woensdag 8 maart 2017

Weight Watchers week 15: jojo-en

Nou, soort van met de billen bloot dan maar... ;) De afgelopen week / weken gaat het niet zo lekker. Ik voel me nogal down en zit (dus) niet lekker in mijn vel. Dit leidt ertoe dat ik ook weer meer ga snoepen en snacken. Niet tof, maar voor mijn gevoel heb ik soms echt wat te snoepen nodig om de dag door te komen. Klinkt dramatisch, maargoed... Ik voel me momenteel ook nogal dramatisch en hoop dat ik mezelf snel uit deze vervelende bui kan vechten.

Van de hulpverlening hoef je niet veel te verwachten; daar kan ik pas eind juni terecht. Blegh. Maargoed, dat is een ander verhaal, waar ik in April op terug zal komen, want dan is het internationale PMDD awareness maand (jeeeeej!! )

Gelukkig zijn er ook dagen dat het wél goed gaat en dat ik me wat lekkerder voel. Op die dagen ga ik er dan ook écht voor. Dankzij deze dagen ben ik de afgelopen maand toch gewoon op hetzelfde gewicht gebleven. Tussendoor heb ik wel wat gejojood, maar op 6 maart woog ik exact hetzelfde als op 6 februari.

Daarnaast sport ik nog steeds trouw 3 keer per week. Dit zijn echt mijn favoriete momenten van de dag geworden. Ik hoef dan even helemaal niks, behalve mijn verstand op nul zetten en gewichten optillen op de maat van de muziek. Vind ik echt heerlijk! Helaas heb ik wel een lichte knie-blessure, maar dat blijkt dus door bodycombat te komen. Eerlijk gezegd was dat nogal een opluchting, want ik zou bodypump eigenlijk niet meer willen missen. Het is binnen één maand een regelrechte verslaving geworden ;)17 opmerkingen:

 1. Een gekookt eitje en een plakje kaas erbij is voor mij snoepen geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat neem ik ook regelmatig inderdaad :)

   Verwijderen
 2. Meisje... zou er toch geen linkje zijn met dat je niet meer werkt? Ik vond je berichtjes toen echt wel wat opgewekter...

  Anyway. Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik denk zeker dat ik ook het werken mis... Ben sowieso naar iets nieuws op zoek, maar ik wil niet wéér op een klantenservice gaan werken, tenzij het echt niet anders kan. Maar voorlopig solliciteer ik op andere functies, alleen word helaas tot nu toe nog nergens uitgenodigd. Maargoed, hopelijk komt dat snel

   Verwijderen
 3. He wat rot dat je slecht in je vel zit.
  Rare vraag mischien maar gebruik je de pil,
  Steeds meer komen mensen er achter dat het vaak tegen werkt op je psyche.. zeker als je daar al wat gevoelig voor bent,
  Ik heb er zelf ook jaren lang last van gehad
  Ben er nu 12 jaar mee gestopt. En kan me nog precies herinneren hoe kloten ik me toen alijd voelde.. het werkt ook sterk op pms
  En anders wens ik je veel sterkte en hoop dat de zon snel zal schijnen en de hulp verlening snel op gang komt
  Je hebt een leuke man en lief kind zo te lezen, ik hoop dat je snel weer kan genieten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb absoluut een lief gezin <3

   Ik ben nu inderdaad wel aan de pil, maar had er ook al last van voordat ik aan de pil was. Het is de ene maand veel heftiger dan de andere, waar dat precies aan ligt snap ik zelf ook niets van eigenlijk. Maar ik kan er wel elke maand de klok op gelijk zetten dat het bepaalde dagen * piep * gaat. En nu hele dagen thuis met een drukke peuter die niet altijd luistert (wart logisch is!) maakt het extra pittig.

   Verwijderen
 4. Ik stuur je een denkbeeldig digitaal zonnetje, want van de echte werkt vandaag niet zo mee. Hoop dat het een beetje helpt, al is het maar even.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een digitale knuffel voor jou! Is het niet een idee om eerst tijdelijk weer bij een klantenservice te gaan werken? Kun je vanuit daar iets anders zoeken. Of vind je het echt vreselijk werk? In dat laatste geval is dat natuurlijk geen goed idee want dan word je er doodongelukkig van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He, nog even een tip (je mag 'm ook best privé houden hoor door mijn bericht niet te publiceren).
  Mijn ervaring is dat de 'echte' hulpverlening vaak lange wachtlijsten heeft. Maar voor die tijd kan je wel vaak wat gesprekjes of dingen krijgen via de praktijkondersteuner bij je huisarts! Vergoed door je basisverzekering trouwens! Om deze tijd te overbruggen misschien wel handig?
  Leef met je mee hoor! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad, het klinkt heel dramatisch, maar dat is het niet hoor!
  Ik snap precies wat je daarmee bedoeld, alleen zo de dag door komen.
  En inderdaad wat mom4life zegt, bij de praktijk ondersteuner kan je vaak al veel eerder terecht, kan je alvast je ei kwijt en goed bespreken wat eventueel handige vervolgstappen zijn in jouw geval.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sterkte, een depressie is nooit leuk.
  Misschien kan je zolang je niet werkt vrijwilligerswerk gaan doen. Staat ook goed op je cv, zeker als je het zoekt in je gewenste vakgebied. Soms is het ook een ingang naar vast werk omdat je snel op de hoogte bent van functie die ingevuld moet worden, en ze jou al kennen. .

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sterkte, hopelijk voel je je snel weer beter! Heel goed dat je het sporten erin houdt, dat helpt mij ook altijd om het allemaal net wat lichter te zien. Oké, misschien niet écht alles, maar wel een hoop ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waarom slik je de pil niet door? Eens per 2-3 maanden een stopweek en dus deze ellende is al een stuk minder vaak dan iedere maand...
  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat dat helaas niet helpt. Ik heb zulke dingen uiteraard allemaal al geprobeerd ;)

   Verwijderen
  2. Dan heb je zonder pil ook al geprobeerd neem ik aan?
   Dat heeft mij geholpen. Dat en accepteren dat de zon in mij niet elke dag schijnt.

   Verwijderen
 11. Ik wist niet dat je niet lekker in je vel zat Sandra. Hoe komt dat zo? Heeft het verlies van je baan er mee te maken?

  Supergoed van je dat je drie keer per week blijft sporten. Een duidelijk dagritme is essentieel in barre tijden....

  Sterkte. En is er anders geen hulpverlening waar je sneller terecht kunt? Juni schiet echt niet op zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zal vast meespelen. Ik heb net een nieuwe blog geschreven, die zal vast wat verhelderen...

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...