woensdag 15 februari 2017

Weight Watchers week 12: aangekomen :(

Afgelopen week ging het niet zo best. Ik ben aangekomen :( Op maandag schrok ik me echt een hoedje toen ik op de weegschaal ging staan. Ik woog opeens 2 kilo zwaarder dan eerder die week! Dat is geen tof gevoel, kan ik je wel vertellen.

Maar: het is echt compleet mijn eigen schuld. Ik heb me laten gaan afgelopen week. Zoals ik vorige week al schreef was ik even mijn vertrouwen in Weight Watchers kwijt door hun knullige reactie op mijn vraag over het sporten. En daardoor voelde ik me even ontzettend gedemotiveerd. Mijn gebrek aan motivatie, gecombineerd met een naderende eisprong, zorgden ervoor dat ik alles wilde eten wat los en vast zit. En dat deed ik dus ook.

Wat heb ik dan in vredesnaam allemaal gegeten? hoor ik jullie denken...

 • Op vrijdag at ik 2 keer patat
 • Op zaterdag at ik een plak cake, twee stukken taart en een pizza
 • Op zondag heb ik ook een en ander gesnoept, maar dat heb ik niet eens meer bijgehouden
Maargoed, nu dan dus toch een keer afgestraft door de weegschaal. Hebben we dat ook weer gehad!

Overigens woog ik vanmorgen wel weer een kilo minder opeens.... Ik heb het idee dat ik rond mijn eisprong ook behoorlijk wat vocht vasthou, want maandagavond leek ik wel 8 maanden zwanger, zo dik was mijn buik. En de volgende ochtend was het opeens weer (redelijk) normaal. Heel apart. 

Maargoed, ik ga dus toch maar weer wat beter opletten en wat minder eigenwijs doen. ;)

8 opmerkingen:

 1. Je gewicht gaat toch nooit in een schuine rechte lijn naar beneden? Net zo min als het gewicht van je zoon alleen omhoog gaat, dat schommelt een beetje,per dag, per week.
  Bekijk het over langer periode, dan zie je echt wel dat het goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, daarom weeg ik ook maar 1 keer per week (officieel). Tot nu toe elke keer wel gelijk gebleven of net iets afgevallen. Dus ik baalde wel heel erg op maandag. Gelukkig is er inmiddels wel weer een dalende lijn te zien.

   Verwijderen
 2. Zoek een maatje, iemand die ook wil afvallen. Ik doe het samen met een vriedin die ver weg woont en op maandagmorgen wegen we en hebben we contact. De ene week gaat het goed en soms minder, maar doordat je samen naar een doel streeft is het een steuntje in de rug. Echt het helpt als er iemand meelijnt.en wat ook fijn is een stappenteller op je mobiel, die kun je gratis downloaden, zo weet je of je voldoende beweegt per dag. Doe je best ook al valt het niet mee, juist als het langzaan gaat heb je het beste resultaat. Sterkte in de strijd naar minder kilo's.
  Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben een aantal jaren terug ruim 20kg kwijt geraakt met de WW natuurlijk zijn er in hun systeem vervelende ervaringen.
  Ga je Nasr de cursus? Heb daar zeker als het stijgt( en dat gebeurt ook heus nog weleens vaker) nog steeds bast bij. Heb nu al jaren mijn lifetime en nog steeds is een stijging een dingetje hoor, maar gewoon weer door gaan en het komt vanzelf weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe het alleen online... Maar heb idd de draad weer opgepakt. :)

   Verwijderen
 4. Als Tobias na het eten een toetje wil, doe dan ook niet moeilijk.
  Dit is niet vervelend bedoeld hoor! Maar ik gun hem dat zo. En hij kan het zelf niet pakken. Succes verder. Lijkt me ook moeilijk om af te vallen. Vele dingen zijn zo heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben dit jaar 17 kilo afgevallen ondanks frequente prednison kuren (daar hou je ook vocht door vast), en de kunst is je niet te laten ontmoedigen door een kilo of twee.

  Je gewicht fluctueert van nature, en als je volhoudt blijft het er niet permanent aan. Pak jezelf op en ga door zoals je bezig was, dan komt het goed :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...