woensdag 25 januari 2017

Weight watchers woensdag week 9: vreetbuien

Helaas ging het de afgelopen week niet geweldig goed. Ik heb 2 keer een vreetbui gehad, waarbij alles in mijn mond werd gepropt en het me even helemaal niets meer kon schelen. Daar baal ik natuurlijk enorm van. Het zou dus ook eerlijk zijn geweest als de weegschaal me had afgestraft, maar dat was gelukkig niet het geval. Desondanks ben ik toch nog wat afgevallen, namelijk weer 600 gram.

Waar die vreetbuien precies vandaan komen opeens, dat weet ik niet. Misschien toch de teugels wat losser laten gaan. Of misschien wel een stukje frustratie omdat ik wel dunnere benen krijg, maar dat mijn buik niet snel genoeg wegtrekt naar mijn zin. Of misschien zijn het wel gewoon de maandelijkse perikelen die er ook weer aan zitten te komen, dat is ook altijd een lastige periode qua snoepen.

Hoe dan ook: even met de zweep erover ;) en vanaf vandaag weer knallen!


PS: ook bij Sander is de knop om, hij is inmiddels ook al 4 kilo kwijt!

15 opmerkingen:

 1. Ik heb dat ook, van die buik....al vijftien kilo kwijt, maar mijn buik lijkt niet te verdwijnen. Ondanks intensief sporten. Maar de trainer zegt dat het uiteindelijk goed komt. Strak als in pré-kinderen zal wel niet meer lukken, maar dat is ook niet mijn doel.
  Inmiddels eet ik trouwens alles weer en bijf ik gemiddeld 800 gram afvallen per week met alleen sporten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker zeg, dat gaat goed dan!! Wat doe je voor sport? Ik sport twee keer in de week, een keer BBB en een keer body combat.

   Verwijderen
  2. Ik probeer vier keer te gaan, maar in de praktijk is dat meestal drie keer. Een keer circuit, een keer b-kick en een keer bootcamp. Als ik vier keer ga doe ik een keer gewoon fitnessen.

   Verwijderen
 2. Je bent ook al lang bezig. Dus logisch dat het ff mis kan gaan.
  Kop op, je kunt het!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lastig is dat altijd. Ik ken ze ook :-) Wel fijn dat je toch nog wel iets was afgevallen. Dat motiveert wel weer om door te gaan hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dat ook soms als gevolg van de maandelijkse perikelen. Misschien heeft dat er toch mee te maken. Wees niet te streng voor jezelf, morgen is er weer een dag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vreetbuien komen voornamelijk omdat je heel erg gefocust bent op (niet) eten. Mijn tip: probeer afleiding te zoeken en zo weinig mogelijk aan eten te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben dit jaar 17 kilo afgevallen, en ik heb ook wel eens een vreetbui.

  Het punt is, van een vreetbui in de zoveel tijd wordt je niet dik. Het zijn de extra's elke dag waar je dik van wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, dat is echt ontzettend knap, 17 kilo! Je hebt gelijk hoor! En hier lijkt het wel in mijn voordeel te werken, want ik ben sinds afgelopen maandag opeens 900 gram kwijt! :O Echt heel apart.

   Verwijderen
 7. herkenbaar hier ook af en toe een vreetbui ;)
  vandaag ook dagje honger.. niet eens perse zin in zoet maar gewoon meer honger dan normaal :S (of trek...)

  man doet elk jaar in januari een afvalpoging.. geen alcohol (ok bij de vrienden van amstel wel natuurlijk :p) heeft zelf een soort dieet gezocht/bedacht :p hij ontbijt sowieso nooit of luncht.. maar nu heeft hij besloten alleen avondeten te eten oid en daar ook op te letten wat hij eet. savonds geen toostjes oid meer, gekke is dat hij dat ook gewoon vol houdt zonder flauw gevoel oid... ik zou t niet kunnen iig.. en lijkt me erg ongezond :p hij is er echter gewoon al ruim 8 kg door kwijt enkel in januari... bizar.. (1.98 van 102 kg naar 94.... )
  health check gehad op zn werk, alles is prima, vetpercentage kan nog ietsje omlaag van 20,6 naar 20% dan zou t goed zijn.

  ik val wel af maar erg langzaam.. maar alle beetjes helpen. wel blij dat ik nu van de gewoonte af ben om savonds nog te eten. totaal niet nodig. scheelt flink. woog 72 na 2 zwangerschappen.... nu 68, t schiet niet erg op maar hoeft ook niet. (mag wel :p) maar heb geen dieet dus hoef er niet al te veel over na te denken, eet gewoon samen met de kinderen en opvangkinderen etc, maar let op hoeveelheden en of t gezond is etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij doet dus aan "intermittend fasting"dwz per dag slechts gedurende een paar uur eten, kan heel goed werken en is echt niet ongezond.
   Zelf doe ik "het Vastendieet" dwz 2 dagen per week slechts 500 kcal. Bevalt me heel goed en van vreetbuien heb ik ook totaal geen last meer. En ik eet koolhydraatarm want van koolhydraten krijg ik honger.

   Verwijderen
  2. hij eet niet echt een paar uur maar vooral de avondmaaltijd eet hij en verder niet ;) in t weekend is hij iets makkelijker omdat hij niet te ongezellig wil doen als hij thuis is.. (plus ook niet te veel met gewicht en wel of niet eten bezig wil zijn bij de kids..) grappig dat het echt bestaat.. t lijkt mij vreselijk.. ik redt t echt niet zonder ontbijt etc, echt honger.. op de fiets kids naar school brengen, als ik niet eet wordt ik echt duizelig.. maar hij eet uberhaupt meestal niet smorgens/smiddags, dus hij is t gewend ;) zal per persoon verschillen en gewenning zijn misschien... zonder koolhydraten.. moet er niet aan denken.. enkel groente.. ? zuivel ? lijkt me zo weinig vullen.. (ik lust bijna geen vlees en helemaal geen vis..dus blijft weinig over...) heb na enkel een salade nl ook altijd nog honger.. maak er altijd pasta of een geroosterde boterham ofzo bij..

   Verwijderen
 8. Wel fijn dat je gewicht er niet door toenam op zich. Ook al motiveert dat misschien niet. Kan het ook nog zijn dat je baalt van het verlies van je baan? Dat lijkt me ook niet niks.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...