maandag 4 september 2017

No spend maand - week 1

Ik ben van plan om deze maand weer elke week een update te geven van hoe het gaat met de No Spend Maand. Dus bij deze de eerste update van de week van 26 augustus t/ m 1 september.

Uitgaves:

 • €100 aan de sauna
 • €69 aan boodschappen
 • €10 aan openbaar vervoer
 • €7,50 aan lunch van Sander
De No Spend Week begon toevallig met een bezoekje aan de sauna. Dit staat de komende maanden elke 4 weken in mijn agenda. Het is een soort experiment vanwege de PMDD klachten en lijkt goed te helpen. Dus die €100 geef ik er dan graag aan uit! 

Qua boodschappen ben ik ook wel tevreden, het doel is om elke week rond de €70 uit te geven aan boodschappen, dus dat is deze week netjes gelukt

Qua openbaar vervoer kon ik helaas niet op de fiets komen waar ik moest zijn, dus dat is dan helaas niet anders. Dit zal de komende weken nog wel vaker voorkomen, omdat ik een cursus ga volgen die helemaal aan de andere kant van Rotterdam wordt gegeven. 

Wat ik wél jammer vind is de uitgaves aan de lunch van Sander. Dat zou eigenlijk niet nodig hoeven zijn, maar het is een paar keer gebeurt dat we waren vergeten om boterhammetjes te smeren. Hier gaan we komende week dus beter op letten. 

Besparingen / verdiend:
 • Voor €5 verkocht op Marktplaats
 • Gebeld met de peuterspeelzaal - vanaf Oktober gaat Tobias nog maar 2 keer per week, omdat hij dan ook op school gaat wennen. Hoeveel dit exact gaat besparen weet ik nog niet. 

11 opmerkingen:

 1. Je moet niet op je gezondheid besparen, dus goed dat je naar de sauna blijft gaan. En wat fijn trouwens dat het lijkt te helpen. Succes de komende maand met het besparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou,ik vind het echt wel heel netjes. Goed bezig. Wij hanteren ook een bedrag van €70,- per week. Wij gaven vorige week in totaal €162,24 uit. We gingen een dagje weg en kochten een junior bed voor zoon voor €75,-. Best netjes voor ons doen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, ik zag je uitgaven aan de sauna, ik weet natuurlijk niet of je speciale behandelingen doet daar, maar ivm no spend maand kan ik me niet voorstellen dat je daar erg uitgebreed gaat eten, ook weet ik niet met zijn hoevelen je gaat, ik ga dus maar uit van 2.
  Aangezien ik het dus best veel geld vind en je regelmatig wilt gaan hierbij mijn tips;
  - de sauna waar wij gaan heeft regelmatig dat je een zoveel ritten kaart kunt kopen dat scheelt je zo al €5.00 entree (maar vaak meer)
  - vervolgens houd Social deal in de gaten, wij gaan binnenkort weer, met zijn 4-en, 3 op een 10 ritten kaart, en 1 voor €9.00 met social deal (aanbieding + de extra 2,50 die social deal er regelmatig ingooit) , met lichte lunch en een drankje (verder water) zitten we dan met zijn viertjes nog ruim onder de honderd euro..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. als je er niet uitgebreid wil eten, zal je dus maar een dagdeel moeten gaan en erg op de tijd moeten letten ? eigen eten mag namelijk niet mee... ?? wij gaan soms kort idd, vrijdag gaan we alleen de avond en eten ervoor, maar laatst naar de zwaluwhoeve geweest dan gaan we ivm afstand wel heel de dag en eten daar dus ook.. je bent idd belachelijk veel geld kwijt, maar ja honger gaan lijden is ook weer wat he...

   Verwijderen
 4. Ik ga ook geregeld naar de sauna. Kun je nergens kortingskaarten op de kop tikken. Bijvoorbeeld via optimel. Dat scheelt enorm.
  Ik ben ook bezig en ook hier gaat het goed. Boterhammetjes vergeten wij niet omdat manlief thuis komt eten en de kids het smorgens meekrijgen. Openbare vervoerskosten heb ik ook niet. Maar daar tegenover staan weer kosten die jij niet hebt. Leuk om te vergelijken. Succes in week 2. Ik heb die bijna erop zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is zo goed om je uitgave inzichtelijk te maken, daarmee blijf je je bewust van wat er in en uit gaat. Goed voorbeeld hoor en dat zouden meer mensen moeten doen.
  Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vakantieveiling heb ik toevallig gisteren een 2-p Sauna ridderkerk gewonnen voor 8 is incl administratie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe veel kilometer is het dan naar de andere kant van Rotterdam? Is het niet meteen een mooie work-out?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ongeveer 15 kilometer enkele reis. Opzich zou dat het probleem nog niet zijn, dat red ik wel. Maar daarnaast zet ik mijn gloednieuwe fiets liever ook niet in dat gedeelte van Rotterdam neer én ik moet er op een zodanige tijd zijn dat ik het niet red ivm oppas en dergelijke zaken. Dus het is helaas niet praktisch haalbaar.

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...