woensdag 5 september 2018

Vegetarisch uitprobeersel: paneer

Apetina heeft een nieuw product in hun assortiment toegevoegd: paneer heet het. Afgelopen week hebben wij een gratis probeerverpakking ontvangen toen we onze boodschappen bij Albert Heijn bestelden.

Wat is paneer?

Paneer is een soort kaas. Het komt oorspronkelijk uit India. Het is een kaas die vooral erg eiwitrijk is en snel de smaak van kruiden overneemt, waardoor het fijn te gebruiken is al vleesvervanger voor vegetariërs. Helaas is het voor veganisten niet geschikt, omdat het toch een melkproduct is.

Hoe ik de paneer heb bereid

Ik heb dus gister voor het eerst zelf een groene curry klaargemaakt met paneer. Ik gebruikte een verspakket van de Albert Heijn, dus alle groentes waren al bij elkaar gezocht. In plaats van kip heb ik dan paneer gebruikt. Ik heb de paneer in blokjes gesneden en die eerst gebakken tot ze rondom bruin waren. Daarna heb ik het recept verder afgemaakt zoals op de verpakking stond. 

Het eindresultaat

Het eindresultaat was een erg smakelijke curry. Zelfs Tobias vond de paneer lekker, terwijl hij altijd heel zorgvuldig alle kip / vegetarische kipstuckjes / noem maar op uit zijn eten vist. Maar dit viel bij ons alledrie goed in de smaak. Het is dus zeker voor herhaling vatbaar als we curry gaan eten!

Helaas heb ik alleen geen foto van het eindresultaat. Pas na het opeten bedacht ik me dat het wel leuk zou zijn om er een blogje over te schrijven. Tenslotte is het altijd fijn als er weer nieuwe producten op de markt komen die geschikt zijn voor vegetariërs. 


6 opmerkingen:

 1. Ik koop dit al jaren gewoon bij de aziatische toko, is waarschijnlijk ook goedkoper dan een apetina produkt.
  Je kunt het overigens ook goed invriezen. Ik koop dus meestal een groot stuk, snij het in blokjes en vries het in porties in. Altijd makkelijk om achter de hand te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Ik heb één keer eerder paneer gegeten in een Indiaas restaurant. Nooit bij stilgestaan dat het zo makkelijk zelf te bereiden was :)

   Verwijderen
 2. Is inderdaad lekker, ik at het een paar keer met een sterk gekruide spinazie bij iemand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit wil ik wel eens proberen! Dat klinkt goed namelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze week is de Apetina, dus ook de paneer, in de aanbieding bij de AH.
  Tweede halve prijs 😊

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...