zondag 12 februari 2017

Nog steeds geen shampoo

In juni 2016 schreef ik een blogje over dat ik mijn haar niet meer met shampoo waste. Ik zou daar toen nog een update over geven of het me nog steeds lukte, maar dat heb ik toen eigenlijk niet meer gedaan. Het is voor mij namelijk zó normaal geworden dat ik er eigenlijk niet eens meer bij stilsta dat ik geen shampoo gebruik. In het begin mis je de handeling van het pakken van de shampoo, maar tegenwoordig is het gewoon een deel van mijn routine geworden en (voor mij) dus niet meer zo bijzonder.

Inmiddels tik ik dus de 8 maanden zonder shampoo aan. Tussendoor heb ik mijn haar 2 keer met shampoo gewassen: toen mijn zusje ging trouwen en toen een collega mij heeft meegenomen als proefmodel op de kappers-academie. Verder heb ik geen uitzonderingen gemaakt. Wel gebruik ik heel soms conditioner, als mijn haar te droog wordt. Maar dat is misschien een keer per maand ofzo, niet heel vaak.

Het bevalt me dus nog steeds goed om zonder shampoo te leven. Het kost soms wel wat meer tijd; tijdens de maandelijkse periode is mijn haar bijvoorbeeld wat vetter en heeft het écht wat meer aandacht nodig om goed te ontvetten. Maar dat vind ik helemaal niet erg, want ik vind het heerlijk om lang onder de douche te staan ;)

Mijn methode is nog steeds hetzelfde: met heel warm water wassen en vervolgens met kouder water afspoelen. Al moet ik eerlijk zeggen dat het afspoelen met koud water er soms wel bij inschiet, zeker in de winter! Dit heeft geen effect op mijn haar verder.

Kortom: het bevalt nog steeds goed :)

6 opmerkingen:

 1. Ik heb het geprobeerd, bij mij werkte het niet. Ik vond mijn haar er niet mooier op worden en het gevoel op mijn hoofd vond ik niet fijn. Jij schreef laatst dat jij vega eet. Ik heb gemerkt dat wanneer ik vegan eet en weinig vet gebruik (hoort bij starch solution) dan wordt mijn haar ook minder snel vet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je haar wat te droog is zou je er ook eens een ei behandeling kunnen proberen. 2 eieren met wat water omroeren, op vochtig haar inmasseren en 10 minuten later met lauw water uitspoelen. Het maakt schoon en verzorgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf gebruik ik wel shampoo maar zo min mogelijk. Mijn jongste zoon gebruikt nooit shampoo, behalve na het zwemmen. Dit ivm met allergie/huid irritatie. Ik moet zeggen dat zijn haren er prima uit zien.

  Misschien moet ik het zelf ook maar eens gaan proberen. Zal wel even doorbijten zijn. Na 4 dagen haren niet wassen met shampoo voel ik me niet fris.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat het zo goed werkt! Ik heb een tijdje minder gebruikt, maar dan werd mijn haar helemaal binnen no-time (lees: dezelfde dag) vet. Nu gebruik ik een toefje van een euro, maar dat doe ik wel 2x. Om een of andere reden gaat de echte vettigheid er pas de 2e keer uit. En grappig van die maandelijkse periode, nu snap ik ook waarom ik de ene keer langer met gewassen haar 'doe' dan de andere :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat het zo goed werkt! En dat met alleen water. Ik heb wel eens vaker gelezen over geen shampoo meer gebruiken, maar dan beginnen ze vaak over baking soda of zoals hierboven eieren en zo, dat vind ik dan weer teveel gedoe. Dan doe ik toch maar weer shampoo eens per week. Helemaal zonder 'durf' ik nog niet, ik heb het gevoel dat ik de haarproducten er toch af en toe echt uit moet wassen. Gebruik jij ook helemaal geen gel/mousse/lak/etc?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat je nu wel veel water en energie gebruikt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...