zondag 15 april 2018

#readingchallenge: Ragdoll

Voor de readingchallenge las ik deze week het boek Ragdoll van Daniel Cole. Ik lees dit boek als "boek met een mannelijke hoofdpersoon". Het valt mij namelijk op dat ik een enorme voorkeur heb voor boeken met een vrouwelijke hoofdpersoon. Dus dit valt iets meer buiten mijn comfort zone.

Het verhaal:
Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd?
Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

Mijn mening:
Ik had al veel lovende recensies over dit boek gelezen en keek er dus enorm naar uit. Maar helaas heeft dit boek mijn verwachtingen niet waargemaakt. Sterker nog, ik ga het boek maar 2 sterren geven op Goodreads. Ik heb daar een eigenlijk 2 redenen voor:

  • Ik vond het plot erg voorspelbaar. Op zeker 5 punten wist ik al van tevoren te voorspellen wat er zou gaan gebeuren. Op geen enkel punt in het verhaal voelde ik me écht op het verkeerde been gezet. Jammer
  • Het boek is slordig geschreven. De schrijver heeft in mijn ogen teveel hooi op zijn vork genomen door teveel verschillende hoofd- en bijpersonen te willen introduceren. Hierdoor is het lastig om overzicht te houden. Dit heeft ook te maken met de schrijfstijl. In één hoofdstuk wordt verschillende keren van oogpunt verandert, soms zelfs in dezelfde alinea. Dat maakt het onoverzichtelijk. Daniel Cole kan wat dat betreft wel wat leren van M.J Arlidge, want die kan wél heel goed uit verschillende oogpunten schrijven. 
Kortom: ik vind dit boek geen aanrader. Er schijnt al een tweede deel te zijn, maar ik ga het niet meer lezen. 

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het op zich al een bizarre beschrijving. Recensies zijn mooi, maar je eigen ervaring weegt zwaarder. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind die slechte perspectiefwisselingen ook zo'n afknapper! Val je helemaal uit het verhaal... jammer dat de uitgeverijen daar niet kritischer op zijn. Beetje goede redacteur doet wonderen.
    Maar dan hou je in dit geval nog steeds een zwak plot over 😂

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh vreselijk zo'n overbevolkt boek. Daar haak ik ook op af. Ik kan dan ook nooit onthouden wie wie is.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)