woensdag 22 maart 2017

Rode kool, lasagne en risotto

Wat hebben de bovenstaande producten met elkaar gemeen? vragen jullie je misschien af... Niet veel, moet ik eerlijk zeggen. Behalve dat het producten zullen zijn die komende weken véél op het menu zullen staan bij ons. Want ik heb echt bizar veel potjes rode kool, lasagnebladen en risotto-rijst in de voorraadkast liggen.

Ook qua zoet broodbeleg hoeven we voorlopig niet bij te kopen; eerst even de voorraadkast leegeten.

Ik heb ook wel een paar producten gevonden waarvan ik me nu afvraag wat ik er ook alweer mee wilde doen. Ooit eens gekocht om iets mee te maken, maar vervolgens dan 'vergeten' of mezelf toch bedacht, en dan blijf je met ingrediënten zitten die je nooit gebruikt.

Dus wie heeft er tips voor deze producten uit mijn voorraad:

  • Custardpoeder
  • Artisjokharten
  • Maizena
  • Polenta
Ik hoor de tips graag, zodat ook deze producten mijn voorraadkast eens zullen verlaten!

16 opmerkingen:

  1. artisjokharten lekker op de pizza of in een salade.
    Wat schrijf je toch iedere keer weer leuke blogs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Artisjok harten zijn lekker door een sajade, bijvoorbeeld met rucola, blauwschimmelkaas,peer en amandelsnippers.
    En zelf vla maken natuurlijk met de custard...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aardappelmeel gebruik ik alleen als bindmiddel in sauzen. Artisjokharten kun je in een salade gebruiken, of als tapas serveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Custardpoeder, in plaats van vla of yoghurt kun je daar warme vla van maken. Kregen wij vroeger heel vaak in de winter.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Polentafrietjes! Eerst polenta maken en die laten afkoelen en opstijven en dan in reepjes in de oven afbakken.
    En verder...als je iets écht niet gebruikt, doe het dan gewoon weg, geef het aan iemand die er wel wat mee kan.

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zeem mijn ramen met Maizena!
    Een klein kopje in een emmer warm water en je hebt streeploze ramen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hmmm. Heerlijk, warme vla met de custerd, mijn kinderen zijn er dol op, met kaakjes onderin een diep bord.
    En maizena, voor het sausje op de bloemkool of brocoli.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Rode kool met polenta in de oven, en dan gratineren?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. custardpudding. Ik heb niet voor niets 55 puddingvormen aan de muur. Maizena, custard, cacao en suiker, melk en je hebt de lekkerste chocoladepudding. Laat maar weten als je het recept wilt.Lidy

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Appelcrumble met custard en Surinaamse maizenakoekjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lekkere warme toetjes, custardvla en (mais)griesmeelpap. Polenta is maisgries en daar kun je dus griesmeelpap mee maken. Jammer alleen dat de lente net begint, zelf vind ik het wintertoetjes.
    Polenta kun je ook als pasta gebruiken, waar je dan nog een pastasaus bij maakt. Alleen, de kooktijd is wel wat langer en je hebt er iets meer kookvaardigheid bij nodig vergeleken met pasta.
    Veel kookplezier van Hanna

    @ Lidy: Plaats dat recept maar, want een chocoladepudding wil ik ook wel maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik kom ook niet verder dan custardvla inderdaad, volgens mij kun je dat ook gebruiken in cake of toetjes. En polenta heb ik ook (nog niet gebruikt), was hier bedoeld als vervanging voor pasta/rijst. Maïzena gebruik ik als bindmiddel voor sauzen en soms soepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Op zich wel leuk om te kijken wat je met al die rode kool en dergelijke allemaal kunt maken aan verschillende gerechten. Lang leve het internet! Daar zijn vast allerlei recepten te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik polenta om kip en vis mee te paneren, werkt super! Mayzena gebruik ik vooral om te bakken, in schuimpjes, om biscuitdeeg te maken enzo. Rode kool uit pot vind ik vies, komt mijn huis dus niet in, geen tips dus.

      Verwijderen
  14. Artisjok eet ik graag met pasta. Heel lekker en vegetarisch.

    Rodekool eet ik het liefst vers, en anders uit de diepvries. Maar goed, dit zou je echt moeten proberen. In jullie geval met vega-rookworst. Klinkt als een gekke combi, maar echt heerlijk: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R674368/rodekoolschotel-met-peer Misschien een beetje herfstig, dus de komende dagen misschien niet. De lente staat te trappelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Maizena gebruikte ik als talkpoeder op de babybillen, ook na het douche wreef ik oksels, knieholtes, nek enz in met een beetje maizena zodat de kinderen geen smet plekjes kregen als baby. De huid word daardoor namelijk super zacht.

    Maizena in een bak water doen, en Tobias er mee laten spelen? Als je er op slaat word het hard pak jehet op loopt het tussen je vingers door heerlijk klieder spul.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)