maandag 4 juni 2018

#readingchallenge: Siren

De afgelopen weken heb ik vooral druk in mijn theorieboek gelezen. Maar tussendoor heb ik toch ook nog het boek Siren van Kiera Cass gelezen.Op mijn lijst kan ik nu het young adult boek wegkruisen.

Het verhaal:
Kahlen is een sirene; haar leven staat in dienst van de Oceaan. Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort.

Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar... maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen?

Mijn mening:
Dit boek was wat mij betreft niet 'standaard young adult'. Als je vaker young adult boeken leest merk je dat bepaalde thema's erg vaak terugkomen, maar dit boek week hier regelmatig vanaf. De karakters van de (hoofd)personen in dit boek werden bijvoorbeeld goed uitgewerkt en waren niet stereotyperend. En het liefdesverhaal was ontroerend zonder cliché te worden. Dat vond ik erg prettig.

Verder vond ik dit een heerlijk romantisch en sprookjesachtig boek. Ik heb er echt van genoten en geef het boek daarom ook 5 sterren.



Nieuwsgierig geworden? Via bol.com kun je de eerste bladzijdes van het boek alvast lezen. :)


PS: ik loop nog op schema qua lezen, alleen niet qua bloggen. Maar jullie hoeven je geen zorgen te maken ;) (Volgens Sander zit er sowieso niemand op mijn recensies te wachten. Wat een gemenerd is het he?)

3 opmerkingen:

  1. Pff Sander toch! Ik heb er ook zo een op de bank. Niet alle boeken spreken me aan maar daarom zijn de recensies juist fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Foei, die Sander toch ;-)
    Nee, ik denk niet dat de meeste lezers hier komen voor je recensies. Maar ik vind ze wel leuk, als boeken-liefhebber. Ik ben zelf alleen niet zo dol op young adult-boeken, maar af en toe tussendoor vind ik het wel aardig. Succes met je theorie halen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een bijzondere plot voor een boek. Het klinkt echt anders dan anders. Leuk!

    En trek je niks van Sander aan ; )

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)