donderdag 8 februari 2018

Boete voor door rood rijden

Vanmiddag zat bij de post voor het eerst een gevreesde envelop van het Centraal Justitieel Incassobureau: door rood gereden. Kosten: €239. Ik schrok me een hoedje toen ik dat las en kon het eigenlijk ook niet geloven, want Sander remt eigenlijk altijd af als het oranje is, dus ik kon me echt niet voorstellen dat ie door rood was gereden.

Gelukkig kwam ik er al snel achter dat we de boete niet zelf hebben veroorzaakt. Iemand die onze auto had gehuurd via Snappcar heeft ermee door rood gereden. We moeten nu alleen dan wel gaan regelen dat hij de boete alsnog betaalt. Maar als hij dat niet doet op ons verzoek is er ook geen man overboord: in dat geval gaat Snappcar het bij hem incasseren. Wij moeten de boete in dat geval alleen wel voorschieten, helaas. Maar gelukkig hebben we hier voldoende reserves voor, dus dat scheelt dan weer. :)

Schrikken jullie ook als je een brief van het CJIG binnenkrijgt? En gebeurt dat vaak??


14 opmerkingen:

  1. Gelukkig geen eigen boete, dat is een flink geldbedrag en zonde geld! Hier *afkloppen* sinds het behalen van mijn rijbewijs nog geen bekeuring gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik rijd 45 jaar auto en nog nooit een bekeuring gehad. Wel een van 15 gulden! voor op de stoep fietsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waaah, daar zou ik wel van schrikken. Poeh.
    Succes met innen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oei, dan schrik je wel. Maar in jullie geval pakt het gunstiger uit dan in ons geval. Ik heb er gisteren een betaald, ook voor door rood rijden. Bij oranje denken wij juist; aaah, kan nog nèt met een beetje gas erbij. Dus nu rijden we maar wat gematigder...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Pittig bedrag, gelukkig niet door jullie eigen gedrag. Maar nu nog zorgen dat hij gaat betalen. Ik hoop dat het goed komt. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn dat je het sowiezo terug krijgt dat bedrag.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oeii, brr... Dat is een hoop geld. Fijn dat het niet voor jezelf was ;)... CJIB krijgen we niet zoveel van gelukkig. In 10 jaar samen van ons past het makkelijk op 1 hand. 5 jaar geleden heb ik de laatste gehad. Doorgaande weg, die kort tevoren 60 was geworden ipv 80. Ik reed 83 ofzo. Geen idee meer wat het kostte. Ik denk dat ik in 10 jaar tijd 2 boetes heb gekregen of dat die ene de enige was...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik denk 3 x in 11 jaar voor ons samen (ik heb nu 8 jr mn rijbewijs, mn man al 15 jaar) voor te hard rijden.. gaat dan om 3/ 4 km te hard.. zonde geld.. helaas..

    fijn dat t niet jullie eigen boete is en t kan verhalen op de bestuurder

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Eenmaal een grote boete voor door rood en tegelijk te hard rijden gehad. Was een onoverzichtelijke nieuwe situatie vlak achter een brug, ik was niet de enige denk ik. De jaren erna is die weg ook helemaal aangepast was kennelijk toch niet goed over nagedacht.
    Een enkele keer een bekeuring voor een paar km te hard. Ik rij voornamelijk op provinciale wegen en dan is het soms best lastig om je exact aan de max te houden. Op snelwegen vind ik het makkelijker niet te hard te rijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wederhelft krijgt ze altijd via de leasemaatschappij. Kijk ik altijd even voorzichtig mee of ik de auto toevallig die dag niet mee had, maar meestal doet 'ie het zelf.

    Voor mijn auto zijn het idd ook CJIB enveloppen, nooit een leuke kleur om te herkennen in de brievenbus, maar met mijn rijstijl ooit helemaal een verrassing. Meestal weet ik vantevoren wel waar ik geflitst ben.

    Dit zou voor mij wel een reden zijn om niet zo snel aan iets als snappcar deel te nemen. Zulke bedragen voor een ander moeten voorschieten vind ik wel bezwaarlijk. Maar ik kan ook nagenoeg geen dag zonder auto, dus het zou voor mij sowieso niet echt een optie zijn denk ik.

    Wel een goed gevoel dat het niet je eigen boete is natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb er een paar keer eentje via de mail gehad, en schrok inderdaad ook. Maar dat bleken spam mailtjes te zijn die er superecht uitzagen.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bij herhaaldelijke verkeersovertredingen raak je je rijbewijs toch kwijt? Loop je dat risico ook als je je auto via Snappcar verhuurt? Voor mij trouwens wel een extra reden om mijn auto niet te verhuren. Lijkt me een redelijk gedoe om nu weer het geld terug te halen.
    Hier valt zo'n 2x per jaar een boete op de mat. Ik schrik er niet meer van, zou ze nog wel vaker willen hebben, want ze zijn voor manlief. Hij vindt dat hij veilig rijdt, maar ik vind dat als je boetes krijgt niet veilig rijdt. Kom maar op dus met die boetes! Voordeel is wel dat hij ze van zijn 'zakgeld' moet betalen en dus niet van gezamenlijk geld. Anders zou het iedere keer een frustratiemomentje zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Is het niet zo dat je naar de belastingdienst kan schrijven dat jij niet de bestuurder was, maar dat hij verhuurt was aan die en die (met bewijs uiteraard). Je kan namelijk ook als huurder van de auto een boete krijgen (heb er nog één liggen dus kon even kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb altijd een hele lichte hoop dat hij voor vriend is, maar ze zijn helaas altijd voor mij :-( En dan steeds van 1 of 2 km te hard (na correctie, dat begrijp ik), dus het is ook echt niet zo dat ik overal als een achterlijke rijd. Maar als ik naar Utrecht of Amsterdam ga, dan ga ik gewoon heel vaak de mist in met trajectcontroles en van die bepaalde stukken waar je dan ineens maar 100 mag. Vriend crosst overal langs en heeft alleen 1x een brief uit Duitsland gekregen. 20 euro voor 20 km te hard :|

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)