donderdag 2 maart 2017

Ik hield een maand de financiën niet bij...

Het zou zo een tekst kunnen zijn van zo'n foute clickbait-site: deze vrouw hield een maand lang de financiën niet bij... En wat er gebeurde, dat zal uw mond laten openvallen...

Want wat gebeurde er? Niks! He-le-maal niks! We staan niet aan de rand van een financiele afgrond. We kwamen niet in het rood te staan. Er gebeurde echt letterlijk niets. Behalve dan dat ik niet precies wist hoeveel we nou hadden uitgegeven aan bepaalde zaken. Vandaag dus toch alsnog maar even alles ingeklopt in Afas Personal. We waren over een aantal budgetten heen gegaan, maar desondanks was het allemaal prima gegaan.

Toch ga ik komende maand wel weer proberen om het wat beter bij te houden. Dit geeft me wat meer rust en voor mijn gevoel is het ook veel minder werk als ik het eens per week bijhou. :)

7 opmerkingen:

 1. Ik houd de financiën eigelijk nooit bij. Ik heb de bedragen zo een beetje in mijn hoofd zitten en er loopt ook niets mis ;-) Maar ik snap wel dat je er rust in vindt om alles bij te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie ontdekking toch?! Dat neemt de stress misschien ook een beetje weg. loslaten kan, maar hoeft niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dat precies hetzelfde. Een maand gaat dat wel goed, maar dat is het hek van de dam. Ik houd het toch niet bij, dus wat boeit het als ik wat meer uitgeef. Het gaat hier nu alweer heel erg lang goed. Ik hou me strikt aan mijn envelopjes en alle extra uitgaven zijn gepland of er is geld voor. Momenteel druk met de interne verbouwing van garagedeuren,slaapkamer, bijkeuken en nieuwe badkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch fijn als je het zonder bij te houden allemaal voor elkaar krijgt om niet te veel uit te geven. Ik heb het ook weleens gedaan, hier werkte het niet zo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. LOL. Ik verwachtte inderdaad rampspoed. Ook wel geruststellend dat je dus best een maandje kunt verslappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. door het in te kloppen en bij te houden, heb je gewoontes gekweekt. En die gaan automatisch door. Slijten langzaam weg, maar dat hou je nu wel weer in de peiling hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, heerlijk! Bleek je toch gewoon een verstandig mens te blijven ondanks dat je het niet hebt bijgehouden. Guess what, ik loop ook een maandje achter. Ach ja.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...