen...
  Geen idee of Tobias van Duplo/Lego houdt, maar deze maand is op alle lego en duplo 25% korting bij diverse winkels...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan maar hopen dat t vannacht niet flink gaat stormen ;-)
  b is er zeker mee bezig. Elke dag zingt hij Sinkolaas kapoesje.
  Geinspireerd door zijn grote zus die momenteel sintliedjes instudeert op t keyboard voor een uitvoering.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kunt ook een 'afstreepkalender' maken voor Tobias. Voor elke nachtje dat hij geslapen heeft mag hij een vakje inkleuren/wegstrepen. Dat maakt het een stuk concreter voor hem, dan ziet hij hoeveel nachtjes nog slapen. Werkt(te) hier altijd erg goed. Bij die eeuwige vraag 'hoe lang nog?', kan gewoon even gekeken worden hoeveel nachtjes nog. 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O ja, als dochter mee gaat naar de supermarkt ziet de de letters, pepernoten etc. Daar baal ik wel van. Kunnen de sinterklaas versieringen niet pas met sinterklaas weer in de winkel/het land komen????

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier leeft sinterklaas wel maar ze hebben geen idee wanneer het precies is en zijn ook niet heel ongeduldig gelukkig. Zat wel te twijfelen of ik al pepernoten zou kopen, vind ze zelf zo lekker maar was ook bang dat oudste er ongeduldig van zou worden, dat is gelukkig meegevallen en nu snoepen we dagelijks een bakje pepernoten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee, daar is mijn dochter nooit zo heel erg mee bezig geweest. Simpelweg omdat ze weet dat sinterklaas pas komt als St Maarten geweest is. Belangrijker is die lampion, dat moet altijd een waar kunstwerkje worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier hebben we ook de regel, eerst Sint Maarten en dan pas beginnen we met Sinterklaas. Dat moet dan ook wel want tegenwoordig sluit het naadloos op elkaar aan en is het sintjournaal al inde lucht. Het duurt dan altijd nog wel erg lang voordat het 5 december is. Olga

   Verwijderen
 9. Wat leuk dat hij er zo'n zin in heeft! En slim opgelost met die blaadjes : )

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...