maandag 11 december 2017

Onderuit gegaan

Toen wist Daantje het zeker: ze had een hekel aan sneeuw! Het was koud, het was nat, en ze schaamde zich rot..... Vanmorgen ben ik dus onderuit gegaan in de gladde sneeuwsmurrie. Ik ben bovenop mijn stuitje gevallen. Toen het gebeurde zag ik sterretjes en was even in de veronderstelling dat ik wel iets zou hebben gebroken, zo zeer deed het. Ondanks een Ibuprofen doet het nog steeds behoorlijk zeer, trouwens. In de loop van de avond werd het ook steeds blauwer. Ik heb dus echt een flinke schuiver gemaakt. 

Dan ook nog eens weercode rood.... Van mij mogen de weergoden de hele winter gewoon wel afschaffen. Compleet nutteloos! :P Hoewel.... Vanmiddag heb ik dan wel weer een leuk wandeltochtje gemaakt met Tobias achterop de slee. Als ik dan zie hoeveel plezier hij van de sneeuw heeft, dan smelt ik toch weer een beetje :)
12 opmerkingen:

 1. Ik hoop niet dat alleen jij smelt, maar vooral de sneeuw. Man, man, man, wat heb ik daar een gruwelijke hekel aan. Mensen die zo dol zijn op sneeuw moeten maar naar Oostenrijk gaan of zo. Het hele land is ontregeld en mensen die slecht ter been zijn, zijn verplicht aan huis gekluisterd. Weg met die witte prut!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou ook helpen als mensen zich wat meer aanpassen aan de sneeuw. In Oostenrijk (en omstreken) kleden ze zich er goed op en is het prachtig.

   Oude dames die hier met hun gladde damesEcco's (je weet wel) op pad gaan, da's 'vragen om'. Ik heb een paar goede wandelschoenen met dik profiel, een échte (waterdichte) winterjas, goede handschoenen etc. Daarmee voelt het al een stuk aangenamer en wandelt het ook veiliger. Die dingen zijn ook onverwoestbaar, dus doe je vele jaren mee.

   Ons land is gewoon erg dichtbevolkt en strak ingeregeld. Dus sneeuw is even wennen. Voor die paar dagen per jaar mogen we toch niet klagen. Er is veel ook plezier van voor veel mensen.

   Beetje aanpassen kan toch iedereen wel even?

   Verwijderen
  2. t lastige is.. kids groeien er elk jaar uit dus doen er niet jaren mee.. en voor jezelf is t maar uitzoeken welke spullen goed zijn of toch niet waterdicht of glad... vind het best een zoektocht naar goede spullen ;)

   Verwijderen
  3. Goede outdoor-merken zijn goed te vinden. Ik ben zelf wel fan van The North Face, maar da's best prijzig. Ook tweedehands goed verkrijgbaar, maar voor volwassenen een keer investeren vind ik het zelf wel waard. Ga bijv in de opruiming. Ik kocht een North Face jas voor de helft vd prijs. Weegt niks en toch superwarm.

   En voor kinderen is winterkleding tweedehands goed te vinden. Mag best wat te groot zijn. Scapino heeft trouwens (voor kinderen) ook wel betaalbare winterkleding.

   Verwijderen
 2. Au! Arme jij. Ik heb het ook niet meer zo op sneeuw tegenwoordig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stuitje blijft heel lang pijn doen. Zowel gebroken als gekneusd. Ik heb er na jaren nog steeds last van na langer zitten.

  Enne, 't is nog herfst hè ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja 'officieel' wel, maar ik heb de Nederlandse indeling nooit logisch gevonden, dus voor mezelf volg ik de Ierse indeling, winter van 1 november tot 1 februari. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Enige optie: Emigreren ;)... Dan kun je kiezen: Wil je het hele jaar zon (brrr, ik niet, krijg al hoofdpijn bij de gedachte), hele jaar sneeuw (nou, nee, dankje een paar weken is lang genoeg) of ergens er tussenin :)? Ik wil het liefst van alles wat, dus woon voorlopig prima hier in NL... Hopelijk voel je je snel beter! Manlief is 2 jaar geleden uitgegleden en heeft nog steeds als het gaat vriezen een pijnlijke knie...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, heerlijk! Ik zou zó naar Tenerife willen emigreren als dat mogelijk zou zijn. Het hele jaar een lente / zomer klimaat lijkt me echt geweldig :)

   Verwijderen
 6. geen pretje :( hou ook niet van sneeuw (koud doet snel zeer bij me.. brr)
  5 of 6 jr geleden geinvesteerd in dure goede snowboots met spikes.. toen omdat we op loopafstand van school woonde dus moest lopen naar school en niet wou uitglijden met eigen en opvangkids..nu op fietsafstand en wil nog steeds niet uitglijden.. 160 euro voor betaald maar doe er jaaaaren mee natuurlijk.. gister voor t eerst mét spikes gebruikt.. zo fijn om zo veel grip te hebben toen ik de kids naar school bracht en ophaalde..

  hoop dat t snel geneest!! geen pretje.. :( en van mij mag de sneeuw ook web blijven, brrr blij dat de school vandaag dicht is ivm staking.. vind t maar niets

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat vervelend zeg! Dat kan inderdaad flink pijn doen, zo'n val op je stuitje.

  Sterkte en beterschap.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Auw! Dat kan zo'n pijn doen, je stuit. Ik hoop dat het snel minder wordt. Helena.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...