woensdag 6 december 2017

De donkere dagen voor Kerstmis

'De donkere dagen voor Kerstmis' beginnen vroeg dit jaar. Door middel van de app die de opbrengst van onze zonnepanelen bijhoudt kan ik precies zien dat dit jaar de zon een stuk minder schijnt dan vorig jaar. Waar we vorig jaar op 5 december 4,5 kWh opwekten, wekten we gister slechts 0,332 kWh op! 

Ik merk ook dat de waxinelichtjes en kaarsjes er hard doorheen gaan momenteel. Het lijkt wel alsof de dag gewoon niet echt op gang komt. Zelfs midden op de dag blijft het somber en donkerachtig. Om toch wat meer licht in huis te halen staan er hier daarom constant lampjes te branden. Wel gezellig hoor! :)

De kerstboom zal ik binnenkort ook wel gaan opzetten, dat geeft toch ook weer wat meer sfeer aan deze donkere dagen. Normaal gesproken zet ik hem eind November al neer, maar vanwege Sinterklaas heb ik er nu wat langer mee gewacht. Hopelijk kan ik Sander vanavond overhalen om hem samen in elkaar te zetten en op te tuigen, want dat vind ik gezelliger dan in mijn eentje. 

Wanneer zetten jullie de kerstboom neer? 

Gewoon nog even een fotootje van gister... 

6 opmerkingen:

 1. Wij zijn nooit vroeg met de kerstboom. Maar ik merk dit jaar dat ik er nu ook eerder zin in heb. Dus wie weet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. afgelopen zondag! we hebben komend weekend bijna geen tijd dus alvast gedaan. anders staaat ie zo kort/komt t er misschien niet van. voordeel van een kunstboom.. we hoeven niet naar de winkel dus niet afhankelijk van openingstijden etc :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hier is t trouwens meer de drukke dagen voor kerst.. jeetje, werk in 3 weken net zo veel als normaal in 4.. scheelt weer, want ben een week vrij en merk dat financieel dus niet. maar wel elke dag strakke planning.. huishouden goed bijhouden, kerstkaarten zijn zo goed als af dus die kunnen ook al weg. hapjes voor t kerstdiner op school maak ik dus niet ;) (tenzij ze echt te kort komen :p werk nl gewoon tot 18u die dag )

   Verwijderen
 3. Leuke foto! Ik denk dat er hier dit jaar geen kerstboom komt. Onze dochter is nogal een bandietje... ik voorzie grote problemen ;) Volgend jaar maar weer! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk aanstaande zondag. Wat een superleuke foto trouwens!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...